5 motive pentru care cartile pentru copii sunt cele mai potrivite daruri de Craciun

5 motive pentru care cartile pentru copii sunt cele mai potrivite daruri de Craciun

Daca te intrebi ce cadou sa-i faci copilului tau, sau practic, oricarui copil din viata ta – recomandarile inclina spre carti pentru copii.

Multi dintre noi isi pot aminti o carte preferata de pe timpul cand am fost copii. Exista o multime de beneficii ale lecturii cu voce tare pentru copiii mici, inclusiv dezvoltarea limbajului copiilor si constientizarea vorbirii.

Asemenea cunostinte le ofera copiilor un avans atunci cand continua sa citeasca la scoala.

  • Citirea copiilor le imbogateste vocabularul

Cercetarile arata ca diverse carti copii au o varietate mai mare de cuvinte decat conversatiile intre adult si copil. Dar, de asemenea, sugereaza ca conversatiile avute in timpul lecturii conteaza cel mai mult.

Adultii ar trebui sa discute ideile din carti cu copiii, pe masura ce apar, spre deosebire de a citi o carte de la inceput pana la sfarsit fara pauze. A vorbi despre imagini sau despre ceea ce s-a intamplat poate duce la conversatii bogate si poate imbunatati dezvoltarea limbajului.

  • Cartile pot creste abilitatile copiilor la matematica si stiinta

Cartile ilustrate prezinta copiilor concepte de matematica si stiinta printr-o poveste, care ii ajuta pe copii sa le inteleaga mai usor. Unele carti exploreaza in mod explicit concepte precum numerele. Tototdata, copiii pot invata despre proprietatile materialelor atunci cand in carti ilustrate pentru copii se vorbeste despre rezistenta fanului, a betelor si a caramizilor, spre exemplu.

De ce sunt foarte apreciate odorizantele de camera Eyfel Te-ar putea interesa si: De ce sunt foarte apreciate odorizantele de camera Eyfel

Un studiu a descoperit ca copiii de gradinita carora le-au fost citite carti ilustrate si care au fost implicati in discutii despre conceptele matematice din carti, si-au crescut performanta la matematica, in comparatie cu un grup de copii care nu au citit aceste carti.

  • Cartile sunt oglinzi si ferestre

Se are in vedere ca, cartile pot fi ferestre prin care vedem alte lumi. Aceste ferestre pot deveni usi glisante atunci cand ne folosim imaginatia si devenim parte din ele. Cartile pot fi si oglinzi, atunci cand ne vedem propriile vieti si experiente in ele. In acest fel, ei reafirma locul nostru in lume. Copiii care nu se vad niciodata reprezentati in carti se pot simti marginalizati.

  • Cartile pot contracara stereotipurile

Copiii invata stereotipurile de gen de la o varsta foarte frageda. Cartile cu imagini pot contesta aceste si alte stereotipuri. Citirea cartilor care prezinta comportamente atipice, cum ar fi fetele care se joaca cu camioanele sau cu fete in roluri masculine traditionale, cum ar fi doctori, oameni de stiinta sau ingineri, poate schimba convingerile si activitatile copiilor.

  • A avea mai multe carti te face mai educat

Un studiu a constatat ca, copiii care cresc in case cu multe carti au primit cu mult mai multa educatie decat copiii din case fara carti. Acest lucru era independent de educatia, ocupatia si studiile parintilor lor.

Astfel, adultii trebuie sa modeleze obiceiuri bune de lectura si placerea de a citi. A le oferi copiilor dragostea pentru lectura poate fi cel mai bun cadou pe care il oferim vreodata!


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 5 motive pentru care cartile pentru copii sunt cele mai potrivite daruri de Craciun

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket