Tehnologia ochiului bionic incepe sa fie testata in Australia

Scopul specifical testului pe oi a fost de a vedea daca dispozitivul in cauza, Phoenix 99, acauzat reactii fizice adverse - se spune ca ochiul bionic a fost bine toleratde animale. Ca rezultat, a fost facuta o cerere pentru a incepe testarea lapacientii umani.

Proiectul esterealizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Sydney si deUniversitatea din New South Wales. Phoenix 99 este legata fara fir de o cameramica atasata la o pereche de ochelari si functioneaza prin stimularea retineiunui utilizator. Retina este stratul de celule sensibile la lumina, in parteadin spate a ochiului care transforma lumina in mesaje electrice, trimise lacreier prin nervul optic si prelucrate in ceea ce vedem.

Sistemul Phoenix99 -  se vor incepe in curand studiileumane

Dispozitivul Phoenix99 este capabil sa ocoleasca celulele retinei defecte si le "declanseaza"cele care sunt inca in masura sa functioneze. "Nu au existat reactiineasteptate din tesutul din jurul dispozitivului si ne asteptam ca acesta saramana in loc multi ani", spune Samuel Eggenaberger, inginer biomedical laScoala de Inginerie Biomedicala din cadrul Universitatii din Sydney.

Cel putin 2,2miliarde de oameni din intreaga lume sufera de o forma de vedere depreciata,variind de la un nivel usor la orbirea totala, potrivit Organizatiei Mondiale aSanatatii. OMS declara ca impactul financiar al acestui fapt, in ceea cepriveste pierderea productivitatii, este mai mare de 25 miliarde de dolari pean pentru economia globala.

Utilizareasistemelor bionice de ochi pentru a ajuta la tratamentul orbirii este oindustrie inca in dezvoltare, dar cu evolutiile tehnologice care avanseazarapid, se asteapta ca sectorul sa fie in valoare de 426 milioane de dolari panain 2028. "Progresele tehnologice au redefinit oftalmologia", spuneDiane Hilal-Campo, un oftamolog renumit. "Inovatiile nu numai ca au facutdiagnosticul mai usor si mai precis, dar au transformat ingrijirea pacientului spremai bine".

3 motive ca proiectul tău de construcție să fie construit pe fundatii speciale Te-ar putea interesa si: 3 motive ca proiectul tău de construcție să fie construit pe fundatii speciale

De exemplu, eaindica un ochi bionic, care a fost deja montat la mai mult de 350 de persoanedin intreaga lume. Dilek Umran Ozturk a primit un implant ARGUS II in 2015 si i-apermis sa vada forma usoara a oamenilor pentru prima data in viata ei. Acestlucru functioneaza in acelasi mod ca si Phoenix 99, iar versiunea initiala afost potrivita pentru un pacient inca din 2011.

Alte sistemebionice de ochi includ dispozitivul Prima, care a fost dezvoltat de francezi sisistemul Bionic Eye de catre o alta echipa australiana, Bionic VisionTechnologies. Dr. Hilal-Campo spune ca o problema curenta este costul ridicatal tehnologiei, ceea ce face aceste produse "accesibile pentru foarteputini oameni". Argusul II, de exemplu, costa aproximativ 150.000 dedolari.

Ea adauga ca, pemasura ce tehnologia este inca in crestere, rezultatele nu sunt inca perfecte."Nu am nici o indoiala ca tehnologia a transformat viata pacientilor careau fost destul de norocosi sa primeasca aceste implanturi", spune dr.Hilal-Campo. "In prezent, tehnologia este limitata, permitand doarperceptia luminii si a umbrelor si, intr-o oarecare masura, forme.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Tehnologia ochiului bionic incepe sa fie testata in Australia

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket