Mituri si traditii de ziua Sfantului Patrick - sarbatoarea oficiala a Irlandei

Mituri si traditii de ziua Sfantului Patrick - sarbatoarea oficiala a Irlandei

Sarbatoarea Sfantului Patrick are o istorie aparte. Desi este celebrata in multe tari, ziua aceasta speciala este considerata o festivitate oficiala in Republica Irlanda, Irlanda de Nord, dar si Monserrat, s.a. 

Ziua Sfantului Patrick este celebrata in fiecare an, pe data de 17 martie. La acea data, oamenii se imbraca in verde, mananca mancaruri traditionale si beau bere neagra.  Desi era britanic, Sfantul Patrick este recunoscut ca fiind responsabil pentru raspandirea crestinismului din Irlanda.

Putini stiu insa povestea impresionanta de viata a acestuia, si ce semnifica trifoiul atat de intalnit in aceasta zi de sarbatoare.

Mituri si traditii de ziua Sfantului Patrick

Stiati ca sarbatoarea Sfantul Patrick nu este, de fapt, irlandeza? Prima parada cu ocazia acestei zile a avut loc in America. Anul acesta, irlandezii vor imbraca straie de sarbatoare pe data de 17 martie. Tot atunci, eu se vor infrupta din bucate traditionale, pregatite special pentru aceasta ocazie!

Aceasta sarbatoare a aparut in secolul al 17-lea, pentru a comemora moartea Sfantului Patrick, in secolul cinci. Conform surselor, acesta este responsabil pentru raspandirea crestinismului in Irlanda, motiv pentru care a devenit o figura reprezentativa pentru devotare si, astfel, un sfant al natiunii. Importanta acestei zile a fost oficializata in 1631, cand a fost recunoscuta de catre Vatican.

In Statele Unite, Sfantul Patrick a fost celebrat pentru prima data pe 17 martie 1737, in Boston, Mass.

Cine a fost Sfantul Patrick

Sfantul Patrick nu era irlandez. Acesta s-a nascut in Marea Britanie, insa a fost capturat de catre piratii irlandezi la varsta de 16 ani. Dupa ce si-a petrecut 17 ani de viata ca sluga, a evadat si s-a intors in Irlanda ca misionar.

3.Green River, din Chicago, va fi colorat in verde, in onoarea Sfantului Patrick. Traditia a fost inceputa acum mai bine de 50 de ani, de catre familiile Butler si Rowan. Astfel, un grup de oameni imprastie o pudra portocalie care se spune ca este o “reteta secreta”, iar raul se coloreaza in verde pentru aproximativ cinci ore.

Ce se intampla cand copiii petrec ziua in fata unui ecran? Te-ar putea interesa si: Ce se intampla cand copiii petrec ziua in fata unui ecran?

Desi a inceput ca o sarbatoare religioasa, ziua de Sf Patrick a devenit motiv de sarbatoare datorita americanilor irlandezi, dupa spusele lui Timothy Meagher, un profesor de istorie de la Universitatea Catolica din D.C.

6.Prima parada de Sf Patrick din New York a avut loc in 1762, iar la jumatatea secolului 19, paradele erau deja un lucru obisnuit.

Conform legendei, Sf Patrick a folosit trifoiul pentru a explica Sfanta Treime crestina. Traditiile de la inceputul secolului al 17lea foloseau planta, dupa spusele lui Mike Cronin, autorul cartii “ Wearing the Green: A History of St. Patrick’s Day”

“ Oamenii purtau trifoi pe haine si incheiau ziua “innecandul”, adica punandu-l intr-un pahar de whiskey inainte de a-l bea”, explica autorul.

In acea zi, irlandezii beau multa bere neagra

Berea neagra este bautura preferata a irlandezilor de Sf. Patrick. Intr-o zi obisnuita, americanii consuma aproximativ 600,000 pahare de bere irlandeza. In acea zi speciala, sunt consumate aproximativ 3 milioane de pahare, conform datelor transmise de catre Guiness catre o publicatie de stiri din America.

Daca iti doresti sa sarbatoresti aceasta zi, alaturi de poporul irlandez, Guiness iti ofera cateva indicatii: inclina paharul la 45 de grade, si toarna pana cand este ¾ plin, dupa care lasa berea sa se aseze, inainte de a umple paharul pana la varf

In acest an, analistii sunt de parere ca vor fi consumate mai mult de 13 milioane de pahare Guiness cu ocazia sarbatorii de Sf. Patrick.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Mituri si traditii de ziua Sfantului Patrick - sarbatoarea oficiala a Irlandei

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket