Romanul „Sub cerul Berlinului”: Thriller si romantic, o combinatie buna

Romanul „Sub cerul Berlinului”: Thriller si romantic, o combinatie buna

Autoarea cartii a castigat prima editie a Premiului Chic cu Sindromul Maldito Stockholm. A publicat si al patrulea roman al sau: Sub cerul Berlinului. Odata cu el, se indeparteaza de limitele conventionale ale romantismului abordandu-l ca pe un thriller. Este o poveste care reflecta modul in care ura fata de rasa si cultura poate avea intaietate fata de valorile personale si iubirea de sine. Un complot diferit, proaspat, cu o nota erotica si cu multa emotie .

Rezumat general

Cultura era ceva care conta pentru Jamal, originea lui ca turc era ceva relevant in mediul sau personal, dar deasupra sentimentului de apartenenta la un clan dupa rasa sau religie erau valorile sale. Infatisarea lui corpulenta, intunecata si trasaturile bine definite l-au marcat intotdeauna ca neapartinand societatii germane albe, in ciuda faptului ca fusese crescut in Germania. Intotdeauna trebuia sa demonstreze de doua ori mai mult decat ceilalti si mai mult intr-o slujba in care cei din cultura lui erau tinte usoare.

Dupa lupte grele pentru a-si dovedi valoarea ca ofiter de politie, el fusese promovat ca inspector sef al BKA (Oficiul Federal German de Investigatii), fara sa stie ca unul dintre cazurile pe care brigada lui si el in calitate de sef de departament le vor lua va marcheaza si viata personala.o viata linistita, dar trista si este ca sub acest barbat cu un ten puternic si atletic si care poate fi un adevarat model se ascunde un barbat vulnerabil, care inca nu a depasit moartea mamei sale in urma cu cinci ani.

 El nu traieste singur aceasta durere si se datoreaza faptului ca fratele sau Kerem, in ciuda firii sale mai rebele si mai extrasoare, este singurul care il intelege. Ambele sunt cele doua fete ale unei monede si este ca au nevoie unul de celalalt, dar niciunul nu este capabil sa recunoasca, prefera sa se impinga la limita pentru a sti cand au ajuns la fund si poate ca acum isi dau seama ca unirea lor este nu este indestructibil, dar rezista la batalii puternice.

Neobisnuit si fara precedent Jamal iese sa se distreze noaptea, desi era intuneric a vazut in fundal o fata tanara, frumoasa, blonda, cu chip de inger, nu a indraznit sa spuna nimic dar nu a incetat sa se gandeasca la ea, nestiind ca drumurile lor s-ar intrepatrunde in cateva ore.

Sa o cunosc pe Nina

Nina nu putea sa-si ignore frumusetea, dar acesta nu era singurul lucru autentic la ea , era inca o parte de luat in considerare in privinta virtutilor ei, pentru ca era si o femeie harnica si cu suflet mare, in munca ei de si asistenta.Arata zilnic. Era casatorita de aproape un deceniu, dar casnicia in care se afla parea mai degraba o sentinta si nu si-a dat seama niciodata pana la apelul care i-a schimbat viata pentru totdeauna , in care a fost informata ca sotul ei a avut un accident.

De ce pigmentii pentru par sunt o investitie buna Te-ar putea interesa si: De ce pigmentii pentru par sunt o investitie buna

S-a dus sa-l vada si intre atatea tuburi de respiratie si acei ochi inchisi, nu a simtit nimic, doar usurare si nu a vrut sa-l vada mort, dar acea stare de letargie i-a dat libertate, sentiment pe care a crezut-o. uitase si ca incetul cu incetul parea sa-si revina. La doar cateva ore dupa ce Klaus (sotul ei) a ajuns la spital, Jamal si partenerul lui l-au urmat pentru a-si adresa sotiei cateva intrebari, ceea ce nu stia este ca fata frumoasa pe care a vazut-o cu o seara inainte in acel loc era aceeasi. unul pe care l-am interogat astazi.

Atractia din partea ambilor a fost mai mult decat servita dar au existat multe neplaceri ca intre ei a mai aparut ceva, diferentelor sociale de clasa, cultura, rasa, religie s-au adaugat suspiciunilor de posibila musamalizare pentru atacuri teroriste. Aceasta noua realitate in care amandoi fusesera implicati va avea consecinte dar poate ca bariera iubirii romantice poate depasi totul, sau nu?

Evaluarea romanului

Sub cerul Berlinului se remarca prin decorul bun si documentarea minunata cand vine vorba de a povesti evenimentele petrecute in anumite momente din istoria recenta a Germaniei, pledeaza pentru lupta impotriva xenofobiei la care sunt expusi mii de oameni din tarile europene ( in acest caz Germania) si ne arata cu delicatete o poveste de dragoste neconventionala in care victima, calaul si judecatorul sunt uneori aceeasi persoana.

O poveste dificil de expus la inceput din cauza amestecului de genuri la fel de disparate precum thriller-ul si romantismul, ambele se unesc la un moment dat, dar sunt prezentate intr-un mod extraordinar si separat si anume pentru a da acea nota de naturalete unui subiect controversat precum misoginie, religie si politica dar cu o nota tandra si senzuala, este complicata fara a depasi cliseele.

Romanul este povestit din punctul de vedere al fiecarui protagonist astfel incat sa le vedem insecuritatile, temerile si dorintele dar si de un narator omniscient care ne intoarce la intriga pentru a surprinde o alta esenta. Pe scurt, un roman agil, cu o nota dramatica si razbunatoare, in care totul are sens si care ne ofera un nou roman romantic, dar cu alta perspectiva, iar acea atingere noir este doar o alta tusa pentru a scapa de tonul obisnuit al dramei. pentru a ne situa in ceva mai contemporan si mai orientat spre actiune, cum ar fi thrillerul.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Romanul „Sub cerul Berlinului”: Thriller si romantic, o combinatie buna

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket