Tot ce trebuie să știi despre cărțile de Tarot

Când ne uităm la partea spirituală a lumii, vedem cum oamenii au găsit mereu metode pentru a se conecta mai mult la lumea nevăzută din jurul nostru. Chiar dacă acest lucru este sau nu posibil sau chiar dacă o astfel de lume există, nu putem decât să continuăm să găsim metode creative prin care să ne simțim cât mai bine din punct de vedere spiritual. Iar una dintre laturile spiritualității contemporane este tarotul. De aceea, astăzi discutăm despre ce înseamnă tarotul, dar mai mult decât atât, ce importanță au cărțile de Tarot. Așa că dacă ești curios despre cum funcționează întreg procesul, rămâi alături de noi!

Arcanele Majore

Nu mulți oameni știu asta despre arcanele majore, dar ele sunt compuse dintr-un total de doar 22 de cărți din întreg pachetul. Arcanele majore sunt caracterizate printr-un mod excelent pe care dacă îl înțelegi, vei știi totul despre orice semnificație cărți tarot. Acestea reprezintă în majoritatea cazurilor arhetipuri universale și simboluri spirituale extrase din viața cotidiană. Acest simboluri le sunt asociate semnificații extrem de puternice, unele dintre ele fiind luate extrem de tare în serios. Asta este și cauza pentru care tarotul este în continuare atât de influent, fiind folosit și ca un stil de viață de către unii oameni.

Revenind la Arcanele Majore, acestea sunt numerotate începând cu 0 și până la 21. Primul este Nebunul, iar ultima de pe listă este Lumea. Fiecare dintre aceste cărți ascunde o poveste pe care cititorii de cărți de tarot o pot interpreta în sute de feluri. În funcție de combinațiile de cărți care îți sunt extrase în timpul sesiunii de citit, poți avea diferite citiri și diferite modalități prin care să îți fie interpretate cărțile. Arcanele majore mai sunt denumite astfel și pentru că ele sunt cele mai importante cărți de tarot care există.

De exemplu, dacă îți va fi extras nebunul, acesta simbolizează un început nou într-unul dintre capitolele vieții. Chiar dacă este denumit astfel, el reprezintă și tot ceea ce este bun și inocent în viață. Unii cititori îl consideră a fi un semn al oamenilor de succes sau care au cel puțin un potențial mare în față. Dacă îți va fi extras din pachet Magicianul, aceasta este una dintre cele mai puternice cărți fiind chiar reprezentanta puterii și a ambiției pentru a duce la bun sfârșit orice călătorie cu un obiectiv predefinit. Dacă ești o persoană care crede în destin, magicianul ar trebui să te bucure.

Citate inspirationale Walt Disney despre familie, succes Te-ar putea interesa si: Citate inspirationale Walt Disney despre familie, succes

Arcanele Minore

De cealaltă parte a pachetului și a doua parte a procesului de citit în cărți sunt arcanele minore. Acestea sunt mult mai multe, 56 la număr dar sunt împărțite și în patru suite diferite. Spade, Bastoane, Pătrate și Cupe. Fiecare dintre acestea este într-o strânsă legătură cu un element din natură. Fiecărei suite îi este asociată Apa, Focul, Aerul sau Pământul. Dacă nu ai avut niciodată un pachet de tarot în mână, ți se va părea și cunoscut faptul că arcanele minore arată foarte similar cu un pachet de cărți Au simboluri precum regina cavalerul sau pagul, dar și numerotări de la 10 la As.

Fiecare suită are și ea la rândul ei o semnificație, motiv pentru care și combinațiile de interpretări pot fi extrem de variate. De exemplu, Pătrățelele sunt strâns legate de aspecte ce țin de viața de zi cu zi. Începând de la bani și până la sănătate sau puterea de muncă, pătrățelele te vor ajuta să îți dai seama cât de stabil ești sau dacă este momentul să iei decizii drastice.

Când ești sub influența destinului cupelor, toată energia se duce pe emoții, conexiuni de natură spirituală și chiar relații sociale cu cei din jurul tău. Mai mult decât atât, tot pe drumul emoțiilor, cupele te vor ajuta și să te gândești la un nou început în ceea ce privește poziția ta vis-a-vis de cât de empatic ești cu toate lucrurile care te înconjoară.

Pe al treilea loc dar fără să fie mai puțin importante decât celelalte două se află Spadele. Esențiale într-un pachet de tarot și responsabile de tot ceea ce ține de comunicare pe care o ai cu persoanele din jurul tău. Această comunicare poate fi și la nivel spiritual, dar poate naște și conflicte interioare.

Bastoanele sunt cele care reprezintă văpaia, iar în mod evident, sunt cele care pot să te ajute să vezi în ce stadiu te afli din punct de vedere al energiei sau al capacității de a acționa în momentele stresante.

Concluzie

Așa vom încheia acest articol. Cu gândul la tot ceea ce am discutat, rămâne mereu stabilit faptul că tarotul este un portal spre suflet. La un astfel de ritual simți mereu că ești mai aproape de destinul tău și poți pătrunde adânc în suflet acolo unde se ascund mereu secrete, gânduri și sentimente.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Tot ce trebuie să știi despre cărțile de Tarot

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket