Alege-ti perdelele in functie de tipul de fereastra

Alege-ti perdelele in functie de tipul de fereastra

Perdelele atenueaza lumina care intra din exterior, ascund privelistile atunci cand nu sunt atractive si ne ajuta sa pastram intimitatea in casele noastre. Dar, stim care sunt cele mai potrivite pentru a imbraca o anumita camera? Perdele, jaluzele, panouri japoneze... Pe care sa le alegi? Alege-ti perdelele in functie de tipul de fereastra.

Dimensiunea si mai ales sistemul de deschidere al ferestrei vor fi cheia in alegerea celui mai potrivit tip de perdea.   Vor influenta, desigur, si dimensiunea camerei si modul in care o avem mobilata. Te-ai oprit sa te gandesti la asta? Daca nu, astazi va impartasim cateva chei pentru a face bine.

Ce fel de ferestre vrei sa te imbraci? Dupa sistemul de deschidere, acestea pot fi oscilante, basculante, pliante, pivotante, glisante, pliante... Exista multe tipuri, insa, atunci cand alegem perdele le-am putea clasifica in trei mari grupe, dupa cum veti vedea mai jos.

Ferestre cu batante sau basculante

Atat ferestrele batante, cat si cele basculante se rotesc in jurul unei axe orizontale . La ferestrele batante aceasta axa este plasata in partea superioara sau inferioara a ferestrei, in timp ce la ferestrele basculante o puteti gasi in mijlocul suprafetei ferestrei. Astfel, aceste ferestre se deschid in jumatatea lor superioara si/sau in jumatatea lor inferioara spre interior sau spre exterior.

Acest tip de ferestre este o alternativa buna in spatiile cu dimensiuni limitate. Printre avantajele sale regasim si posibilitatea de a ventila fara a fi nevoie sa o deschidem complet si o protectie mai mare decat alte tipuri de ferestre impotriva vantului. Cu toate acestea, deoarece se deschid in partea de sus spre interior , ingreuneaza amplasarea perdelelor cu deschidere verticala. Perdelele si draperiile de plasa, precum si panourile japoneze vor fi, prin urmare, cele mai bune optiuni pentru a imbraca aceste ferestre.

  1. Visillos si perdele. Perdelele si draperiile de plasa sunt colectate orizontal, spre una sau ambele parti ale ferestrei, astfel incat sa nu puna niciun obstacol. Cand vrei sa aeristi, va trebui doar sa tragi mai intai draperiile si sa deschizi fereastra mai tarziu.
  2. Panouri japoneze. Cu o estetica liniara si minimalista, panourile japoneze sunt formate din mai multe panouri care se deplaseaza orizontal prin sine, suprapunandu-se unele pe altele pentru a oferi diferite niveluri de intimitate si/sau intrare luminoasa. La fel ca draperiile si draperiile de plasa, deschiderea acesteia este orizontala, spre laterale, desi estetica si functionalitatea ei sunt diferite.

Vrei sa poti ventila fara a fi nevoie sa deschizi draperiile? Apoi va trebui sa asezati tija sau sistemul de sine la o astfel de distanta de perete incat sa va permita sa deschideti fereastra, pierzand mai mult spatiu util atunci cand perdelele sunt inchise. Atat perdelele, cat si panourile japoneze sunt optiuni bune, dar foarte diferite din punct de vedere estetic si practic . Pe care o preferati?

Arta imbracamintei Flamboyant Gamine: crearea garderobei perfecte pentru tipul tau de corp Te-ar putea interesa si: Arta imbracamintei Flamboyant Gamine: crearea garderobei perfecte pentru tipul tau de corp

Ferestre balante

Ferestrele balante se caracterizeaza prin faptul ca au balamalele pe o parte a tocului, care permit o deschidere orizontala de pana la 180° . Acestea pot fi deschise complet, astfel incat ventilatia cu acest tip de ferestre este maxima. Este, de asemenea, unul dintre tipurile de ferestre cu proprietati de etansare mai bune datorita presiunii exercitate de frunzele sale asupra tocului.

Axa verticala pe care se pliaza aceste ferestre face posibila plasarea pe ele atat pe orizontala, cat si pe verticala. Puteti folosi atat perdele, cat si jaluzele sau jaluzele venetiene pentru a imbraca aceste ferestre, cu anumite exceptii.

  1. Perdele si draperii plase . Perdelele cu sisteme de sine si tije sunt o optiune excelenta. Mai bine lung sau cel putin mai lung decat fereastra in sine. O alta optiune sunt suporturile pentru perdele care fixate pe geam in sine le pot face una cu fereastra. Cele cu design extensibil sunt, de asemenea, usor de adaptat la orice fereastra.
  2. Jaluzele. Jaluzelele, spre deosebire de perdelele, sunt rulate sau pliate vertical. In acest fel, vei putea deschide larg ferestrele, dar tine jaluzelul deschis. In acest fel vei putea ventila fara ca razele soarelui sa cada direct in casa sau lumina de afara sa te deranjeze.
  3. Venetian . Alcatuite din sipci mici din lemn, aluminiu sau PVC, jaluzelele functioneaza in mod similar cu o jaluza. Ele sunt colectate pe verticala, in general prin tragerea de sfoara. Sunt foarte populare in locuri fierbinti, deoarece prin mecanismul lor simplu trecerea luminii intr-o anumita incapere poate fi pe deplin reglata, mentinand in acelasi timp circulatia aerului.

Ferestre glisante

Ferestrele glisante sunt cele ale caror frunze se misca orizontal pe o sina introdusa in toc. Sunt o alternativa ideala in spatii mici sau limitate de mobilier sau coltare, desi ofera un nivel de izolare mai scazut decat precedentele.

In ceea ce priveste alegerea perdelelor in functie de tipul de fereastra, cu glisoarele posibilitatile tale sunt extinse. Le poti imbraca cu tot felul de perdele: perdele de plasa, panouri japoneze, jaluzele, jaluzele venetiene... folosind diferite sisteme: bare, sine... Intrucat in ​​niciun caz nu vor impiedica utilizarea normala a ferestrei.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Alege-ti perdelele in functie de tipul de fereastra

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket