10 motive pentru care sa alegi tevi din plastic in orice situatie

10 motive pentru care sa alegi tevi din plastic in orice situatie

Tevile din plastic sunt o componenta critica a oricarei resedinte, facilitati sau cladiri. Fara tevi din plastic de inalta calitate produse de una dintre cele mai mari companii producatoare de plastic, spatiul nu va functiona asa cum ar trebui. Daca trebuie sa inlocuiesti conductele in curand, poate fi timpul sa inlocuiesti conductele vechi cu tevi din plastic. Nu esti sigur daca va fi o miscare buna? Citeste mai departe pentru a afla cele zece motive pentru care ar trebui sa alegi de fiecare data tevi din plastic.

1. Tevi din plastic pot fi folosite pentru toate aplicatiile.
In aproape orice situatie in care trebuie sa instalezi conducte noi sau sa le inlocuiesti pe cele vechi, tevile din plastic sunt potrivite. Aceste aplicatii includ apa potabila, caldura radianta, sisteme de apa racita si o varietate de alte situatii in care a fost folosit candva metalul. Astazi, daca folosesti tevi din plastic vei afla ca acestea cuprind unele dintre cele mai bune sisteme de conducte disponibile, iar proprietarii de case din intreaga lume sunt multumiti de rezultate.

2. Tevi din plastic intr-o varietate de materiale.
Sub termenul de ,,tevi din plastic" sunt cinci tipuri care sunt utilizate frecvent: ABS, PVC, CPVC, HDPE si PEX.

ABS este unul dintre primele materiale plastice care a fost folosit vreodata pentru tevi si continua sa fie utilizat pentru conductele de aerisire si de scurgere, precum si pentru alte aplicatii subterane.

PVC-ul este utilizat in general pentru conductele principale de apa; cu toate acestea, nu este potrivit pentru temperaturi peste 60degC. Pentru apa fierbinte, CPVC este mai bun deoarece este tratat cu clor, fiind mai rezistent.

HDPE este cea mai dura si mai durabila optiune, fiind ideal pentru toate cerintele de instalatii sanitare. Pentru multe proiecte, tevile si fitingurile din PEHD sunt alegerea optima si ofera o cantitate semnificativa de beneficii.

PEX este adesea utilizat pentru nevoile rezidentiale si poate gestiona atat apa calda, cat si apa rece.

3. Tevi din plastic usor de instalat.
Cand vine vorba de instalare, tevile din plastic sunt (de departe) cele mai simple. In comparatie cu alte materiale (otel, fonta si cupru), tevile din plastic pot fi taiate usor si modelate in orice forma sau dimensiune. Acest lucru reduce semnificativ timpul de montare si instalare necesar, care, la randul sau, scade cantitatea de munca necesara.

Proprietatile fizice ale acestor tevi din plastic ofera lucratorilor un grad mai mare de flexibilitate atunci cand dezvolta solutii. In multe cazuri, nu va fi nevoie nici macar sa folosesti imbinari si cuplaje pentru a indoi conducta intr-o raza.

4. Tevi din plastic usoare.
Un avantaj suplimentar al tevilor din plastic este ca acestea sunt usoare, ceea ce le ofera un avantaj semnificativ fata de alte materiale de conducte. Acest lucru contribuie la modul in care pot fi instalate si sunt mai sigure pentru cei care lucreaza cu acest material. In cele mai multe cazuri, o persoana ar putea sa miste fara efort o bucata mare de teava. Greutatea mai mica reduce, de asemenea, costurile de transport si faciliteaza deplasarea conductelor.

5. Tevi din plastic rezistente.
Descoperiti personalitatea gradinii pentru a va crea spatiul exterior perfect Te-ar putea interesa si: Descoperiti personalitatea gradinii pentru a va crea spatiul exterior perfect Unul dintre principalele dezavantaje ale tevilor metalice este ca acestea incep sa rugineasca datorita contactului lor cu apa si alte fluide. Nu este cazul tevilor din plastic, deoarece acestea sunt rezistente la coroziune si sunt concepute pentru a satisface cerintele sistemului de instalatii sanitare. De asemenea, sunt rezistente la caldura si au mai putine sanse de scurgere. In plus, conductele din plastic sunt rezistente la coroziunea chimica. Din nou, acest lucru este diferit de conductele metalice care reactioneaza adesea si se corodeaza atunci cand sunt conectate doua tipuri diferite.

6. Tevi din plastic utilizate cu sistemele metalice.
Daca in prezent ai instalat un sistem metalic, poti trece in continuare la tevi din plastic, deoarece acestea sunt compatibile. Acest lucru iti permite sa beneficiezi de proprietatile ambelor materiale fara a fi nevoie sa schimbi intregul sistem.

7. Tevi din plastic sigure.
Siguranta este un factor crucial de luat in considerare la instalarea conductelor, deoarece vrei sa te asiguri ca materialul nu este toxic si nu va cauza probleme la resedinta ta. Din acest motiv, tevile din plastic sunt cea mai buna optiune, deoarece nu contin substante chimice daunatoare (cum ar fi fierul si plumbul). Spre deosebire de otelul si cuprul galvanizat, poti fi sigur ca nu te expui la riscuri de sanatate atunci cand instalezi tevi din plastic.

8. Tevi din plastic rezistente.
Deoarece conductele din plastic sunt impermeabile la rugina si coroziune si incredibil de durabile, te poti astepta ca acestea sa dureze cel putin 100 de ani si, in unele cazuri, pe termen nelimitat. In general, durata de viata a otelului galvanizat este de 20-50 de ani, in timp ce cuprul este de aproximativ 50. Cu alte cuvinte, odata ce ai instalat tevi din plastic, probabil ca nu va mai trebui sa te gandesti la ele. Asigura-te ca cumperi tevi din plastic de inalta calitate si ca le va monta un instalator bun.

9. Tevi din plastic bune pentru mediu.
Exista o varietate de motive pentru care tevile din plastic sunt cea mai durabila optiune. Acestea necesita mai putine resurse pentru a produce, iar procesul de productie creeaza mai putine deseuri decat alternativele. Acest lucru le face cea mai buna alegere in termeni de mediu. In plus, instalatia are un impact redus, iar conductele in sine conserva mai multa apa in timpul utilizarii.

Datorita longevitatii lor, este foarte putin probabil sa mai fie nevoie sa cumperi alte tevi din plastic; totusi, cand vine vorba de sfarsitul duratei lor de viata, acestea sunt complet reciclabile. Din toate aceste motive, conductele din plastic sunt optiunea ideala pentru cei preocupati de impactul asupra mediului.

10. Tevi din plastic rentabile.
Pe langa toate aceste beneficii, tevile din plastic sunt, de asemenea, cea mai rentabila optiune de pe piata. Materialul este mai ieftin decat alternativele, iar instalarea usoara face ca si costurile fortei de munca sa fie rezonabile.

Indiferent de proiect, daca trebuie sa inlocuiesti tevile, atunci tevile din plastic sunt alegerea optima in (aproape) fiecare situatie.


0,00 (0 voturi)
Andreic

Nu sunt Comentarii la 10 motive pentru care sa alegi tevi din plastic in orice situatie

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket