Marii miliardari ai lumii. Cum au facut acestia averea

Marii miliardari ai lumii. Cum au facut acestia averea

Exista un motiv pentru care numarul demiliardari ai lumii este atat de mare. Oamenii sunt obsedati de miliardari sifascinati de oamenii bogati. O parte din obsesie este aspirationala, o viziune idealistaasupra povestilor de succes majore din visele americane, in timp ce multe suntcritice - ganditi-va la zarva cand Kylie Jenner, care s-a nascut intr-o familiede bogatii si conexiuni astronomice, a fost numita pentru scurt timp „cel maitanar miliardar autoformat” vreodata.

Exista, de asemenea, o latura maimorbida a celor super bogati si a modului in care traiesc: America, o natiunein care aproximativ 37 de milioane de oameni traiesc sub pragul saraciei siunde se estimeaza ca 38 de milioane de oameni se bazeaza pe asistentaguvernamentala pentru alimente, a produs mai multi miliardari decat oricarealta tara de pe planeta.

Trei miliardari indragiti si obsedati despatiu – Bezos, Elon Musk si Richard Branson – ar putea impreuna sa puna capatfoametei in lume si sa mai aiba inca foarte multi bani in conturile lor. Deci,cine sunt cei mai bogati oameni din lume si cum au strans atata bogatie?

ElonMusk: Avere neta de 237 de miliarde de dolari

Fiul lui Errol Musk, care a detinutodata o mina de smarald in Zambia, Elon Musk a spus odata despre avereafamiliei sale in crestere: „Aveam atat de multi bani uneori incat nici macar nune puteam inchide seiful”.

In 1995, Musk a co-fondat Zip2, care afost vandut catre Compaq in 1999 pentru 300 de milioane de dolari; Musk acastigat 22 de milioane de dolari pentru actiunile sale. In 1999, Musk aco-fondat X.com, una dintre primele banci online asigurate la nivel federal,dar a fost inlocuit ca CEO mai tarziu in acel an. In 2000, X.com si Confinity,care detinea PayPal, au fuzionat. Cand eBay a cumparat PayPal in 2002, Musk aobtinut peste 100 de milioane de dolari pentru actiunile sale.

In mai 2002, Musk a investit 100 demilioane de dolari pentru a fonda SpaceX. Doi ani mai tarziu, a investit 6,5milioane de dolari in Tesla Series A, devenind CEO al Tesla in 2008. In 2016,Musk a fondat The Boring Company pentru a construi tuneluri, inclusiv unul subCentrul de Conventii Las Vegas, precum si Neuralink, un startup deneurotehnologie care isi propune sa implanteze inteligenta artificiala increierul uman, o afacere despre care expertii sunt mai degraba sceptici.

Cum sa alegi biciclete BMX-Street-Dirt Te-ar putea interesa si: Cum sa alegi biciclete BMX-Street-Dirt

Musk a facut obiectul a numeroaseprocese, inclusiv un proces de actionar in asteptare din cauza intreprinderiisale SolarCity, un proces stabilit al Comisiei pentru Valori Mobiliare si Burse(SEC) pentru Tesla si un proces pentru defaimare pe care l-a castigat ulterior.El a fost acuzat ca este un sef toxic si tiranic si ca are legaturi cupradatorul sexual condamnat Jeffrey Epstein, ceea ce a negat.

JeffBezos: Avere neta 165 de miliarde de dolari

Jeff Bezos detine 165 de miliarde dedolari, potrivit Bloomberg, facandu-l al doilea cel mai bogat om de pe planeta– si a avut mult ajutor pentru a ajunge acolo. Dupa ce si-a parasit slujbacomoda la fondul speculativ in 1994, el a obtinut un imprumut de 250.000 dedolari de la parintii sai pentru a incepe Amazon.

Mega-tailerul a inceput ca o librarie,apoi s-a extins la muzica si videoclipuri, iar acum vinde aproape tot ce vaputeti imagina, dar realizeaza majoritatea profiturilor din filiala Amazon WebServices. Amazon a documentat lipsa pauzelor angajatilor pentru a folositoaleta, a fost acuzata ca nu ofera protectie angajatilor in timpul pandemieide COVID-19 si doar recent (si oarecum fortat) a cedat sa le permitalucratorilor sa formeze sindicate.

Intr-o miscare destul de surda, dupa cesi-a incheiat calatoria in spatiu prin compania sa Blue Origin, Bezos adeclarat: „Vreau sa multumesc fiecarui angajat Amazon si fiecarui client Amazonpentru ca voi ati platit pentru toate acestea. Serios, pentru fiecare clientAmazon si pentru fiecare angajat Amazon, va multumesc din suflet.”


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Marii miliardari ai lumii. Cum au facut acestia averea

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket