Alegerea canapelei, ghid complet

Alegerea canapelei, ghid complet

Indoielile si nedumeririle sunt absolut normale in procesul de achizitionare a mobilierului, precum canapeaua, care trebuie sa reziste in timp. Pentru a alege canapeaua potrivita pentru tine, va trebui sa tii cont si de preferintele tale. Pentru a alege canapeaua care se potriveste cel mai bine nevoilor tale va trebui sa tii cont de urmatoarele elemente:

- spatiul disponibil;
- numarul membrilor familiei si nevoile acestora;
- utilizarea va va face de canapea;
- confort, rezistenta si practicitate;
- stilul mobilarea camerei pe care il va gazdui.

Cat spatiu ai?

Daca ai putin spatiu disponibil, alegerea ta va cadea inevitabil pe o canapea cu doua locuri sau, alternativ, pe doua fotolii. In acest caz, iti recomand sa cumperi o canapea cu depozitare. Spatiile pentru depozitarea obiectelor intr-o casa mica sunt intotdeauna convenabile.

O canapea standard cu doua locuri are o latime de 150 pana la 185 cm si o adancime de aproximativ 90 cm, dar exista si unele cu o adancime de 80 - 75 cm. Canapea cu trei locuri este de cel putin 200 cm latime.

Daca spatiul este suficient de mare, alege o canapea cat mai mare, in tipurile pe care le preferi: canapea cu sau fara peninsula, coltar, sau doua canapele separate.

Intr-un spatiu de dimensiuni adecvate, canapeaua poate actiona ca element de impartire intre zona de relaxare-conversatie si zona de luat masa. In acest caz va fi amplasat in centrul camerei, cu spatele indreptat spre masa.

Canapele cu doua sau trei locuri pot fi asezate pe un perete sau plasate in centrul unui living. Coltarele, cu mai mult de trei locuri, pot fi asezate pe doi pereti sau doar pe unul, lasandu-l pe celalalt drept „compartiment ideal” pentru a imparti un living mare in doua zone. Indiferent de spatiul disponibil, incearca sa alegi o canapea pentru living ale carei dimensiuni iti permit sa lasi spatiul necesar pentru a te deplasa fara dificultate.

In general, acestea sunt masurile dupa tipul de canapea:

- cu peninsula 250 x 160 cm
- colt 250 x 200 cm
- cu colt de capat 270 x 230 cm.

Cine va folosi canapeaua?

Numarul de persoane care locuiesc in casa este o variabila de luat in calcul, dar intotdeauna in raport cu obiceiurile si nevoile fiecaruia dintre ei.

Alegerea canapelei potrivite pentru living Te-ar putea interesa si: Alegerea canapelei potrivite pentru living

Canapeaua cu doua sau trei locuri este potrivita pentru un cuplu, in timp ce o familie numeroasa ar trebui sa poata avea cateva locuri in plus.

Daca sunt copii mici, canapeaua trebuie captusita cu un material lavabil.

Pentru persoanele in varsta sau cu dificultati de mobilitate, poate fi utila o canapea care integreaza una sau mai multe posturi de relaxare.

In cazul in care familia ta include si prieteni cu patru picioare, pentru a-i face sa coexiste linistit cu canapeaua din sufragerie, trebuie neaparat sa o protejezi de zgarieturi si par. Recomandate sunt canapele cu huse. In plus, ai grija, deoarece unele acoperiri sunt mai putin rezistente la zgarieturi si la orice mici dezastre pe care le pot provoca.

Cea mai buna alegere pentru relaxare personala este canapeaua cu peninsula, care integreaza un sezlong confortabil unde te poti intinde confortabil. Atentie la masuratori, acest tip de canapea necesita mult spatiu.

Daca canapeaua, sau mai degraba in acest caz un fotoliu, este parte integranta a unui colt de lectura, nu uita sa o dotezi cu iluminare adecvata, alegand poate o lampa de podea care se potriveste stilului sau.

Ia in considerare functia de pat numai daca intentionezi sa utilizezi canapeaua ca pat de urgenta pentru oaspeti.

Ce stil sa alegi?

Comoditatea si usurinta de curatare sunt cu siguranta decisive pentru alegerea canapelei, dar forma si culoarea vor trebui sa se potriveasca cu restul mobilierului. Cea mai simpla solutie este sa alegi culorile si stilul canapelei in concordanta cu cele ale camerei in care vrei sa o asezi, insa nu pot fi excluse solutii in puternic contrast cu contextul.

Canapele cu design modern sunt, cu siguranta, printre cele mai solicitate, si pentru ca ofera concepte inovatoare de utilizare, insa canapelele clasice si reinterpretarile lor sunt solutii care nu trebuie subestimate. Printre acestea, pe langa clasicii designului interior contemporan, exista cateva exemple care pot fi integrate bine in orice context ca in cazul canapelelor Chesterfield, in voga in Anglia victoriana a secolului al XVII-lea si inca foarte populare canapele de conversatie si astazi.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Alegerea canapelei, ghid complet

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket