Tendinta de udare a culorilor promoveaza o „abordare simpla a selectiei culorilor”

Tendinta de udare a culorilor promoveaza o „abordare simpla a selectiei culorilor”

O tendinta de design interior renumit pentru crearea unei declaratii indraznete, dar sofisticate, udarea culorilor este o tendinta populara in acest sezon.

Cu capacitatea de a adauga caracter unei multitudini de spatii si stiluri interioare diferite – de la case elegante si moderne pana la case traditionale – nu este de mirare ca designerii si proprietarii de case imbratiseaza tendinta. 

Ce este udarea culorii?

Udarea culorii consta in alegerea unei singure culori si in pictarea tuturor aspectelor unei camere in ea. Pe langa pereti, acestea pot include tavanul, usile si ornamentele si caloriferele. Desi poate parea o alegere interioara dramatica, udarea culorii este populara printre designeri pentru capacitatea sa de a face spatiile mari si luminoase sa para si mai mari, optand pentru o culoare deschisa si, prin contrast, capacitatea sa unica de a maximiza caldura si confortul. camere mici si inchise. 

Pe langa calitatile sale elegante, poate promova si un impact pozitiv asupra bunastarii, fiind raportat anterior ca imbratisarea acestei tendinte de culoare ar putea imbunatati somnul.

sufragerie albastra

Cum ar trebui sa fie stilata udarea culorii?

Culoarea anului Valspar pentru 2024, Renew Blue, este o nuanta care se preteaza perfect pentru a intruchipa imbibarea de culoare ca alegere stilistica. Am vorbit cu Sue Kim, directorul de marketing al culorilor la Valspar, care explica ca udarea culorii inseamna „a avea cu adevarat incredere in aceeasi culoare si a o invalui intr-un spatiu”.

„Iti permiti de fapt sa faci o abordare simpla a selectiei culorilor, dar aducand texturi diferite, straluciri diferite, unele ar putea fi lucioase, altele pot fi mate... iti ofera un punct de ancorare puternic pentru a aduce diferite elemente, explica Kim.

Sue Kim este Director de Marketing Color pentru Valspar, prognozand culoarea anuala a marcii de peste 10 ani. Cu o pasiune pentru a traduce culoarea prin tendintele cheie ale stilului de viata pentru a crea scheme de culori versatile pentru casa, ea este experta in imbunatatirea spatiilor prin culoare. 

10 idei de amenajare a fermelor pentru a adauga o frumusete simpla curtii tale Te-ar putea interesa si: 10 idei de amenajare a fermelor pentru a adauga o frumusete simpla curtii tale

Dupa cum face referire Kim, a se asigura ca experimentati cu diferite straluciri de vopsea – in timp ce culoarea ramane aceeasi – creeaza interes si impiedica spatiul sa se simta plat. 

Desi este o tendinta care poate fi folosita cu siguranta intr-o gama larga de spatii din casa, poate cel mai de succes si mai de impact mod de a incorpora ideile de vopsea imbibate de culoare este in spatiile mici. Am vorbit cu designerii de interior pentru a intelege cum sa incorporeze cu succes tendinta in casa. 

Maryana Grinshpun, director la compania de design-constructii din New York, Mammoth , explica: „Folosim udarea culorii ca strategie pentru a crea caldura si intimitate. In timp ce udarea culorii poate fi folosita in aproape orice spatiu, se dovedeste adesea a fi o strategie excelenta pentru spatiile cu inaltimi mai mici de tavan si, de asemenea, functioneaza bine in spatii mai mici.

Maryana Grinshpun este fondatoarea Mammoth, o companie de design-build din New York. Specializata in renovari, Mammoth ofera servicii complete de design interior la comanda. 

sufragerie albastra

„Cand lucram cu spatii provocatoare, incercam sa ne sprijinim intotdeauna in predispozitiile lor si sa lucram la imbunatatirea starii lor in loc sa incercam sa le luptam.”

„Udarea culorilor creeaza vibratii capricioase si actioneaza ca o panza frumoasa pentru a atrage privirea catre anumite obiecte din prim-plan – cum ar fi textura dintr-un covor sau o canapea sau un model intr-o chiuveta de marmura. A facut rasturnari datorita caracterului sau practic, versatilitatii si calitatilor prietenoase cu bugetul: exista putine in design interior si arhitectura care pot concura cu vopseaua la pret”, explica Grinshpun.

In imaginea de mai sus, Renew Blue a fost folosit in idei de sufragerie confortabile, optand pentru a continua culoarea nu numai pe pereti, ci si mobilierul este, de asemenea, o nuanta similara de albastru, care maximizeaza si mai mult senzatia de cocon a camerei si adauga un impact suplimentar.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Tendinta de udare a culorilor promoveaza o „abordare simpla a selectiei culorilor”

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket