Treceti de la Google Maps la Apple Maps fara a va pierde locurile fixate preferate

Treceti de la Google Maps la Apple Maps fara a va pierde locurile fixate preferate

Apple Maps a fost un dezastru la lansare. Un deceniu mai tarziu, totusi, este surprinzator de bine: aplicatia are acum date de harti mult mai bune si poate face tot felul de trucuri. Si mai bine: iOS 17 adauga harti offline, care pana acum a fost unul dintre cele mai mari obstacole care ii impiedicau pe unii oameni sa schimbe. 

Problema, daca sunteti un utilizator Google Maps de lunga durata, sunt toate locurile pe care le-ati salvat in Google Maps de-a lungul anilor. Aceste locatii fixate sunt utile, iar trecerea la un alt program de harti inseamna adesea sa o iei de la capat. Sari de la Google la Apple Maps ar fi mult mai usor daca ar exista o modalitate de a prinde toate locurile fixate si de a le lua cu tine. Exista, se pare, dar nu este chiar simplu. Procesul va functiona tehnic pe un iPhone sau iPad, dar va recomand sa faceti acest lucru pe un Mac, daca este posibil. 

Exportati datele dvs. Google Maps

Pentru a incepe, va trebui sa exportati locatiile salvate din Google Maps, lucru pe care il puteti face la takeout.google.com. Mai intai faceti clic pe butonul Deselectati tot din partea de sus — ne intereseaza doar datele Google Maps astazi. Apoi, derulati in jos pana cand gasiti optiunea Harti (locatiile dvs.) . Bifati caseta de langa aceasta intrare, apoi faceti clic pe OK

Optiunile de format de fisier pentru exportul datelor Google Maps prin instrumentul Takeout de la Google.

Derulati in partea de jos a paginii si faceti clic pe Pasul urmator , apoi alegeti Export o data si continuati cu exportul. Puteti lasa fila deschisa si descarca atunci cand este gata sau puteti inchide fila si asteptati un e-mail (desi procesul nu ar trebui sa dureze mult - am descarcat in cateva minute.)

Descarcarea va ajunge sub forma unui fisier ZIP, pe care il puteti dezarhiva pe Mac facand clic pe el. Acum este timpul pentru import.

Importati in Apple Maps

Meniuri Apple care arata cum sa importati datele Google Maps in Apple Maps.

Apple nu are o functie dedicata pentru importarea datelor Google Maps, ceea ce este pacat. Vestea buna este ca puteti folosi Apple Shortcuts. Exista un thread pe Reddit in care oamenii discuta cateva comenzi rapide diferite personalizate pentru job. Veti gasi acolo cateva optiuni, dar cea pe care mi s-a parut cel mai usor de facut lucru se numeste Tweaks to Apple Map Transfer. Descarcati comanda rapida deschizand acel link, facand clic pe Obtine comanda rapida , apoi facand clic pe Adaugare comanda rapida in fereastra care apare.

Din cauza inteligentei artificiale, locurile de munca de birou sunt acum mai expuse riscului Te-ar putea interesa si: Din cauza inteligentei artificiale, locurile de munca de birou sunt acum mai expuse riscului

Acum deschideti fisierele pe care le-ati descarcat de pe Google si gasiti fisierul Saved Places.json . Faceti clic dreapta pe el, apoi faceti clic pe Partajare, urmat de Comenzi rapide . Veti vedea comanda rapida pe care tocmai ati instalat-o ca optiune.

Comanda rapida Tweaks to Apple Map Transfer pentru importarea datelor Google Maps in Apple Maps.

Faceti clic pe acea comanda rapida, apoi apasati pe butonul Efectuat . Vi se va cere un punct de plecare, ceea ce este putin confuz – spuneti doar 1 pentru a incepe (acest lucru va avea sens mai tarziu).

[Legat: Cum sa remediati erorile pe Google si Apple Maps]

Se va deschide o caseta de text care va arata numarul primului articol pe care il vedeti. Inchideti-l si va aparea o alta caseta care contine numele articolului. Inchideti-l si elementul in cauza se va deschide in Apple Maps, permitandu-va sa-l salvati in locurile preferate din Apple Maps (sau intr-o lista personalizata, daca preferati).

Adaugarea unei locatii la lista de favorite a Apple Maps.

Asa este: va trebui sa salvati manual fiecare obiect. Acest lucru este un pic cam dezamagitor — este consumator de timp! — dar va ofera si sansa de a organiza lucrurile asa cum doriti. Ati putea, de exemplu, sa creati „Ghiduri” separate pentru diferite tipuri de pini – eu, de exemplu, pun toate punctele mele fixate intr-un ghid dedicat „Drumetii”. Sunt sigur ca va puteti gandi la alte moduri de a folosi acest lucru.

Pe masura ce lucrati la asta, fereastra pentru urmatorul articol se va incarca in fundal - va spune doar un numar. Inchideti fereastra si se va deschide o alta fereastra, aratandu-va numele urmatoarei locatii. De aici puteti repeta procesul pana cand toate locatiile dvs. Google Maps fixate sunt destul de bune in Apple Maps.

Comanda rapida nu este perfecta – unele locatii o vor face sa se blocheze. Aici este utila optiunea Punctul de pornire despre care am vorbit mai devreme: pur si simplu reporniti comanda rapida si introduceti numarul articolului la care doriti sa sariti. In loc sa introduceti „1”, introduceti numarul articolului pe care intentionati sa il importati inainte de accident. Este enervant, sigur, dar macar exista o alternativa.

Acest proces evident nu este perfect, dar este mai bine decat nimic. Speram ca Apple, la un moment dat, adauga o metoda oficiala.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Treceti de la Google Maps la Apple Maps fara a va pierde locurile fixate preferate

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket