Rețelele neurale și rolul acestora în domeniul jocurilor de noroc online

Rețelele neurale și rolul acestora în domeniul jocurilor de noroc online

Creierul uman este sursă de inspirație pentru crearea unor sisteme artificiale care să imite modul de identificare, analiză și emitere de concluzi a minții umane. Rețelele neurale reprezintă alternativă artificială a minții umane, care se bazează pe capacitatea de învățare (deep learning) a Inteligenței Artificiale.

Aflată încă la început, piața rețelelor neurale a atins o valoare de aproape 70 de miliarde de dolari în 2024, dar cu un pronostic extrem de favorabil de dezvoltare pe termen lung (până la 1.18 trilioane de dolari în următorii zece ani).  Segmentul online al jocurilor de noroc este un alt domeniu aflat într-o continuă evoluție, cu venituri de peste 100 de miliarde de dolari în 2024.

Utilizarea Inteligenței Artificiale în acest domeniu va contribui la dezvoltarea pieței în următorii ani, cu prognoze pozitive de creștere la o valoare de peste 1 trilioane de dolari. Drept urmare, utilizarea rețelelor neurale pentru progresul platformelor cu jocuri de noroc, precum  Mr.Bet casino  reprezintă unul dintre trendurile în vogă. Oare vor reuși aceste rețele neurate să atingă nivelul maxim de precizie în următorii ani?

Conceptul de rețele neurale - scurtă incursiune istorică în universul "deep learning"

Succesul de care se bucură în acest moment programele de traducere în mod automat sau funcțiile de recunoaștere vocală ce sunt disponibile pe dispozitivele mobile Android și iOS se datorează rețelelor neurale. Ideea acestor rețele a fost lansată în 1944, de către cercetătorii de la Universitatea din Chicago Walter Pitts și Warren McCullough, care au dezvoltat-o ulterior la Universitatea MIT, în 1952. Prima rețea neurală care dispunea de capacitatea de a învăța a fost creată în 1957 la Universitatea din Cornell și i-a aparținut lui Frank Rosenblatt.

Lansată sub denumirea de Perceptron, această rețea nu a reușit să convingă, având nevoie de resurse destul de mari pentru a executa calcule comune. Ideea a fost abandonată până în anii '80, atunci când au fost creați noi algoritmi capabili să permită modificarea pragurilor rețelelor neurale și să elimine toate acele bariere limitative de până atunci.

Oamenii de știință au început să înțeleagă mai bine modul de funcționare al unei rețele neurale studiindu-l prin comparație cu unitățile de procesare grafică. Identificând noi modalități de multiplicare a straturilor rețelei, noile structuri neurale artificiale au trecut de la un singur strat (anii '60) la trei straturi(anii '80). Ulterior, nivelul de performanță s-a mărit, iar rețelele structurale moderne au ajuns și până la 50 de straturi, ceea ce îi permite Inteligenței Artificiale să rezolve probleme complexe din viața reală.

Cele mai nebune sloturi online disponibile jucătorilor români Te-ar putea interesa si: Cele mai nebune sloturi online disponibile jucătorilor români

Cum ajută rețelele neurale la dezvoltarea industriei jocurilor de noroc online?

Una dintre atributele esențiale ale rețelelor neurale este capacitatea de a analiza volume uriașe de date într-un interval redus de timp datorită algoritmilor complecși în baza cărora funcționează. Obiectivul acestor analize este realizarea de predicții cu un nivel ridicat de precizie, dar și de a identifica modele și tendințe de pariere și de joc la jucătorii de cazinou și pariori.

De exemplu, rețelele neurale artificiale au reușit să interpreteze în mod corect sumele pariate, dar și câștigurile și pierderile unui eșantion de șase jucători de poker care au jucat 675 de mâini în cadrul testării. În plus, rețeaua IA a indicat în mod corect aceste valori fără să fie influențată de abilitățile jucătorilor, de personalitățile acestora sau de strategiile utilizate de aceștia.

Un alt avantaj oferit de rețelele neurale este reprezentat și de identificarea acelor modele și trenduri de pariere de care oamenii nu sunt conștienți. În baza informațiilor utilizate jucătorilor și pariorilor, aceștia își pot îmbunătăți rata de câștig. Unul dintre segmentele jocurilor iGaming în care rețelele neurale își dovedesc utilitatea este cel al pariurilor pe sporturi și esports.

Rețeaua neurala analizează și interpretează statisticile legate de echipe și jucători, nivelul de performanță invididual și colectiv, precum și factorii externi (de exemplu, condițiile meteo) pentru a genera pronosticuri. Până în prezent rata de succes medie a fost de 54%, însă au fost cazuri în care s-a ajuns până la 64%. Cel mai ridicat procentaj de succes a fost de 70%; cu toate că dispune de o capacitate vastă de analiză, încă nu s-a ajuns la un nivel de 100% în privința predicțiilor generate.

Oamenii de știință indică faptul că, oricât de mult vor avansa algoritmii de analiză nu va fi posibilă obținerea procentajului maxim, dar, în anii următorii, acesta va depăși valorile actuale. Utilizarea rețelelor neurale la jocurile iGaming inseamma experiențe personalizate pentru jucătorii de cazino (recomandări de jocuri, bonusuri individualizate, etc) și cote, precum și oportunități de arbitraj pentru pariori.

Creșterea șanselor de câștig și calcularea cu un grad mai mare de precizie a cotelor reduce riscul în cazul pariurilor sportive, crescând în același timp și nivelul de profitabilitate a agențiilor de pariuri. În acest moment, rețelele neurale, bazate pe Inteligența Artificială, prezintă un potențial foarte ridicat de evoluție, prevazandu-se un impact important asupra pieței iGaming în viitor.0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Rețelele neurale și rolul acestora în domeniul jocurilor de noroc online

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket