Toate modalitatile de a semna digital un PDF

Toate modalitatile de a semna digital un PDF

Copiile pe hartie si dulapurile de fisiere au devenit mai putin obisnuite de cand cloud computing a devenit mai omniprezent. Dar este posibil sa fie nevoie totusi sa semnati un document PDF, ceea ce poate fi o problema daca nu aveti la indemana o imprimanta si un scanner.

Solutia este sa faci totul digital, mazgalindu-ti semnatura cu degetul, cu un stylus sau cu cursorul mouse-ului si inserand-o pe PDF. Exista mai multe moduri diferite de a face acest lucru, astfel incat sa o puteti alege pe cea care vi se potriveste cel mai bine.

 Cum sa semnezi un document PDF pe Windows

Persoana care semneaza un document pe Microsoft Edge

Daca sunteti in cautarea unui instrument de semnare PDF incorporat in Windows, cea mai buna optiune este browserul Microsoft Edge care vine cu sistemul de operare. Pentru a deschide un fisier, trageti-l intr-o fila de browser din File Explorer sau apasati Ctrl+O si selectati documentul.

In partea de sus a ecranului, veti vedea o noua bara de instrumente: faceti clic pe sageata mica de langa Desenati pentru a alege culoarea si grosimea liniei semnaturii. Dupa aceasta, lasati-va semnul pe document folosind mouse-ul sau trackpad-ul. De asemenea, puteti folosi degetul daca dispozitivul Windows are un ecran tactil.

Daca nu va place autograful digitalizat si trebuie sa incepeti din nou, faceti clic pe pictograma care arata ca o radiera. Odata ce sunteti multumit de rezultat, mergeti la pictogramele de salvare pe care le veti vedea in coltul din dreapta sus al ecranului - ele arata ca niste dischete. Faceti clic pe cel din stanga pentru a salva peste PDF-ul original sau pe cel din dreapta (cu pictograma stilou) pentru a salva documentul semnat ca fisier nou.

Cum sa semnezi un document PDF pe macOS

O persoana care semneaza un document PDF pe Preview pe MacOS.

Pe sistemul de operare desktop Apple, instrumentul tau nativ de semnare PDF este Preview-ul usor de utilizat. In mod implicit, toate PDF-urile ar trebui sa se deschida in instrument facand dublu clic pe ele, dar daca nu este cazul, puteti oricand sa apelati aplicatia prin cautare Spotlight: tastati „previzualizare” in bara de cautare care apare cand apasati comanda + bara de spatiu . Selectati programul si apoi deschideti documentul de acolo mergand la Fisier si facand clic pe Deschidere

Odata ce Previzualizarea afiseaza fisierul relevant, ar trebui sa vedeti o pictograma in bara de instrumente din partea de sus, care arata ca o semnatura. Daca nu vedeti optiunea, accesati Vizualizare si faceti clic pe Afisati bara de instrumente de marcare - este in partea de jos a meniului. Faceti clic pe butonul semnatura si alegeti Creare semnatura . Exista mai multe moduri de a proceda in acest sens: va puteti mazgali autograful pe trackpad, puteti tine o bucata de hartie cu semnatura pe ea pana la camera web a Mac-ului sau puteti semna folosind degetul sau un creion Apple pe un iPhone sau iPad conectat la acelasi ID Apple ca computerul dvs.

Ce inlocuieste covorul? Acestea sunt modalitatile infinit mai elegante de a va acoperi podelele Te-ar putea interesa si: Ce inlocuieste covorul? Acestea sunt modalitatile infinit mai elegante de a va acoperi podelele

Cand ati terminat cu rezultatul, faceti clic pe Terminat si mazgalile dvs. vor fi introduse in document, unde o veti putea repozitiona si redimensiona dupa cum este necesar. Semnatura dvs. se va salva automat pentru utilizare ulterioara, asa ca data viitoare cand deschideti un document in Previzualizare, puteti face clic pe pictograma semnaturii si autograful va fi acolo gata pentru a fi inserat oriunde aveti nevoie.   

Pentru a salva peste PDF-ul curent, alegeti Fisier si apoi Salvati ; sau daca preferati sa creati un fisier nou, alegeti File and Export .

Cum sa semnezi un fisier PDF pe Android

O persoana care semneaza un document PDF pe un dispozitiv Android

Daca doriti sa semnati un PDF pe Android, nu aveti nevoie de bataia de cap de a descarca si de a va inscrie pentru o alta aplicatie - Google Drive, care ar trebui sa fie deja pe dispozitivul dvs., va acopera. Deschideti un PDF, apoi atingeti butonul de editare (dreapta jos), care arata ca un stilou cu o mazgalire langa el.

Atingeti instrumentul stilou (stanga jos) si alegeti o culoare si grosimea liniei pentru semnatura dvs. Dupa aceasta, puteti semna chiar pe document. Utilizati radiera sau butoanele de anulare (sageata inapoi) de pe bara de instrumente pentru a reveni si a incepe din nou, daca este necesar. Apoi puteti atinge Salvare pentru a suprascrie PDF-ul sau atingeti cele trei puncte (dreapta sus) si Salvati copie pentru a crea un fisier separat.

Si daca nu doriti sa utilizati Google Drive, Android are si o multime de optiuni terta parte din care sa alegeti. Adobe Fill & Sign poate scana o semnatura scrisa pe care o aveti pe o bucata de hartie, de exemplu, in timp ce JetSign poate lucra cu alte tipuri de fisiere (cum ar fi documente Word), precum si cu fisiere PDF.

Cum sa semnezi un PDF pe iOS sau iPadOS

O persoana care semneaza un document PDF pe un iPhone

Functiile de semnare digitala de pe iOS si iPadOS se potrivesc indeaproape cu cele de pe macOS si veti gasi instrumentele relevante in aplicatia Fisiere. Deschideti un PDF in Fisiere, apoi atingeti pictograma din coltul din dreapta jos care arata ca un stilou care completeaza un formular. Aceasta va afisa o lista a semnaturilor existente, inclusiv a celor pe care le-ati putea crea pe Mac.

Cum sa va stergeti contul de Facebook si sa va luati datele cu dvs Te-ar putea interesa si: Cum sa va stergeti contul de Facebook si sa va luati datele cu dvs

De asemenea, puteti atinge Adaugati sau eliminati semnatura si pictograma + (plus) pentru a crea o mazgalire noua folosind degetul sau un creion Apple. Dupa ce ati selectat o semnatura, o puteti repozitiona pe document tragand-o cu degetul si o puteti redimensiona mutand manerele albastre in jurul marginilor. Atingeti Terminat pentru a suprascrie fisierul existent. Daca doriti o copie separata, atingeti numele fisierului (stanga sus) si apoi Duplicati .

Dupa cum v-ati astepta, o multime de aplicatii terte pentru iOS si iPadOS vor prelua sarcinile de semnare PDF daca aveti nevoie de ele. PDF Expert va ofera acces la o serie de instrumente de editare PDF, inclusiv posibilitatea de a adauga semnaturi, in timp ce SignNow este o alegere buna daca mai multe persoane trebuie sa semneze acelasi fisier.

Alte optiuni pentru a semna un document PDF

O persoana care semneaza un document pe Dropbox

Daca doriti sa testati si sa comparati mai multe instrumente, exista inca mai multe optiuni pe care le puteti incerca. Daca documentele PDF sunt in Dropbox, le puteti deschide pe web, apoi faceti clic pe Adaugati semnaturi si Auto-semnati pentru a adauga autograful. Puteti desena folosind mouse-ul sau trackpad-ul, puteti crea o semnatura pe baza unui font la alegere sau puteti incarca o imagine a semnaturii dvs. din alta parte.

DocuSign ofera, de asemenea, un set cuprinzator de instrumente de semnare a documentelor. Faceti clic pe fotografia de profil (dreapta sus), apoi Gestionati profilul si semnaturile pentru a atribui contului dvs. mazgalile personale, pe care apoi le puteti adauga la oricare dintre documentele dvs. Daca mai multe parti semneaza acelasi document, DocuSign poate urmari cine a semnat ce si cand.

Daca doriti ceva simplu care sa ruleze in browser, va puteti baza pe ILovePDF pentru orice fel de sarcina de editare sau procesare PDF. Doar faceti clic pe Semnati PDF si urmati instructiunile de pe ecran. Puteti sa mazgaliti o semnatura cu mouse-ul sau trackpad-ul, sa incarcati o imagine a semnaturii sau sa generati una folosind numele si fontul dorit.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Toate modalitatile de a semna digital un PDF

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket