Jocurile de noroc – între fantezia câștigului și venituri reale!

Jocurile de noroc – între fantezia câștigului și venituri reale!

Află totul despre jocurile de noroc și cât de reală este posibilitatea de a câștiga bani atunci când joci în cazinouri și pe platformele digitale.

Jocurile de noroc se numără printre modalitățile de distracție preferate ale oamenilor din întreaga lume încă din perioada vechilor civilizații. Popoarele din Antichitate, de la greci, egipteni și chinezi și până la romani și perși se delectau cu aceste jocuri în care norocul juca un factor esențial. Numai că, de-a lungul timpului, aceste modalități de relaxare s-au transformat în forme de câștig, astfel că, până în 2026, piața jocurilor de noroc va valora 876 de miliarde de dolari.

Cine sunt adevărații câștigători din industria jocurilor de noroc?

Piața jocurilor de noroc online a crescut masiv în 2020 în România (peste 90% conturi noi pe platformele digitale care oferă bonificații sub formă de rotiri gratuite fără depunere și alte promoții cash), acest lucru datorându-se limitării accesului la facilitățile terestre pe fondul crizei sanitare. Trebuie specificat faptul că puține sunt jocurile de cazinou care oferă posibilitatea obținerii unor câștiguri avantajoase jucătorilor.

Poker-ul este singurul joc cu 70% șanse reale de câștig, însă numai 30% dintre cei care îl joacă obțin venituri constante, iar 10% se pot lăuda că au făcut un stil de viață din acest joc de noroc (încasări anuale cu valori ridicate). De același succes se bucură și pariurile sportive, unde șansele de câștig sunt de 60% în favoarea jucătorului și există jucătorii care încasează în mod regulat venituri din pronosticurile plasate la agențiile offline și online de pariuri.

Restul jocurilor de noroc, precum blackjack-ul, baccarat, ruletă, loto, bingo și sloturi nu poate fi încadrat în categoria surselor de venit cu caracter constant. În fapt, jocurile de cărți oferă 30% șanse reale, cele de masă (ruleta) numai 20%, iar jocurile din categoria bingo, loto și lozuri răzuibile oferă doar 10% șanse. Însă, niciun joc nu se compară cu sloturile, acolo unde șansele reale la câștig sunt de 5%.

Problemele legate de dependența de jocuri de noroc în cazinourile online Te-ar putea interesa si: Problemele legate de dependența de jocuri de noroc în cazinourile online

Cazuri de jucători miliardari din jocurile de noroc, precum cel al lui William Benter (100 de milioane de dolari anul, 1 miliard de dolari avere) sunt extrem de rare. În timp ce numai 5%-10% dintre jucători câștigă, 90%-95% dintre aceștia se încadrează în categoria celor care pierd. Prin urmare, cine sunt adevărați câștigători la jocurile de noroc? Cazinourile și agențiile de pariuri pe sporturi, evident.

Acestea își asigură pe termen lung un avantaj al casei care este variabil în funcție de jocul practicat, însă, în niciun caz nu este 0%. Cel mai scăzut avantaj al casei este înregistrat la blackjack (între 0,28% și 1%), în timp ce jocul de keno are un avantaj în favoarea cazinourilor cuprins între 25% și 29%, iar la Sic-Bo poate ajunge până la 33, 33%.

În plus, variantele de jocuri disponibile în aceste cazinouri sunt concepute în favoarea organizatorilor pentru că nu le oferă jucătorilor atât de multe șanse de câștig. Platformele de de casino, de exemplu, rulează jocuri verificate la nivel de RNG, tocmai pentru a se asigura respectarea corectitudinii și imparțialității, însă, la mesele de joc nu se joacă cu un singur pachet de cărți (șanse matematice mai ridicate în favoarea obținerii de câștiguri de către jucător) ci cu multiple pachete (6-8), ceea ce reduce semnificativ potențialul de câștig pentru cei care joacă.

Există o certitudine în lumea jocurilor de cazino și a pariurilor pe sporturi: orice joc din această categorie implică un anumit nivel de noroc (mai ridicat sau mai redus). Iar în funcție de modul de control al acestui procentaj se face diferențierea dintre un jucător obișnuit și unul profesionist.

Totodată, printre jucători este vehiculată și o altă ipoteză (probată de-a lungul timpului): cazinoul nu pierde bani în favoarea jucătorilor, orice pierdere fiind recuperată instant din mizele și pariurile celorlalți jucători. Cu toate acestea, jocurile de noroc sunt disponibile tuturor persoanelor majore, cu toții având șanse egale la obținerea de câștiguri.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Jocurile de noroc – între fantezia câștigului și venituri reale!

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket