Ulei de avocado: beneficii si utilizari asupra parului

Ulei de avocado: beneficii si utilizari asupra parului

Datorita continutului sau de grasimi, vitamine, minerale si antioxidanti, uleiul de avocado este unul dintre cele mai recomandate produse pentru a avea grija de sanatatea parului.

Uleiul de avocado a devenit popular ca aliat pentru ingrijirea parului. In special, se recomanda ca supliment pentru a reduce cretul, a reduce uscaciunea si a preveni pierderea excesiva a parului. Motivul? Compozitia sa nutritionala interesanta.

Potrivit unui studiu publicat in revista Molecules, acest produs este o sursa de acizi grasi mononesaturati, acizi grasi polinesaturati, vitamina E si biotina, printre alti compusi care hranesc si intaresc parul. Cum il puteti folosi? In spatiul urmator va oferim cateva modalitati de ao include in rutina dvs. de frumusete.

Ce este si cum se obtine uleiul de avocado?

Uleiul de avocado este un produs uleios care se obtine din pulpa de avocado dintr-un proces de presare la rece, sau cu metode de centrifugare si utilizarea de solventi. Se estimeaza ca 70% din compozitia sa este acid oleic, cunoscut pentru beneficiile sale pentru sanatate. In mod similar, concentreaza 13% grasimi polinesaturate si 12% grasimi saturate.

De asemenea, se remarca prin concentratia sa semnificativa de vitamina E, carotenoizi, biotina, fitosteroli si alcooli terpenici care ii confera proprietati interesante, atat din motive de sanatate, cat si din motive cosmetice.

Beneficiile uleiului de avocado pentru par

Fara indoiala, una dintre cele mai raspandite utilizari ale uleiului de avocado are legatura cu sanatatea parului. Avand in vedere compozitia sa, este sugerat ca adjuvant pentru tratarea parului deteriorat, uscat si fragil. Se crede chiar ca ajuta la prevenirea caderii excesive a parului si a altor tulburari ale parului.

In acest sens, un studiu publicat in International Journal of Trichology a stabilit ca grasimile de avocado hidrateaza, repara si intaresc fibrele de par. In acest fel, utilizarea sa regulata permite mentinerea unui aspect stralucitor si sanatos pe tot parul.

Alte cercetari impartasite in Jurnalul International de Stiinte Moleculare afirma ca produsul mareste sinteza colagenului, o proteina esentiala pentru ca parul sa creasca puternic si sanatos. In mod similar, are activitate antiinflamatoare, ceea ce reduce riscul de probleme ale scalpului.

Idei de cadouri sexy pentru partener Te-ar putea interesa si: Idei de cadouri sexy pentru partener

Desi sunt necesare mai multe studii pentru a verifica proprietatile acestui ulei pe par, se crede ca are alte efecte interesante. Literatura populara ii atribuie, de asemenea, urmatoarele beneficii:

- Protectie termica impotriva deteriorarii cauzate de soare sau de uscator.

- Matreata si mancarime reducatoare pe scalp.

- Aliat impotriva imbatranirii premature a parului datorita contributiei sale de antioxidanti.

Principalele utilizari ale uleiului de avocado pe par

In general, uleiul de avocado se foloseste ingrijit pentru a inlocui balsamul de par . Textura si proprietatile sale sunt ideale pentru detangularea, hranirea si hidratarea firelor. De asemenea, este optim pentru prepararea mastilor de casa sau a tratamentelor de restaurare. Ia-ti notite!

Balsam natural

Pregatirea unui balsam natural cu ulei de avocado este foarte simpla. Puteti folosi chiar si produsul pe cont propriu.

Cu toate acestea, exista cei care il combina cu 4 sau 6 picaturi de ulei esential de menta sau lavanda pentru un tratament mai complet. Acest preparat simplu este masat pe tot scalpul si firele de par. Rezultatul? O coama puternica si stralucitoare.

Desigur, fiind un produs atat de versatil, poate fi combinat cu alte ingrediente naturale care actioneaza si ca balsamuri. In acest fel, uscaciunea si ruperea cauzate de elemente de caldura, piscine sau soare pot fi reduse.

Riscuri de ulei de avocado pentru par

Pana in prezent, cercetarile privind utilizarea topica a uleiului de avocado sunt limitate . Prin urmare, nu se stie daca provoaca efecte secundare.

Pentru majoritatea oamenilor utilizarea sa este sigura si nu pune nicio problema. Totusi, in caz de alergii sau sensibilitati, cel mai bine este sa il folositi cu precautie.

Recomandarea este sa faceti un test cutanat inainte de a aplica produsul in intregime . Pentru a face acest lucru, o cantitate mica de produs este preluata si aplicata pe o zona a pielii. Daca dupa cateva ore exista iritatii sau alte reactii, trebuie evitata. In caz contrar, poate fi folosit fara probleme.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Ulei de avocado: beneficii si utilizari asupra parului

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket