O gradina de tara englezeasca cu un ritm usor de plantare

O gradina de tara englezeasca cu un ritm usor de plantare

Marcus explica ca alegerea sa de exemplare cu mai multe tulpini din apropierea casei ofera beneficiile obisnuite ale copacilor – accente verticale, umbra patata si legaturi cu peisajul mai larg „multi-tulpinile te fac sa te simti confortabil".

Ele ofera, de asemenea, calitati sculpturale, mai ales atunci cand sunt luminate noaptea si iarna, cand structurile lor de ramuri sunt pe deplin dezvaluite. De-a lungul gradinii, acestea sunt folosite pentru a incadra vederi peste si in jos pe plantarea de sub copertine.

Fiecare dintre copacii pagode japoneze ( Styphnolobium japonicum ) a fost selectat pentru obiceiul sau la Ebben Nurseries din Tarile de Jos, astfel incat baldachinul sa inceapa de la inaltimea capului si sa nu restrictioneze vederea peste gradina de la ferestrele de la primul etaj ale casei. Forma sa cu mai multe tulpini restrictioneaza cresterea verticala, astfel incat copacii vor avea nevoie doar de taiere usoara pentru a-i mentine la inaltimea necesara.

Dincolo de gradina ornamentala, Marcus a plasat o serie de mesteacani de rau mai inalti ( Betula nigra ), cu tonuri de tulpina care completeaza paia casei, pentru a estompa trecerea dintre intimitatea gradinii si peisajul mai larg. Alegerile lui de plante includ cateva similare cu florile salbatice si ierburile din campurile si padurile dincolo de gradina. Drifturile de Thalictrum delavayi „Album” si T. „Splendide White” sugereaza spumositatea patrunjelului de vaca, in timp ce Achillea „Credo” si A . „Terracotta” impartaseste capetele de flori cu varful plat – magneti pentru insecte benefice – ale omologului lor salbatic omologii.

Piscina cu margine de otel de langa terasa de luat masa a fost proiectata de Marcus pentru a aduce cerul si peisajul in inima gradinii prin reflexii. La un capat, un Malus „Evereste” creeaza un punct focal elegant, forma sa cu mai multe tulpini permitand vederi peste gradina.

Gratar de gradina: Top 10 gratare pentru gradina ta Te-ar putea interesa si: Gratar de gradina: Top 10 gratare pentru gradina ta

Unul dintre elementele cheie care permite gradinii sa se conecteze atat de perfect la peisaj este limita moale a trei ierburi a lui Marcus – Calamagrostis brachytricha , Molinia caerulea „Heidebraut” si Panicum virgatum .„Shenandoah” – care inconjoara plantarea ornamentala intr-o serie de paturi in forma organica. Pauzele multiple intre aceste paturi ofera oportunitati pentru punctele focale dincolo – colectia de sculpturi a proprietarilor sau un singur copac sau un grup de copaci. La mijlocul verii, potecile sunt taiate prin pajistea cu flori salbatice cand aceasta este in plina floare, prelungind calatoria prin gradina pentru cateva saptamani. Ierburile din paturile de delimitare sunt suficient de robuste pentru a face fata vantului dominant si stau ferm iarna, oferind o banda frumoasa de tulpini brune si aurii.

Preferinta lui Marcus pentru plantele care infloresc in toamna, cum ar fi asterii, penstemon , agastache , Erigeron karvinskianus si gaura , si cele care „mor bine”, precum Phlomis russeliana , Rudbeckia subtomentosa „Little Henry” si Veronicastrum virginicum f. roseum „Pink Glow”, a rezultat intr-o paleta potrivita pentru aceasta gradina, care este trecuta cu vederea de mai multe incaperi vitrate cu inaltimea completa. La inceputul primaverii, odata ce tulpinile uscate au fost taiate, bulbii preiau controlul in paturile ornamentale, impreuna cu verdele proaspat al ierburilor, cum ar fi Hakonechloa macra si Sesleria autumnalis , si plantele perene de primavara, inclusivaquilegii si epimedii . Apoi, plantele perene si ierburile inflorite de vara decoleaza incet, creand tapiserie bogata de forme, texturi si culori moi de care proprietarii se bucura.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la O gradina de tara englezeasca cu un ritm usor de plantare

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket