Toxicitatea standardelor de frumusete

Toxicitatea standardelor de frumusete

In lumea de astazi, vedeti diferite campanii publicitare si personalitati TV care arata standarde de frumusete complet nerealiste. Aceste asteptari sunt in detrimentul stimei de sine a unei femei si le pot impinge sa iei decizii indoielnice atunci cand vine vorba de propriul sine unic. Standardele de frumusete ale societatii trebuie sa imbratiseze toate femeile.

Astazi, societatea este puternic influentata de ceea ce vedem in mass-media. Multe emisiuni TV si filme prezinta femei frumoase, in forma, care par perfecte in ochii tinerilor adolescenti. Potrivit unui articol Mirror Mirror intitulat „Imaginea corporala a femeilor”, majoritatea continutului utilizeaza medii „subtiri-ideale”, care sunt definite ca imagini, emisiuni TV si filme care prezinta personaje feminine subtiri. Forma corpului este ceva cu care se lupta majoritatea femeilor, deoarece multe cred ca dimensiunea lor este prea mare, prea curbata sau chiar prea slaba. 

Un articol NEDA intitulat „Imaginea corpului si tulburarile de alimentatie” afirma ca 40-60% dintre fetele de scoala elementara sunt ingrijorate de greutatea lor. Aceasta problema incepe de la o varsta frageda si urmeaza o femeie toata viata. Standardele corporale nerealizabile pot duce la tulburari de alimentatie si probleme de sanatate mintala. Acelasi articol afirma ca peste jumatate dintre adolescente sar peste mese, postesc, fumeaza tigari, varsa si iau laxative pentru a-si controla greutatea. Aceste actiuni devin obiceiuri si se pot dezvolta in aceste conditii psihologice. 

Potrivit Eating Recovery Center, prezentarea de ansamblu a riscurilor pentru sanatate pentru aceste tulburari, exista posibilitatea de deteriorare a organelor, intarzieri in dezvoltare si deces. Cei cu aceste boli au, de asemenea, sanse mai mari de a se sinucide. Imaginea negativa a corpului este creata de ceea ce vad femeile in jurul lor, ceea ce poate duce la cedarea acestor riscuri. Majoritatea fetelor sunt vinovate ca se uita in oglinda si nu le place ceea ce vad. In aceasta societate, este nevoie sa ne dam seama ca toate tipurile de corp sunt acceptabile.

Multe marci nu permit anumite modele pentru campania lor din diferite motive. Un exemplu in acest sens este controversa care a avut loc cu Victoria's Secret in 2018. Potrivit articolului Cosmopolitan „De ce apelez la BS pentru lipsa totala a modelelor plus-size a Victoria’s Secret in spectacolul lor „divers” din 2018”, in timp ce marca a inclus diferite curse din spectacolul lor, niciunul dintre cele 52 de modele prezentate nu a fost de dimensiuni plus. Acest spectacol este un eveniment foarte vizionat si femeile vor sa vada pe ecran pe cineva care sa reprezinte cum arata, nu cum „ar trebui” sa arate. 

7 moduri creative de a folosi uleiul de cocos in regimul de sanatate si frumusete Te-ar putea interesa si: 7 moduri creative de a folosi uleiul de cocos in regimul de sanatate si frumusete

Un avocat incredibil al pozitivitatii corpului este artistul Lizzo. Este o feminista mandra si impartaseste mesajul ca marele este frumos. Lizzo este o personalitate puternica care sustine toata lumea, ceea ce o face un model inspirator pentru multi copii. Ca artist influent, ea promoveaza iubirea de sine indiferent cum arata. Tinerii cresc acum intr-un mediu mai incluziv si mai acceptabil. Din acest motiv, exista un viitor promitator al mass-media care prezinta toate tipurile diferite de oameni care reprezinta diversitatea noastra pentru copiii de astazi.

Nici cu dimensiunea nu se opreste, lipsa diversitatii este si ea o problema. Un articol Los Angeles Times intitulat „Raportul privind diversitatea UCLA constata ca femeile si minoritatile sunt inca subreprezentate in film si TV”, un studiu realizat la Universitatea din California din Los Angeles anul acesta a constatat ca intr-un esantion de 167 de filme, oamenii de culoare au format doar 19,8% dintre leaduri de film. Acest lucru ia in considerare standardele de frumusete, deoarece oamenii isi bazeaza ceea ce vor sa arate pe vedetele pe care le vad in rolurile principale. Lasand minoritatile afara ii face pe acesti indivizi sa simta ca nu se potrivesc cu ideea societatii despre frumusete. Este trist sa vezi ca, desi s-au inregistrat progrese, exista grupuri de oameni care sunt in continuare lasati deoparte si subreprezentati.

Retelele de socializare infatiseaza, de asemenea, aceste standarde de frumusete. A existat o crestere a fetelor care isi folosesc in mod special platforma pentru a deveni „modele Instagram”. Aceste fete se potrivesc tuturor asteptarilor societatii in ceea ce priveste atractivitatea. Cele mai multe dintre aceste „modele” sunt bronzate si super slabe, cu piele si trasaturi faciale perfecte. Este greu sa defilezi pe Instagram fara sa vezi o fata care se potriveste acestei descrieri. Un articol Medium „Un nou studiu arata impactul retelelor sociale asupra standardelor de frumusete” explica ca brandul Dove a efectuat un sondaj pe 1.027 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani, iar 25% au sustinut ca conceptia lor despre frumusete a fost modelata de social media. 78% dintre femeile chestionate au considerat ca portretizarea femeilor pe aceste platforme este nerealista. Cresterea retelelor sociale a oferit inca o platforma pentru aceste criterii ale femeilor.

30 de trucuri zilnice de frumusete pentru machiaj, par, piele si unghii Te-ar putea interesa si: 30 de trucuri zilnice de frumusete pentru machiaj, par, piele si unghii

Aceste standarde pot determina oamenii sa faca tot posibilul pentru a obtine fata sau corpul pe care si-l doresc. Utilizarea chirurgiei plastice a crescut rapid. Oamenii vad vedete precum Angelina Jolie sau Kylie Jenner stabilind tendinte pentru buze plinute si decid ca vor sa se schimbe pentru a se potrivi acestei descrieri. Potrivit unui articol Attn intitulat „Cum Chirurgia Plastica Schimba Ce Inseamna A Fii Frumos”, numai procedurile cu botox au crescut cu 759% din 2000. Problema cu chirurgia plastica este ca exista riscul ca procedurile sa fie gresite, ceea ce poate fi nesanatoase pentru corpul persoanei. Clinica MayoPrezentarea generala a chirurgiei estetice afirma ca, in cazul chirurgiei plastice, exista riscul de complicatii de la anestezie, infectie la locul interventiei chirurgicale, acumulare de lichid sub piele, sangerare, cicatrici si leziuni ale nervilor. Femeile nu ar fi in pericol de aceste complicatii daca nu ar fi standardele de frumusete care le imping sa faca aceste operatii.

Procedurile de utilizare a greutatii, cum ar fi CoolSculpting, inghetarea grasimilor si Zerona, un tratament cu laser pentru conturarea grasimilor, au devenit din ce in ce mai populare pentru a obtine o forma mai slaba. Este suparator faptul ca femeile sunt dispuse sa faca tot posibilul pentru a-si schimba propria frumusete pentru a se potrivi cu ceea ce isi doreste societatea.

Singurul mod in care acest lucru se va schimba este daca societatea incepe sa-si deschida mintea catre diferite tipuri de frumusete, in afara de cele asteptate. Toate rasele, formele corpului, coafurile si vergeturile ar trebui sa fie acceptabile din punct de vedere social. Este esential sa mergi inainte si sa te indepartezi de standardele de frumusete invechite. Facand acest lucru, toate femeile vor avea increderea de care au nevoie pentru a fi ele insele fara teama de judecata. Viitorul este luminos, dar trebuie sa ne ramificam si sa acceptam toata lumea pentru a face progresul necesar.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Toxicitatea standardelor de frumusete

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket