Un manual pentru Michael Kors, Versace si Jimmy Choo

Un manual pentru Michael Kors, Versace si Jimmy Choo

Recentul val de tranzactii in moda nu arata semne de incetinire, deoarece jucatorii mai mici cauta sa se extinda pentru a concura cu gigantii LVMH si Kering. Saptamana aceasta, a fost achizitia de catre grupul de lux accesibil Tapestry a rivalului Capri Holdings – proprietarul marcilor Michael Kors, Versace si Jimmy Choo – care a luat industria prin surprindere.

Tranzactia evalueaza Capri la 8,5 miliarde de dolari, o prima de 55% fata de pretul mediu pe trei luni al actiunilor companiei inainte de tranzactie sau EBITDA ajustat de 9 ori. Dar acest lucru este mult sub multiplii EBITDA pe care i-am vazut recent in sectorul de lux. Capri este expusa in mod disproportionat clientilor aspirationali din SUA, care si-au retras cheltuielile. Deci, in timp ce directorul executiv al Tapestry, Joanne Crevoiserat, poate pozitiona entitatea post-fuziune ca „o casa globala de lux”, aceasta este mai mult o aspiratie decat realitate pe ambele dimensiuni.

Veniturile raman ponderate fata de SUA : grupul extins – care include marcile existente ale Tapestry Coach, Kate Spade si Stuart Weitzman – va avea o amprenta mai mare la nivel global cand tranzactia se va finaliza candva in 2024, dar astazi mai mult de 60% din veniturile combinate sunt inca generate in Americi - in principal SUA. In schimb, LVMH si Kering, ale caror venituri sunt distribuite mai uniform pe tot globul, beneficiaza de diversificarea geografica, care ajuta la uniformizarea suisurilor si coborasurilor economice in diferite parti ale lumii. Tapestry va trebui sa gaseasca o modalitate de a-si dezvolta afacerile in Europa, precum si pe pietele emergente din Asia de Sud-Est si India.

Pozitionarea este mai mult „lux accesibil” decat „lux pur”: grupul combinat ofera un profit operational de peste 2 miliarde USD, dar cu aproximativ 16%, marjele sale sunt mult mai mici decat grupurile de lux pur precum Kering si LVMH, care ofera 26% in marjele operationale si cu mult sub liderul industriei Hermes, cu peste 42 la suta. Sinergiile de costuri de aproximativ 200 de milioane de dolari vor ajuta, dar in cele din urma Tapestry va trebui sa ofere o crestere mai puternica si profitabila pentru a-si realiza intregul potential al marcilor sale.

Iata cartea mea de joc pentru cele trei marci noi ale Tapestry:

Michael Kors trebuie sa inceteze cu reduceri si ar beneficia de o noua scanteie creativa : marca „jet set”, care conduce cea mai mare parte a veniturilor pentru Capri, este cunoscuta in intreaga lume pentru fondatorul sau carismatic si energic si sustinatorii de celebritati cum ar fi Kate Hudson, Sarah. Jessica Parker si Katie Holmes. ADN-ul sau este clar. Cu toate acestea, dependenta excesiva de canalele de reduceri si de vanzare a diluat atractivitatea marcii. Pentru a ridica marca de top, Tapestry poate scoate la iveala manualul pe care l-a folosit pentru a repozitiona Coach, care s-a confruntat cu provocari similare, dar a fost repozitionat cu succes pentru a vinde mai multe articole din piele de baza la pret complet, in medie in jur de 300 USD per geanta de mana, ceea ce este inca. mult sub adevaratele puncte de pret de lux.

Un lucru pe care l-am gasit intotdeauna confuz la Kors este diferitele marci secundare — Michael Kors Collection si Michael Michael Kors — care nu se pot distinge clar unele de altele in ochii clientilor. Majoritatea celorlalti jucatori s-au retras de la sub-marcile, vanzand o gama mai larga de puncte de pret sub un singur brand-umbrela.

In plus, fondatorul etichetei, Michael Kors, ar putea fi in continuare implicat nominal ca o fata a marcii, dar acest lucru nu va fi adevarat pentru totdeauna, iar brandul ar beneficia de o noua energie creativa, similara renovarii pe care designerul veteran de articole din piele Stuart. Vevers adus la antrenor. Ar putea un designer american de piste ca Christopher John Rogers sau Brandon Maxwell care lucreaza alaturi de Kors (dupa Miuccia si Raf la Prada) sa ajute sa aduca un nou foc brandului si sa stabileasca un potential plan de succesiune? Asa cred.

Tipul de corp moale Kibbe natural: un ghid de moda pentru a-ti accentua formele Te-ar putea interesa si: Tipul de corp moale Kibbe natural: un ghid de moda pentru a-ti accentua formele

Versace este o bijuterie cu un potential global real: gradul de cunoastere a marcii Versace este inca mult mai mare decat ar sugera dimensiunea afacerii sale, chiar daca marca a luat recent masuri pentru a reduce acest decalaj. Versace este un nume cunoscut in intreaga lume, dar inregistreaza doar aproximativ 1,1 miliarde de dolari in venituri anuale. Vanzarile din trimestrul I fiscal 2024 au scazut cu 5,8 la suta. Afacerea pierde cota de piata si nu tine pasul cu colegii sai.

Avand in vedere ADN-ul sau bogat si codurile de marca, Versace ar putea fi cu usurinta o marca de 5 miliarde de dolari, dar necesita o strategie mai stricta de comercializare si marketing. Pretul sau indraznet este un punct forte. Un punct culminant recent este colaborarea Dua Lipa La Vacanza pe care am vazut-o in persoana la boutique-ul marcii de pe insula italiana Capri saptamana aceasta. Arata grozav! Dar, desi marca a avut un oarecare succes in cresterea vanzarilor in categoria de accesorii mai profitabile, aceasta parte a ofertei marcii inca mai are nevoie de lucru.

Emmanual Gintzburger , care s-a alaturat de la Kering in martie 2022, este un CEO capabil, iar Donatella Versace aduce o legatura directa cu fondatorul marcii, Gianni Versace . Mentinerea pe Donatella motivata, implicata si conectata va fi cheia succesului marcii, la fel ca si stabilirea unui plan de succesiune pentru atunci cand demisioneaza. Kim Jones si Christopher Kane, doi designeri pe care i-a cultivat de ani de zile, ar fi ambii candidati puternici.

Jimmy Choo are nevoie de o strategie de marketing mai informata in digital: dupa numarul meu, Jimmy Choo a avut nu mai putin de sase proprietari diferiti in ultimii 25 de ani - o serie de proprietari de capital privat si acum Tapestry, al treilea grup de lux dupa Labeluxe si Capri. Singurul lucru care a ajutat la mentinerea consecventei brandului in acea perioada este directorul de creatie amabil si talentat Sandra Choi, care este o nepoata a fondatorului omonim al marcii si este alaturi de brand din 1996.

Dar recent, Jimmy Choo si-a pierdut caldura marcii, care a atins apogeul in zilele Sex and The City. Branduri mai noi conduse de incaltaminte, cum ar fi Amina Muaddi, au preluat atentia celebritatilor si au fost mai destepte in a crea zgomot si conversatii online.

Iata mai multe alegeri de top din analiza noastra despre moda, lux si frumusete:

1. Ce a facut Zimmermann corect. Saptamana aceasta, fondatorii casei de discuri australiene si sustinatorii de private equity au vandut un pachet majoritar de actiuni catre Advent International intr-o afacere prin care evalueaza afacerea la putin peste 1 miliard de dolari, intr-un moment in care altii din spatiul de lux accesibil s-au chinuit sa gaseasca cumparatori. Marc Bain analizeaza modul in care Simone si Nicky Zimmermann au atins aceasta etapa.

Advent dobandeste un pachet majoritar de actiuni in brandul de moda australian de la surorile fondatoare si de la fondul italian Style Capital.

Advent dobandeste un pachet majoritar de actiuni in brandul de moda australian de la surorile fondatoare si de la fondul italian Style Capital.

2. Explicativ: Cum functioneaza piata modei din timpul razboiului din Rusia . Invazia Ucrainei de catre Rusia a fost devastatoare pentru afacerile din Kiev si a schimbat dinamica industriei modei din Moscova mai profund decat se astepta oricine la inceputul anului trecut. Tamison O'Connor a scris un explicator foarte interesant in care descrie cum s-au schimbat lucrurile. Impactul sanctiunilor occidentale a fost semnificativ, dar nu a intrerupt complet disponibilitatea marcilor internationale in Rusia. Intre timp, criza a creat noi oportunitati pentru jucatorii locali si companiile de moda din China si Turcia care doresc sa umple golul.

Care este cel mai bun rucsac dama pentru o drumetie Te-ar putea interesa si: Care este cel mai bun rucsac dama pentru o drumetie
Brandurile globale de lux si-au inchis magazinele in toata Rusia, inclusiv multe in magazinul universal Tsum din Moscova.

Brandurile globale de lux si-au inchis magazinele in toata Rusia, inclusiv multe in magazinul universal Tsum din Moscova. 

3. Ce se intampla cu adevarat intr-o excursie a influentelor Tarte . Indrazneata noastra reportera Malique Morris a participat la una dintre cele mai cunoscute calatorii de influenta ale marcii de frumusete. Dar de data aceasta excursia a fost pentru 13 clienti obisnuiti si cei in plus pentru a o vedea pe Beyonce in concert. Malique a examinat modul in care compania gestioneaza si masoara succesul acestor iesiri.

Tarte Cosmetics a fost criticata pentru ca a fost exclusa in calatoriile lor de marca.  O excursie recenta cu 13 dintre clientii marcii si cei dragi ai acestora a oferit sansa de a reformula aceasta naratiune.

Tarte Cosmetics a fost criticata pentru ca a fost exclusa in calatoriile lor de marca. O excursie recenta cu 13 dintre clientii marcii si cei dragi ai acestora a oferit sansa de a reformula aceasta naratiune. 

4. Ce a mers gresit la Amyris? Producatorul devenit incubator a depus faliment la capitolul 11 ​​si si-a scos la vanzare afacerile de consumatori, inclusiv linii de la Jonathan Van Ness si Rosie Huntington-Whiteley, si si-a inchis marcile Onda Beauty si Francisco Costa . Editorul nostru executiv al revistei The Business of Beauty , Priya Rao, a urmarit aceasta poveste in curs de dezvoltare toata saptamana si si-a depus analiza despre modul in care lucrurile au scapat de sub control.

Amyris depune faliment.

La doar cateva zile dupa ce a inchis trei dintre etichetele sale, inclusiv linia braziliana de produse pentru piele, par si parfumuri Costa Brazil si retailerul de frumusete curata Onda Beauty, Amyris a solicitat protectie in faliment in conformitate cu Capitolul 11. 

5. Poate angajamentul de cincisprezece procente sa treaca peste numarul? Doar cativa semnatari ai angajamentului stabilit de Aurora James in 2020 au oferit actualizari cu privire la cate marci detinute de negru detin; nimeni nu a declarat ca si-a indeplinit obiectivul de angajament, a raportat Sheena Butler-Young. Pe masura ce climatul din jurul initiativelor de diversitate se schimba, organizatia nonprofit isi adapteaza mesajele pentru a sublinia necesitatea unor schimbari structurale pe termen lung in detrimentul unor solutii rapide. Va functiona?

Fondatorul Fifteen Percent Pledge, Aurora James.

Fifteen Percent Pledge isi adapteaza mesajele pentru a sublinia necesitatea unor schimbari structurale pe termen lung in detrimentul unor remedieri rapide. 


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Un manual pentru Michael Kors, Versace si Jimmy Choo

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket