Tendințe europene de modă pentru 2024 care nu vor sparge banca

Tendințe europene de modă pentru 2024 care nu vor sparge banca

Tendințele modei se schimbă foarte repede, îndemnând oamenii să cheltuiască prea des bani pe articole vestimentare noi. Această viteză a fost criticată în repetate rânduri ca fiind „fast fashion” care distruge mediul înconjurător și afectează bugetul persoanelor care doresc să arate elegant și la modă. Dependența de tendințele modei este un produs secundar al consumerismului - o cultură pe care mulți europeni încearcă să o abandoneze în prezent, pe fondul crizei iminente și al problemelor financiare. 

De aceea, anul 2024 poate deveni propriul punct de cotitură pentru a vă schimba atitudinea față de modă și pentru a deveni mai cumpătat în ceea ce privește cheltuielile legate de modă. Nu este nevoie să luați credit fulger aprobat online fără verificare pentru a vă finanța noile haine. Aici, discutăm principalele tendințe ale modei frugale care vă vor ajuta să arătați minunat fără să cheltuiți prea mult. 

#1 Cumpărături la mâna a doua 

Dacă te gândești la magazinele second-hand ca la un al doilea fel de îmbrăcăminte, nu poți fi mai departe de adevăr. Există un număr uriaș de magazine de vechituri și magazine de caritate în întreaga UE, care oferă o varietate cu adevărat uimitoare de haine pentru pasionații de modă. 

Evident, nu este un loc în care veți veni și veți alege primul cel mai bun articol pentru a arăta grozav; cumpărăturile în magazinele second-hand necesită un pic de dedicare și efort. Cu toate acestea, dacă ești pasionat de modă și ai ceva timp liber pentru a scruta grămezile de articole vestimentare, cu siguranță vei găsi câteva perle la un preț ridicol de mic. Acest rezultat merită cu siguranță efortul depus. 

De asemenea, vă puteți gândi la investiția dumneavoastră în ecologia locală, deoarece deșeurile de îmbrăcăminte și fast fashion sunt extrem de ruinătoare pentru mediu. Cumpărând un articol vestimentar folosit, îi oferiți o a doua viață, ceea ce reprezintă, de asemenea, o mișcare ecologică. 

#2 Vânzări și reduceri de primăvară 

Este sfârșitul primăverii acum, și ce înseamnă asta pentru iubitorii de modă? Corect, primul lucru care vine în mintea oricărui cumpărător activ este „reduceri de sfârșit de sezon”. Primăvara este momentul lichidărilor de iarnă în toate marile magazine, ceea ce înseamnă că vânzătorul va oferi reduceri uriașe pentru a-și elibera spațiile de depozitare pentru sosirea colecției de primăvară-vară. 

Fandarile: beneficii si tipuri despre care ar trebui sa stiti Te-ar putea interesa si: Fandarile: beneficii si tipuri despre care ar trebui sa stiti

Această perioadă vă oferă o oportunitate unică de a cumpăra articole vestimentare deosebite cu o reducere de 50-70%, obținând haine și accesorii de lux, atemporale, pentru capsula dumneavoastră. Chiar dacă este posibil ca aceste articole să nu se potrivească sezonului de acum, multe dintre ele sunt universale, potrivindu-se frumos toamnei tale 2024. Așadar, un sezon de reduceri de primăvară este întotdeauna o șansă excelentă de a cumpăra lucruri pe care nu ți le poți permite în timpul prețurilor lor de vârf. 

#3 Moda sustenabilă 

În continuare, haideți să explorăm potențialul modei sustenabile ca o tendință de modă relevantă și prietenoasă cu portofelul. Această abordare a modei presupune cumpărarea unor piese vestimentare durabile, ecologice, produse cu respectarea corespunzătoare a mediului local. Cum să găsești mărci de îmbrăcăminte sustenabilă? Iată câteva indicii care să vă ghideze în tranziția către moda sustenabilă: 

  • Alegeți mărci etice. Acestea sunt companiile care asigură condiții de muncă echitabile în fabricile lor și care urmează practici de comerț echitabil. 

  • Investiți în economia circulară. Verificați dacă mărcile de la care cumpărați utilizează reciclarea, reutilizarea și upcycling în producția lor. 

  • Slow fashion este noua tendință. Încercați să cumpărați articole vestimentare durabile și de înaltă calitate, în loc de tone de haine fast-fashion de calitate scăzută. 

  • Optați pentru alegeri de modă conștiente. Cumpărați de la mărci conștiente care își informează consumatorii despre alegerile de modă ecologice și contribuie la moda ecologică.

#4 Îmbrăcăminte și accesorii DIY 

Ce ar trebui să faci dacă ești un fan al accesoriilor? Un credit instant online poate rezolva în general problemele financiare și îți poate oferi banii necesari pentru a-ți reface colecția. O altă opțiune este să încerci modalitatea DIY de a obține noi articole vestimentare și accesorii. 

Cele mai originale cadouri pentru tata Te-ar putea interesa si: Cele mai originale cadouri pentru tata

Deși pentru unii, DIY este ceva asociat cu hipioții, de fapt, este un domeniu foarte la modă în prezent. Există o mulțime de materii prime și elemente vândute pe piețele online și în magazinele locale de artizanat, ceea ce vă oferă libertatea deplină de a experimenta cu accesoriile dumneavoastră. În plus, îl poți percepe ca pe o formă de meditație personală, în timp ce te relaxezi de la studii sau muncă grea realizându-ți bijuterii, curele sau genți unice. 

Chiar dacă nu sunteți adeptul meșteșugurilor și nu aveți timp pentru acest hobby, puteți susține producătorii locali prin achiziționarea de haine și accesorii DIY produse cu dragoste și grijă de către oamenii care locuiesc lângă dumneavoastră. Pe de o parte, va fi o achiziție mai ieftină decât cea dintr-un magazin local de bijuterii. Pe de altă parte, este o altă investiție în ecologie și un refuz față de lanțurile de aprovizionare lungi și risipitoare ale mărcilor globale. 

#5 Psihologia muncii 

În cele din urmă, merită să menționăm că dependența extremă de modă și lipsa banilor pentru îmbrăcăminte nu sunt, de obicei, probleme legate de bani. Aceste probleme sunt în capul fanilor modei, făcându-i pe mulți oameni să cheltuiască mai mult decât își pot permite pe haine de care nu au cu adevărat nevoie. Așadar, este întotdeauna recomandabil să faceți o muncă de reflecție și să înțelegeți dacă aveți cu adevărat nevoie de atâtea haine sau încercați să compensați alte probleme psihologice prin cumpărături impulsive. De asemenea, are sens să inviți un stilist la tine acasă și să îl pui să analizeze hainele pe care le ai deja. Un profesionist va face o varietate de seturi capsulă și vă va sfătui cu privire la setul minim de haine noi pe care va trebui să le achiziționați pentru a completa acele seturi. În acest fel, veți economisi bani pe achiziții fără sens și veți găsi noi utilizări pentru articolele vestimentare vechi. 

Cuvinte de final 

După cum puteți vedea, moda poate crea o adevărată dependență. Mulți oameni sunt dependenți de cumpărarea de haine noi în fiecare lună, chiar dacă doar un IFN împrumut poate finanța aceste cheltuieli suplimentare. Sfaturile pe care le-am discutat mai sus vă vor ajuta să vă reduceți facturile de îmbrăcăminte fără a pierde stilul unic și relevanța garderobei dvs. în 2024. Folosiți aceste trucuri și rămâneți cool și la modă fără a refuza de la alte necesități zilnice.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Tendințe europene de modă pentru 2024 care nu vor sparge banca

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket