Obiective turistice de vizitat în Cehia

Obiective turistice de vizitat în Cehia

Sezonul vacanțelor se apropie cu pași repezi, iar Cehia este o destinație foarte populară pentru români, atât primăvara dar și vara. Nu doar românii apreciază această țară din centrul Europei, având în vedere că peste 10 milioane de turiști ajung în Cehia în fiecare an.

Țara se remarcă prin clădirile cu arhitectură superbă, consumul de bere al localnicilor și nu numai, dar și pentru faptul că prețurile sunt ceva mai mici decât în alte destinații occidentale ca Paris ori Barcelona. În plus, românii din vestul țării pot ajunge mai ușor cu mașina până la Praga, în timp ce din București, Iași și Cluj-Napoca există zboruri directe.


Ce merită să vizitezi într-o vacanță în Cehia:

Praga

Este capitala Cehiei și aproximativ 6 milioane de turiști au vizitat-o în 2022. Arhitectura acestui oraș iese în evidență și poți găsi clădiri superbe cu o istorie bogată aproape la fiecare colț de stradă. Praga se remarcă și prin organizarea orașului, dar și prin mâncarea bună la prețuri accesibile. Ca obiective turistice, Charles Bridge, un pod ce datează din anul 1357, este printre punctele de referință. Mulți turiști ajung și la Castelul din Praga, de unde poate fi admirat orașul de sus. Piața Orașului Vechi datează din secolul al 10-lea și e plină de clădiri colorate, iar în apropiere se află și ceasul astronomic în jurul căruia turiștii se adună de dimineața până seara. De asemenea, în Praga este recomandată și o croazieră pe râul Vltava.

Karlovy Vary

Este una dintre cele mai populare stațiuni din Cehia. Este situată în vest, în apropierea graniței cu Germania, motiv pentru care mulți turiști nemți vin aici. Stațiunea se remarcă prin izvoarele de apă termală pe care le are, multe dintre ele cu o vechime de sute de ani. Oamenii locului spun că apele de aici vindecă boli diverse, de la afecțiuni gastronomice până la tumori pe creier. Aici se practică turismul în scop balneoclimateric încă din secolul al XIII-lea. În ultimii ani au fost făcute diverse investiții în infrastructură.

Top recomandari de cadouri pentru amici Te-ar putea interesa si: Top recomandari de cadouri pentru amici


Rozvadov

Aceasta este una dintre cele mai populare destinații pentru pasionații de jocuri de noroc din Europa. Dacă la cazinoul din Monte Carlo se mizează mult pe opulență, la Rozvadov distracția este accesibilă oricui. La King's Casino se organizează adesea turnee de poker, iar mesele de ruletă și blackjack sunt mereu animate. Miza minimă la o masă de ruletă pleacă de la 2 euro pentru o învârtire, iar cea maximă ajunge la 1.000 euro. Sunt disponibile și multe mese de blackjack, cu miză ce pornește de la 5 euro, în timp ce la păcănele un spin are o miză minimă de 0.50 RON. Partidele de poker au o intrare ce pleacă de la 10 euro. Mai sunt disponibile și mese de Craps și Punto Banco.

Plzen

Este știut faptul că cehilor le place berea, iar Plzen este un oraș care se remarcă la nivel continental pentru consumul acestei băuturi. Dincolo de asta, în Plzen sunt și destule obiective turistice care merită o șansă, ca Marea Sinagogă, catedrala Sf. Bartolomeu și clădirea primăriei. Este un oraș studențesc, plin de tineri, aflat aproape de granița cu Germania.

Olomuc

Se află în regiunea Moravia și a fost în trecut un fort roman. Castelul din Olomuc și catedrala Sf. Weceslas sunt principalele atracții turistice ale orașului. De asemenea, la fel ca Praga, și în Olomuc vei găsi un ceas astronomic cu o istorie bogată. Arhitectura este similară cu cea din Praga, dar prețurile sunt mai mici decât cele din capitala Cehiei.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Obiective turistice de vizitat în Cehia

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket