Motive oferite de experti pentru a folosi podele de microciment

Motive oferite de experti pentru a folosi podele de microciment

Desi podeaua este una dintre partile casei care primeste cea mai mica atentie, este la fel de importanta. Pardoseala din microciment este igienica, nu are rosturi si este foarte rezistenta. Asa se face ca aceasta pardoseala se remarca prin usurinta sa de curatare, estetica atractiva si multiplele sale posibilitati decorative.

Microcimentul face parte din materialele de constructie folosite la renovarea pardoselilor din toata casa. Simplu si rapid de instalat, are numeroase si variate avantaje care isi justifica cererea importanta astazi. Si este ca, desi in urma cu cativa ani era folosit aproape exclusiv in spatii comerciale si industriale , cu ceva timp in urma a facut marele salt catre casele casnice , unde se pare ca are de gand sa ramana.

Cu o grosime de numai 1-2 mm, microcimentul genereaza suprafete continue spectaculoase care ofera adancime si spatialitate spatiilor, incadrandu-se perfect in toate tipurile de medii (cum ar fi industrial, contemporan, clasic sau rustic), datorita gamei sale largi de finisaje: lucios, mat si satinat . De asemenea, se remarca prin rezistenta ridicata la trafic, zgarieturi si razele ultraviolete (UV), in timp ce este un material rezistent la umiditate si impermeabil ., astfel incat poate fi instalat fara nicio problema pe podeaua baii, modeland si chiuvete, cadite de dus sau cazi. Totusi, in aceste zone de apa este inclus si un finisaj special de hidroizolatie pentru a preveni aparitia ciupercilor, precum si un finisaj antiderapant care asigura siguranta maxima pentru utilizatori.

 Ce este microcimentul?

Microcimentul este un material neted, cimentant si polimeric , care are o mare aderenta pe multiple suprafete, precum tencuiala, gresie, placi ceramice, marmura, metal, sticla, placi de ciment sau Pladur. Chiar si la incalzire prin pardoseala!

Si, pe langa faptul ca este o optiune excelenta de modelare a podelei din toata casa, poate fi folosit si ca un strat eficient . Cu alte cuvinte, este la fel de valabil si pentru renovarea suprafetelor verticale si orizontale, mobilier, scari si cazi de dus incluse. Si poate fi folosit fara probleme in interiorul si in afara casei. La fel, este un material usor si flexibil care nu necesita rosturi de dilatatie.

Recomandari pentru amenajarea camerei copilului Te-ar putea interesa si: Recomandari pentru amenajarea camerei copilului

Un material foarte versatil

Microcimentul este disponibil in numeroase culori , deoarece, pe langa paletele standard, pot fi create noi nuante folosind sistemele traditionale de nuantare. Acestea pot fi chiar combinate in aceeasi camera. Rezultatul? Medii unice si 100% personalizate. La fel, se imbina foarte bine cu alte materiale, precum lemnul, piatra naturala sau otelul, si are banda de rulare calda.

In plus, deoarece nu exista imbinari de imbinare, microcimentul este foarte igienic si usor de curatat . Pentru a-si mentine aspectul initial, este suficient sa o freci cu apa si un sapun neutru. Si pentru a reinnoi stratul protector al pavajului, este suficient sa aplicati in mod regulat ceara.

 Cum se instaleaza podele de microciment?

Intrucat poate fi instalat practic pe orice tip de pavaj anterior  (cu exceptia celor din lemn), aplicarea microcimentului se face rapida si usoara , fara resturi, ceea ce inseamna ca nu este necesara solicitarea licentei de construire si scade semnificativ costurile finale ale reforma.. 

In general, timpul mediu de aplicare a acestui tip de pardoseala variaza intre 3 si 5 zile , in functie si de metrii casei, dar in majoritatea cazurilor, timpul de uscare este rapid si poate fi plimbat pe el timp de 24 de ore. .

Este esential ca instalarea sa fie realizata cu manopera specializata, avand in vedere calitatile produsului si dificultatea nivelarii prealabile a pardoselii. Ulterior, microcimentul se aplica pe orice suprafata cu ajutorul unei mistrie de otel sau cauciuc si cand se intareste este neted si stralucitor , deci nu este necesara folosirea masinilor de lustruit.

Motive pentru a folosi microciment

Pentru a realiza spatii exclusive si avangardiste , microcimentul este o solutie perfecta. Ofera continuitate si cateva reminiscente industriale foarte interesante , precum si cele mai functionale caracteristici . Exista doua tipuri de microciment pe piata: Microciment si Baxab . Indiferent ce ai alege, vei avea dreptate, deoarece este un material cel mai practic. 


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Motive oferite de experti pentru a folosi podele de microciment

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket