5 sfaturi pentru a stabili obiective realiste si pentru a le indeplini anul acesta

5 sfaturi pentru a stabili obiective realiste si pentru a le indeplini anul acesta

„Acum o sa fac sport”, „anul acesta ma las de fumat”, „anul acesta o sa studiez...”  sunt cateva dintre obiectivele pe care ti le propui in fiecare an, dar pe care nu le atingi. . Acest lucru va poate frustra, dar este timpul sa eliminati din rasputeri acest obicei prost si sa incepeti sa va stabiliti obiective realiste pentru 2023.

Mai mult, nu esti singurul care trece prin aceasta situatie. Se pare ca cercetatorii au relevat ca 92% dintre oamenii care stabilesc o rezolutie de Anul Nou esueaza pentru ca o planifica vag, fara a defini cum sa o obtina sau metoda de a ajunge acolo.

A sosit momentul sa nu mai facem parte din aceasta statistica si sa incepem sa sarbatorim victoriile. Ce cale ar trebui sa urmez?

1. Faceti o lista care sa va entuziasmeze  

A studia o noua cariera, a pleca intr-o calatorie in Thailanda, a-ti deschide propriul blog, a-ti cumpara prima masina... pregateste o lista de obiective care te entuziasmeaza in agenda ta 2023, pe computer sau pe mobil. Cand acele obiective te fac sa vrei sa le indeplinesti, ai mai multe sanse sa le indeplinesti decat cei care le propun doar din „obligatie”.

Intr-un fel, aceste rezolutii trebuie sa fie asumabile, concrete, usor de facut si care, intr-un fel, au nevoie de „muschiul” vointei tale pentru a le realiza.

2. Un obiectiv al tau si al nimanui altcuiva 

Un scop depinde de tine si nu de terti pentru ca numai tu stii capacitatile si limitarile tale. Ai incredere in tine si nu lasa scuzele sa te impiedice sa-ti duci la indeplinire planul de actiune. Nu te mai gandi la ceea ce asteapta altii de la tine si incepe sa pui pe primul loc ceea ce vrei pentru tine. La sfarsitul zilei, fiecare are propria viata si face cu ea ceea ce ii face cel mai fericit. Prioritizeaza-te!

3. Aplicati regula „mai putin este mai mult” 

La ce iti foloseste sa scrii o lista cu 10 lucruri pe care vrei sa le faci daca la sfarsitul anului iti vei da seama ca nici macar 50% nu s-ar putea indeplini? Iti pierzi timpul! Este mai realist si fezabil unul cu putine obiective, dar realizabil -in timp, bani si dorinta- decat sa doresti sa desfasoare un „maraton” al acestora, care in cele din urma va deveni o povara foarte grea in loc sa fie o motivatie.

Alege mobilierul de baie ideal pentru stilul tău Te-ar putea interesa si: Alege mobilierul de baie ideal pentru stilul tău

4. Obiective tangibile si masurabile 

A spune „Voi urma o dieta sanatoasa” nu este acelasi lucru cu a alege sa includa mai multe legume, mai multe proteine ​​si mai putina faina in mesele tale, deoarece ofera creierului tau o tinta vizuala pentru care sa lupti. Alegeti obiective tangibile si masurabile care va entuziasmeaza cand vedeti rezultate.

In loc sa va ganditi la un obiectiv cu un anumit rezultat, ar trebui sa va ganditi la trei optiuni sau rezultate posibile diferite pentru acel obiectiv si sa le clasificati ca: bine, mai bun si cel mai bun dintre cele mai bune. Cu alte cuvinte, defineste care ar fi un minim acceptabil pentru tine si care ar fi acel „rezultat revoltator” care te face sa zambesti de satisfactie.

5. Un obiectiv fara data este doar un vis

Trebuie sa atribui fiecarui obiectiv un anumit timp. Acest lucru va depinde de capacitatea si interesul dvs. de a indeplini lucrurile. Incercati sa revizuiti constant ceea ce ati facut si masurati rezultatele, astfel incat sa stiti daca efortul pe care l-ati depus merita si va directioneaza catre obiectiv. De exemplu, daca vrei sa faci o excursie pe alt continent, ofera-ti ocazia sa economisesti si la mijlocul anului evalueaza suma de dolari pe care o ai si datele la care ai putea sa-ti iei pasaportul si sa mergi sa vezi soarele in alte latitudini. Cine te impiedica?

Concentreaza-te pe realizarea obiectivelor tale si nu mai ai scuze! Ca atunci cand ajungi sa ai 50 de ani sau mai mult sa nu renunti sa spui: „Intotdeauna mi-am dorit, dar...”. Nu lasa sa ti se intample!


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 5 sfaturi pentru a stabili obiective realiste si pentru a le indeplini anul acesta

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket