Top 8 opere scrise de William Shakespeare

Top 8 opere scrise de William Shakespeare

William Shakespeare a fost un poet, dramaturg si actor englez, considerat la scara larga ca fiind cel mai mare scriitor in limba engleza si cel mai mare dramaturg din lume. El este adesea numit poetul national al Angliei si ,,Bardul lui Avon". Lucrarile sale existente, inclusiv colaborarile, constau in aproximativ 39 de piese de teatru, 154 sonete, doua poeme narative lungi si cateva alte versuri, unele cu autor incert. Piesele sale au fost traduse in toate limbile majore si sunt interpretate mai des decat cele ale oricarui alt dramaturg. Shakespeare s-a nascut si a crescut in Stratford-upon-Avon, Warwickshire. La varsta de 18 ani, s-a casatorit cu Anne Hathaway, cu care a avut trei copii: Susanna si gemenii Hamnet si Judith. Candva, intre 1585 si 1592, a inceput o cariera de succes la Londra ca actor, scriitor, si proprietar partial al unei companii de joc numite Lord Chamberlain's Men, cunoscute mai tarziu sub numele King's Men. La 49 de ani (in jurul anului 1613), se pare ca s-a retras la Stratford, unde a murit trei ani mai tarziu. Putine inregistrari despre viata privata a lui Shakespeare supravietuiesc; acest lucru a stimulat speculatii considerabile despre aspecte precum aspectul sau fizic, sexualitatea, credintele sale religioase si daca lucrarile atribuite lui au fost scrise de altii.

8. Opere, Cardenio, Poeme
Pentru cei interesati mai degraba de poezie decat de piese de teatru, Opere, Cardenio, Poeme este o colectie de ode compilate intr-un volum frumos ilustrat. Scrise elegant, aceste compozitii atemporale abordeaza numeroasele fatete ale inflacararii si te vor lasa inspirat.

Opere XVI. Cardenio. Poeme Ficțiune/ literatură Literatură clasică

Opere XVI. Cardenio. Poeme

7. Othello, Moor of Venice
Othello, Moor of Venice a captivat publicul de secole, datorita abordarii sale dure ale tradarii, rasismului si slabiciunii inerente. Incurajat de gelozie si furie, Iago manipuleaza personajele principale cu minciuni pentru a asigura caderea lui Othello.

Othello / Othello, Moor of Venice | William Shakespeare

Gasesti "Othello / Othello, Moor of Venice | William Shakespeare" pe:

6. A douasprezecea noapte
Situata in Illyria romantica, A douasprezecea noapte urmeaza o pereche de gemeni naufragiati, Viola si fratele ei Sebastian. Aceasta comedie usoara foloseste schimbul de gen, comunicarea gresita si identitatea gresita pentru a explora atractia si preferintele sexuale.

Opere vol.3 A douasprezecea noapte. Doi veri. Nevestele vesele - William Shakespeare

Gasesti "Opere vol.3 A douasprezecea noapte. Doi veri. Nevestele vesele - William Shakespeare" pe:

5. Tragedia lui Macbeth
Tragedia lui Macbeth este o poveste politica care este si astazi relevanta. Cand un lord scotian aude o profetie de la un trio de vrajitoare, el se dedica cerintelor sotiei sale de a comite o crima. Cititorul invata o lectie valoroasa pe masura ce personajul titular ajunge la nebunie.

Macbeth. The Tragedy Of Macbeth - Shakespeare Beletristica Beletristica limbi straine

Macbeth. The Tragedy Of Macbeth - Shakespeare

Top 10 romane pentru adolescenti Te-ar putea interesa si: Top 10 romane pentru adolescenti

4. ,,Hamlet" al lui Folger
,,Hamlet" al lui Folger exploreaza nebunia, supranaturalul si regicidul cu o introspectie palpitanta. In timp ce tanarul print incearca sa stabileasca cum sa-si razbune cel mai bine tatal ucis, un sir de personaje memorabile - inclusiv propria sa mama - pier din cauza lasitatii sale.

Hamlet. Hamlet Prince Of Denmark - Shakespeare Beletristica Teatru

Hamlet. Hamlet Prince Of Denmark - Shakespeare

3.Mult zgomot pentru nimic
Aceasta carte incorporeaza doua relatari foarte diferite despre dragostea sentimentala. Doi indragostiti al caror nume este Hero si Claudio incep sa se indragosteasca aproape de la inceput, dar un John, de neatins, le loveste fericirea. Beatrice si Benedick sunt separati de mandrie si ostilitate comuna pana cand altii aleg sa fie Cupidon. Recenziile si evaluarile cartii sunt bune, iar informatiile furnizate in aceasta carte sunt cu adevarat uimitoare.

OPERE IX. Eduard al III-lea. Mult zgomot pentru nimic. Macbeth (William Shakespeare)

Gasesti "OPERE IX. Eduard al III-lea. Mult zgomot pentru nimic. Macbeth (William Shakespeare)" pe:

2. Visul unei nopti de vara - William Shakespeare
In acest roman, William Shakespeare pune in scena activitatile de adorare. Tezeu si Hippolyta, care se vor casatori, sunt figuri din folclor. In zonele impadurite din afara Atenei lui Teseu, doi tineri si doua domnisoare se cupleaza, insa nu inainte de a structura initial un triunghi adorat, iar dupa aceea altul. Recenziile si evaluarile acestui roman sunt minunate, iar povestea oferita in acest roman este uimitoare. Aceasta este o carte populara a lui William Shakespeare.

Visul unei nopti de vara - William Shakespeare Beletristica. literatura universala. piese de teatru, scenarii

Visul unei nopti de vara - William Shakespeare

1. Romeo si Julieta - William Shakespeare
Recenziile si evaluarile acestei carti sunt minunate si milioane de exemplare au fost vandute pe piata. In aceasta carte, vei gasi continutul proaspat modificat in functie de cea mai buna adaptare tiparita timpurie a piesei, note informative recent actualizate, situate strategic pe paginile cu care se confrunta continutul piesei, sinopsele de scena, Un prolog pentru a parcurge limbajul lui Shakespeare si O lucrare a unui cercetator principal care ofera un punct de vedere avansat asupra piesei. Acesta este cel mai bun roman al lui William Shakespeare.

Romeo si Julieta / Romeo and Juliet | William Shakespeare

Gasesti "Romeo si Julieta / Romeo and Juliet | William Shakespeare" pe:


0,00 (0 voturi)
Andreic

Nu sunt Comentarii la Top 8 opere scrise de William Shakespeare

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket