Cum sa modifici un proiect de casa standard

Cum sa modifici un proiect de casa standard

Cum sa le pui cap la cap atunci cand ti-ai propus sa construiesti o casa?

Constructia unei case este imposibila fara un proiect casa, asemanandu-se cu asamblarea unei masini dintr-o gramada de unitati, mecanisme, piese care mai trebuie achizitionate. 

Proiectul permite in faza de planificare sa se determine costul constructiei pana la o anumita etapa, calendarul lucrarilor, sa ia in considerare si sa fac modificari la proiect, pentru ca sa se vada aspectul final al casei.

Cum sa modifici un proiect de casa standard

Selectia unui proiect de casa se realizeaza tinand cont de toate caracteristicile sale. Atunci cand alegi sau realizati un proiect casa, este foarte util sa cunosti cateva caracteristici importante, a caror influenta poate deveni importanta pentru decizia finala.

Nu este intotdeauna posibil sa se gaseasca dintre modele de case un proiect complet satisfacator. Ce faci in aces caz?

Selectezi proiectul care se potriveste cel mai bine acestor cerinte si efectuezi modificarile necesare.

Dar ce modificari se pot face?

Cele care nu afecteaza configuratia si dimensiunile peretilor portanti exteriori si interiori si nu modifica structurile portante ale casei, al caror calcul va trebui efectuat din nou.

In caz contrar, vor fi necesare lucrari suplimentare ale arhitectului si proiectantului, costurile si timpul de pregatire vor creste si, ca urmare, principalele avantaje ale achizitionarii unui proiect standard de casa - pret si timp scazut - dispar.

Cum alegi corect sifonul de pardoseală pentru baie? Te-ar putea interesa si: Cum alegi corect sifonul de pardoseală pentru baie?

Ce modificari pot fi aduse proiectului casei fara a afecta arhitectura volumetrica si deciziile importante de proiectare:

  1. Schimba scopul spatiilor (de exemplu, o sauna in loc de camera sau invers)
  2. Elimina, adauga sau muta partitiile usoare (adica configuratia si dimensiunea camerelor, adauga-le pe cele lipsa sau elimina-le pe cele inutile)
  3. Scoate, adauga sau muta ferestre, usi, balcoane si terase
  4. Redimensioneaza ferestre, usi, balcoane si terase, etc.

            Cine face modificarile in proiect?

In primul rand, modificarile la diverse proiecte case pot fi facute de arhitecti si designeri (autori de proiect sau colaboratori). In al doilea rand, acelasi lucru poate fi facut de antreprenori de constructii cu experienta, care vor face in mod independent modificarile necesare desenelor si albumelor finite.

Atunci cand alegi un proiect, nu trebuie sa uiti si de plantarea unei case pe un loc in care se vor deschide ferestrele anumitor camere (vedere de la fereastra catre vecini sau zone ale santierului), unde veranda din fata este situata in raport cu zona din fata a gradinii, etc.

De asemenea, ar trebui sa tii cont de posibila extindere a familiei sau oportunitatea de a primi oaspeti, rude, membri ai familiei in varsta sau cu dizabilitati.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum sa modifici un proiect de casa standard

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket