Cum sa alegi o bucatarie cu insula: idei de amenajare

Cum sa alegi o bucatarie cu insula: idei de amenajare

Bucataria este cea mai importanta zona in casa, asa cum ne petrecem cel mai mult timp in aceasta camera. Avand in vedere timpul necesar pentru a gati pentru micul dejun, pranz si cina si timpul necesar pentru a manca, este clar ca petrecem multe ore din zi in bucatarie.

Din acest motiv, inainte de a cumpara o bucatarie functionala, trebuie sa o proiectati pana la cel mai mic detaliu. Este esential ca o bucatarie sa fie mai presus de toate confortabila si eficienta, dar si frumoasa si eleganta. De-a lungul anilor, stilurile si gusturile s-au schimbat, dar mai ales in ultimii ani, una dintre cele mai populare tendinte este bucataria cu insula. central.

Bucatarie cu insula pentru case cu spatiu limitat

Multi o doresc, dar de multe ori ramane o dorinta neimplinita. Acest lucru se intampla, deoarece insula centrala necesita mai mult spatiu in bucatarie si multi prefera simplitatea si rationalitatea. Daca aveti o camera foarte mica, de multe ori posibilitatea unei bucatarii cu o insula centrala nici nu este luata in considerare, dar nu este intotdeauna atat de evidenta.

In plus, bucatariile cu o insula centrala de orice dimensiune pot fi proiectate si pot satisface nevoile oricarei familii si oricarei locuinte. Dar daca credeti ca nu puteti avea o bucatarie cu insula din lipsa de spatiu, va inselati!

Bucatarie cu insula: de ce sa o alegeti

Bucataria cu insula s-a nascut cu scopul de baza de a oferi un blat confortabil, sau spatiu pentru lucru, gatit sau framantat. In plus, sunt perfecte in mediile open space, unde bucataria se amesteca cu zona de zi.

Acest lucru va permite sa aveti avantajul de a gati si sa petreceti in continuare timp cu restul familiei. In plus, daca aveti copii, puteti gati, si inca ii tineti sub control, datorita privelistii oferite de insula.

Bucataria cu insula centrala este impartita in doua blocuri generale: peretele cu coloanele pe perete si insula din centru. Primul lucru de luat in considerare in faza de proiectare este necesitatea si utilizarea reala a insulei.

In functie de ceea ce doriti, insula se poate schimba in dimensiune si utilitate. Puteti decide daca folositi insula pentru spalarea vaselor, pentru gatirea vaselor sau ca suprafata pentru framantat si pregatirea cinei. In mod clar, pe insula centrala pot fi indeplinite mai multe functii, dar acest lucru va afecta dimensiunea si dimensiunea insulei.

Idei de amenajare a bucatariei Te-ar putea interesa si: Idei de amenajare a bucatariei

Asadar, daca aveti o camera mica, dar doriti totusi insula, incercati sa reduceti functiile care trebuie indeplinite pe insula, astfel incat sa aveti o bucatarie sa nu fie prea voluminoasa.

Zona de luat masa

Bucataria cu o insula centrala este adesea necesara si pentru posibilitatea de a recrea o zona de gustare pe bucatarie in sine. Zona de luat masa este potrivita in special pentru a manca ceva din mers, pentru a lua o gustare si pentru a evita asezarea mesei.

Sunt cei care chiar decid sa nu foloseasca pe deplin masa si sa ia micul dejun, pranzul si cina pe insula. O zona de gustare este perfecta si pentru cei care au copii, si pot lua o gustare in timp ce continuati sa gatiti, sau puteti observa sau daca este necesar sa ii ajutati pe copii la teme fara a intrerupe treburile din bucatarie.

Dimensiuni

Bucatariile cu insula pot avea dimensiuni diferite in functie de nevoile dumneavoastra. Daca insula centrala serveste pur si simplu ca suprafata de sprijin, deci fara chiuveta si arzatoare, dimensiunile ideale sunt de 60 cm grosime pe 120 cm lungime. Daca in insula centrala doriti sa introduceti arzatoarele si zona de gustare, masurile ideale sunt 100 cm adancime pe 180 cm lungime.

In fine, daca vreti sa aveti o zona de aragaz, chiuveta si gustare pe insula centrala, masurile minime recomandate sunt 90cm / 100cm grosime, 210cm lungime. Nu trebuie sa uitam atunci cand luam masurile generale de a introduce o bucatarie cu insula, este spatiul necesar deplasarii intre coloanele peretelui si insula centrala. Este indicat sa lasati un spatiu de minim 90cm pentru a va putea deplasa fara probleme.

Daca cumparati o casa noua sau pur si simplu va schimbati si proiectati noua bucatarie, luati in considerare o bucatarie cu o insula centrala. Pe langa faptul ca sunt frumoase si la moda, pot oferi numeroase beneficii si caracteristici diferite.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum sa alegi o bucatarie cu insula: idei de amenajare

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket