Te-ai întrebat vreodată de ce cazinourile folosesc jetoane în loc de numerar?

Te-ai întrebat vreodată de ce cazinourile folosesc jetoane în loc de numerar?

Dacă ai intrat într-un cazino real şi ai jucat la orice masă din incinta acestuia, atunci în mod sigur că ai făcut pariuri cu jetoane şi nu cu numerar. Jetoanele sunt monezile cazinoului şi pentru ca să ajungi în posesia lor trebuie să te duci la casierie şi să schimbi bani adevăraţi pentru ele.

Şi cu siguranţă că te-ai întrebat de ce nu poţi folosi bani reali şi eşti obligat de fiecare dată să faci acest schimb. Explicaţia este mai complexă şi cazinourile încă folosesc această metodă din motive pe care ţi le enumerăm pe parcursul acestui articol.

Psihologie

Deşi nu ai crede, jetoanele au o încărcătură psihologică de care nu îţi dai seamă la început dar care te afectează ulterior. Intri într-un cazino şi în loc să pariezi cu bani adevăraţi te duci către casierie şi schimbi o valoare recunoscută pe un jeton banal din plastic.

Este adevărat că şi acesta are pe el inscripţionată o anumită valoare în bani dar în final tot un jeton de plastic rămâne. Ei bine, în momentul în care ai schimbat bani adevăraţi pe aceste jetoane valorice în mintea ta se va produce o schimbare.

Dacă ai paria bani adevăraţi şi cât mai mulţi atunci ai gândi îndelungat înainte de a-i pune pe masă. Dar cum în mână ai doar jetoane ai scăpat de această inhibiţie şi dintr-o dată eşti mai curajos, prin urmare rişti mai mult.

În orice casino online românia ai alege să joci un joc de masă ai în faţă contul tău financiar şi vezi întotdeauna cât a dispărut din el sau dimpotrivă, cu cât s-a încărcat. Această observaţie nu mai este actuală într-un cazino fizic, ai în mână nişte jetoane pe care sunt trecute doar valori.

În realitate poate că ai mizat jumătate din bugetul tău şi nici nu ai realizat acest lucru. Ai fost „lucrat” psihologic, nu ai mai gândit aşa cum o faci de obicei şi urmarea este că vei rămâne în scurt timp fără buget, fiind nevoit să pleci acasă şi să aştepţi o nouă zi mai norocoasă.

Siguranța în cazinourile online Te-ar putea interesa si: Siguranța în cazinourile online

Securitate

Este clar că există o componentă psihologică în înlocuirea banilor adevăraţi cu jetoane. Tocmai ce am căzut de acord că lipsa banilor te scapă de inhibiţii dar îţi dă şi un curaj nebun care te face să pariezi mai mult decât de obicei.

Dar pe de altă parte jetoanele aduc un plus de siguranţă cazinourilor, chiar dacă pentru jucător poate să fie deranjant acest du-te vino de la masa de joc până la casierie. În plus, tehnologia şi-a spus şi ea cuvântul şi jetoanele dintr-un cazino pot avea implementate anumite cipuri de recunoaştere.

În acest fel se stopează încă din start orice tentativă frauduloasă de a schimba la casierie jetoane false, pentru simplul motiv că ele nu vor fi validate de sistemele de siguranţă din cazino. Urmarea este una plăcută pentru cazino, nu fac plăţi pentru jetoane false deci câştigurile rămân în conturile cazinoului.

Şi în cazul în care din cazino sunt furate jetoane, se poate determina cu uşurinţa cu acelaşi sistem de identificare al jetoanelor care sunt valorile furate. În această situaţie cazinoul le elimină din casierie şi prin urmare acestea devin fără valoare.

Şi apoi gândeşte-te şi ce ar însemna ca la fiecare pariu să arunci cu bani de valoare diferită pe masă. Dealerul ar fi obligat să îi numere şi în consecinţă să facă acest lucru cu toţi pariorii. Urmarea ar fi că jocul trenează, ceea ce nu convine nici unui jucător de la masă.

După ce ai plasat un pariu vrei ca jocul să se desfăşoare rapid şi să vezi dacă ai câştigat sau nu. Ori jetoanele tocmai asta fac, facilitează desfăşurarea rapidă a jocului şi în eventualitatea unui câştig o plată rapidă către norocos.

Nu stii ce sa faci de Paste? Profita de ofertele last minute in Grecia si petrece vacanta de primavara intr-un loc de vis Te-ar putea interesa si: Nu stii ce sa faci de Paste? Profita de ofertele last minute in Grecia si petrece vacanta de primavara intr-un loc de vis

Convenienţă

Aminteam mai devreme de inconvenientul pe care banii adevăraţi îl aduc unui joc de noroc. Am subliniat mai ales faptul că jocul poate deveni extrem de lent, ceea ce ar crea neplăceri tuturor jucătorilor de la masă.

Banii se mai îndoaie, nu se stivuiesc uşor şi mai ales ocupă mult spaţiu pe masa de pariere. Există în acest caz posibilitatea să vă înşelaţi fără să vreţi, atât dealerul cât şi jucătorul putând număra greşit banii, evident în plus sau în minus.

Şi dacă eşti un jucător pe mize mari imaginează-ţi ce ar însemna dacă ai pune pe masă la un singur pariu o sumă importantă de bani. Şi dacă mai ai la masă încă un jucător de anvergura ta cu siguranţă că lucrurile se vor complica rău de tot.

Jetoanele nu crează asemenea probleme, sunt uşor de vizualizat, nu ocupă mult spaţiu pe masa de joc şi se manevrează cu rapiditate. În acest fel jocul nu suferă la capitolul viteză şi jucătorii au în acest mod parte de continuitate în pariere.

Şi chiar dacă vei înregistra un câştig foarte mare, nu îţi face griji că nu îl vei putea duce la casierie. Sunt anumite casete speciale în care se pot amplasa jetoane de valori diferite astfel încât să vezi din prima suma totală a jetoanelor din cutie şi să ai siguranţa că nu ai fost păcălit.

Ce faci după ce schimbi jetoanele pe bani adevăraţi este de acum problema ta. Dacă sunt prea mulţi poţi cere de la casierie un cec pe care să-l încasezi a doua zi, dacă sunt puţini, îi poţi introduce în portofel şi pleca victorios către casă.

Concluzie

Fără discuţie că jetoanele caracterizează cum nu se poate mai bine un cazino. Poate că te afectează psihologic determinându-te să cheltui mai uşor şi mai mult dar pentru cazino jetoanele îşi fac simţit efectul benefic. Previn tentative de furt sau fraudă şi sunt uşor de manipulat de către dealeri şi în egală măsură de către jucători, dovedindu-şi din plin eficacitatea! Nu uita sa joci responsabil!


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Te-ai întrebat vreodată de ce cazinourile folosesc jetoane în loc de numerar?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket