Top 5 carti de fictiune istorica pe care sa le citesti anul acesta

Top 5 carti de fictiune istorica pe care sa le citesti anul acesta

Cartile de fictiune istorica au un farmec aparte, pentru ca imbina armonios elemente din viata reala, din istorie cu accente de fictiune, pentru a crea povesti pline de viata. Ne putem intoarce in perioada medievala, cu domnite si cavaleri, castele si obiceiuri, la care alaturam ritualuri de magie, secrete si intrigi. Deodata, povestea devine mai interesanta cu aceste reinterpretari ale autorilor, a diferitelor perioade din istorie. Ne face sa visam mai mult, sa ne imaginam si sa cream in mintea noastra, mult mai usor si rapid firul evenimentelor.

Depinde foarte mult de preferinte. Unele persoane nu sunt deranjate de anumite exagerari, modificare a parcursului real al povestii sau de alte elemente supriza. Insa exista destule carti de fictiune istorica care nu se abat foarte mult de la ceea ce s-a intamplat cu adevarat si sunt mai usor digerate de cititorii iubitori de istorie.

Indiferent din ce categorie de cititor faci parte, te invitam sa parcurgi urmatoarea lista de recomandari de carti de fictiune istorica de citita anul acesta.

 

Fata cu cercel de perla - Tracy Chevalier

Povestea se contureaza in jurul renumitului tablou de Vermeer, “Fata cu cercel de perla” si a vietii din Olanda secolului XVII-lea. Facem cunostinta cu atmosfera de atunci si ne imaginam alaturi de autor care ar fi fost circumstantele in urma carora s-ar fi creat celebra opera de arta. Poveste se adanceste cu expunerea vietii personale ale lui Vermeer, relatiile acestuia, stilul de lucru, mediul in care isi crea operele si sursele de inspiratie. Intreaga carte poate fi considerata un tablou al vreumurilor de alta data, cand pasiunea pentru arta intrecea uneori, orice limita.

Regina alba - Philippa Gregory

Philippa Gregory este cunoscuta pentru numeroasele carti de fictiune istorica, axate pe timpurile medievale, de aceasta data fiind vorba de dinastia Plantagenetilor. Mai precis, despre perioada in care s-a desfasurat Razboiul Rozelor, o lupta pentru putere intre memebrii aceiasi familii, plina de tradari, intrigi, secrete si…magie. Regina alba o intruchipeaza pe Elizabeth Woodville, regina consoarta a regelui Edward al IV-lea. Acestia se casatoresc in secret, fiind considerata prima relatie de iubire reciproca din istoria casatoriilor regale. De aici incep un sir de evenimente, care pastreaza teroarea si atmosfera apasatoare a acelor vremuri tulburi, combinate cu elemente de fictiune, precum magie, divinatie si ritualuri.

Cele mai bune carti pentru un stil de viata sanatos Te-ar putea interesa si: Cele mai bune carti pentru un stil de viata sanatos

Hotul de carti - Markus Zusak

O carte ideala pentru cei interesati de atmosfera din timpul regimului nazist, de modul in care totul se transpunea la nivelul populatiei, oamenilor obisnuiti si in acest caz, al copiilor. Avem un narator neobisnuit si anume, Moartea. Este cea care vegheaza atenta pe parscursul actiunii, pregatindu-se sa apara in orice moment. Liesel face cunostinta cu Moartea prin decesul fratelui mai mic si despartirea de familie, pentru a intra intr-o alta adoptiva, o face sa se inchida si mai mult in sine. Insa, incet incet descopera minunile vietii, chiar si in acele timpuri grele si tulburi, in care magia cartilor si a prietenilor nu si-au pierdut stralucirea.

Outlander: Calatoarea – Diana Gabaldon

O serie cunoscuta, mai ales pe micile ecrane prin adaptarea episodica a povestii lui Claire. Actiunea incepe in anul 1945, atunci cand protagonista noastra porneste intr-o calatorie relaxanta cu sotul sau. Insa, in expeditiile zilnice, descopera o piatra incarcat de energii mistice, un portal care iti permite sa calatoresti in timp. Astfel, se trezeste in anul 1743, in Scotia, in plin razboi si scenarii bizare. Aceste calatorii in timp o fac sa se descopere mai mult pe sine, sa-si intreaca unele limite si sa gaseasca o a doua dragoste.

Zilele regelui - Filip Florian

Joseph Strauss ne prezinta prin proprii ochi perioada de inceput a Regatului Romaniei, insotindu-ul din pe Carol I in calatoria spre noua sa tara de suflet. Aici incepe sa cunoasca stilul de viata romanesc, obiceiurile ciudate si modul de interactiune special al oamenilor. Se casatoreste cu Elena Ducovici, si ramane pentru mult timp in preajma regelui, luand parte la momente de cumpana si deznadajduire ale majestatii sale. “Zilele regelui” contureaza schitele unor vremuri demult apuse ale Romaniei, condusa dupa cu totul alte valori si principii.


0,00 (0 voturi)
Oana

Nu sunt Comentarii la Top 5 carti de fictiune istorica pe care sa le citesti anul acesta

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket