O ferma din Gloucestershire din secolul al XVIII-lea, cu un interior simplu si relaxat

O ferma din Gloucestershire din secolul al XVIII-lea, cu un interior simplu si relaxat

Ferma de calcar, cu miezul sau de la inceputul secolului al XVIII-lea si prelungirea simpatica georgiana, se afla in varful unei vai, cu vederi minunate asupra peisajului rural pana la Painswick si Stroud.

O cabana vizavi de casa ofera cazare pentru oaspeti, in timp ce o livada mica dincolo de peretele de jos al gradinii ofera inflorire primavara si o recolta abundenta toamna.

Dealerul de arta si galeristul Thomas Dane are o relatie neobisnuita cu aceasta ferma de calcar din una dintre vaile aurii din Gloucestershire. Caci el i-a fost custode nu o data, ci de doua ori. „Am venit la el pentru prima data in 2001, cand Jasper Conran il inchiria de la Issie si Detmar Blow”, isi aminteste Thomas. „M-am indragostit complet de casa si, din moment ce Jasper pleca, am decis sa o inchiriez cu raposatul meu prieten, designerul Peter Kent”.

Si asa au urmat cativa ani magici: perechea a plecat acolo cu prieteni – inclusiv partenerul lui Peter si marele prieten al lui Thomas, iar acum editor al The World of Interiors , Hamish Bowles – din Londra, unde Thomas se afla inca in principal. „A devenit un loc comun pentru prieteni – un loc pe care am ajuns sa-l iubim si sa-l pretuim”, se bucura el.

In 2011, Thomas s-a angajat intr-o noua aventura si a cumparat Hanham Court, o casa mare in tara, intre Bristol si Bath, cu o gradina minunat de romantica proiectata de fostii proprietari, designerii de gradini Isabel si Julian Bannerman. Oricat de extraordinar a fost, dupa trei ani si jumatate, a simtit ca era prea solicitant pentru o casa de weekend. „A devenit o slujba si nu a fost retragerea la care mi-am dorit”, spune Thomas, care si-a fondat galeria de arta contemporana in St James's, SW1, in 2004.

Trematon Castle Wildflowers - Idei si modele de gradina cu flori |  Spatii in aer liber

Si asa, in 2015, cu putin mai mult de o secunda de gandire, Thomas s-a intors la ferma moale care la ispitit initial in Gloucestershire. „Detmar, al carui tata, arhitectul Detmar Blow, cumparase cea mai mare parte a vaii in secolul al XX-lea, a acceptat sa iau un contract de inchiriere pe termen lung, care includea o alta casuta mica si niste terenuri”. Pe langa frumoasa simplitate a casei – un nucleu de la inceputul secolului al XVIII-lea, cu o extensie georgiana simpatica la un capat – este decorul care l-a captivat pe Thomas. — Cate case vezi cu iarba mergand pana la usa din fata? el intreaba. — Doar iesi pe camp. E ca ceva dintr-un roman Thomas Hardy.

O interpretare neasteptata a stilului traditional sudic intr-o proprietate intinsa din Kentucky Te-ar putea interesa si: O interpretare neasteptata a stilului traditional sudic intr-o proprietate intinsa din Kentucky

In interior, casa este discreta, cu oase bune datorita, in parte, restaurarii delicate a lui Jasper in colaborare cu familia Blow cu 10 ani mai devreme. La parter, camerele functioneaza ca o enfilada: o incapere pentru incaperi duce in bucatarie, care, la randul ei, duce la o sufragerie primitoare, cu un semineu innegrit, si apoi la o camera de zi la capatul indepartat in partea georgiana a casa. De asemenea, in afara incaperii portbagajului, la celalalt capat al casei, se afla o inaltime dubla, cu grinzi expuse. La etaj, exista doua dormitoare, o baie si o biblioteca la primul etaj, cu un alt etaj superior - o transformare a mansardei din secolul al XX-lea de catre Detmar Blow senior - care gazduieste dormitorul lui Thomas cu o baie privata si o camera de rezerva. „Orice schimbari pe care le-am facut au fost treptate de-a lungul anilor”, explica Thomas, aratand un perete de dulapuri fermecatoare in stil menajer in camera de portbagaj, pe care l-a comandat recent de la atelierul local Kelmscott Studio. „Am rezistat unei revizii majore, pentru ca pur si simplu nu avea nevoie de ea”.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la O ferma din Gloucestershire din secolul al XVIII-lea, cu un interior simplu si relaxat

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket