Iata de ce nu toate tipurile de termopane pot asigura cladirii un nivel de eco-eficienta ridicat

Iata de ce nu toate tipurile de termopane pot asigura cladirii un nivel de eco-eficienta ridicat

Sistemele PVC pentru usi si ferestre sunt o componenta esentiala pentru construirea unor cladiri care sa respecte normele nZEB, devenite obligatorii in anul 2021. Eco-eficienta, sau capacitatea de a conserva energia si de a minimiza impactul asupra mediului inconjurator, este o caracteristica tot mai cautata in produsele de acest gen, insa, din pacate, nu toate tipurile de termopane o pot indeplini.

Ce sunt profilele PVC si cum functioneaza?

Cunoscute si sub denumirea populara de termopane, acestea sunt ferestre sau usi realizate din cadre PVC, in care sunt montate doua sau trei foi de sticla, separate de straturi de aer sau gaz. Aceasta structura impiedica transferul de caldura intre interior si exterior si asigura un climat confortabil in interiorul cladirii.

Factori-cheie care influenteaza nivelul de eco-eficienta al diverselor tipuri de profile PVC:

·Calitatea materialelor

Materialele folosite pentru cadre si sticla au un impact major asupra performantei termice si durabilitatii sistemelor PVC. Fabrica de termopane DecoPlast foloseste materiale de cea mai inalta calitate, care si-au demonstrat longevitatea, usurinta cu care poate fi intretinut, eficientizarea costurilor de investitie si eficienta energetica remarcabila timp de 20 de ani. In plus, toate produsele sunt realizate din materiale 100% reciclabile.

·Tehnologie de izolare termica avansata

Inovatiile in tehnologia de izolare pot imbunatati semnificativ eficienta energetica a sistemelor PVC pentru ferestre si usi. Compania a investit constant in tehnologii avansate care au demonstrat cum pot fi aduse mai aproape de tine atat beneficiile practice, cat si designul atragator, asigurand totodata o protectie eficienta impotriva frigului si a altor conditii meteorologice nefavorabile, a zgomotului, cat si a unor eventuale tentative de frauda, respectand totodata conservarea resurselor naturale.

·Etanseitatea si montajul corect

Instalarea corecta a sistemelor PVC si asigurarea unei etanseitati adecvate sunt esentiale pentru prevenirea pierderilor de energie. Din acest motiv, membrii echipei DecoPlast asigura servicii complete si profile PVC cu un nivel sporit de etanseitate, ceea ce inseamna putin mai mult decat termopane. Inseamna a oferi clientilor puterea de a privi cu incredere in viitor.

Tipuri de copaci care pot arata bine in gradina ta Te-ar putea interesa si: Tipuri de copaci care pot arata bine in gradina ta


Tipuri de profile PVC

Exista mai multe tipuri de sisteme PVC pentru usi si ferestre disponibile pe piata, fiecare avand caracteristici si avantaje specifice, precum:

·profile PVC cu geam simplu - ofera o izolare termica de baza, fiind adesea mai ieftine, dar mai putin eficiente energetic decat alternativele lor;

·sisteme PVC cu geam termoizolant - contin o singura camera de aer intre straturile de sticla, oferind o izolare termica superioara fata de cele cu geam simplu;

·termopane cu geam triplu - sunt cele mai performante din punctul de vedere al izolatiei termice, avand doua camere de aer sau gaz intre straturile de sticla.

De ce nu toate tipurile de profile PVC au un nivel optim de eco-eficienta?

Chiar daca sistemele PVC ofera, in general, o izolare termica mai buna decat ferestrele obisnuite, nu toate sunt la fel de eficiente din punct de vedere eco.

Probleme asociate cu termopane de calitate indoielnica:

·scaderea performantei termice - materialele slabe si tehnologia de izolare necorespunzatoare pot duce la pierderi de caldura si cresteri semnificative ale facturilor de energie;

·pierderi de energie - etanseitatea necorespunzatoare si montajul defectuos pot duce la pierderi de energie, iar acest lucru va afecta confortul termic si eficienta energetica a cladirii;

·durabilitate redusa - profilele PVC de calitate indoielnica pot avea o durata de viata mai scurta si pot necesita inlocuire frecventa;

·impact asupra mediului inconjurator - sistemele PVC de calitate indoielnica pot necesita resurse suplimentare pentru fabricatie si intretinere. In acest fel, pot contribui la degradarea mediului inconjurator. Materialele care nu sunt calitative pot fi mai dificil de reciclat si pot genera mai multe deseuri.

Alegerea sistemelor PVC potrivite este cruciala pentru asigurarea unui nivel optim de eco-eficienta a unei cladiri. Opteaza pentru materiale de calitate superioara, tehnologie avansata de izolare si montaj corect pentru a beneficia de confort termic si de economii de energie semnificative.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Iata de ce nu toate tipurile de termopane pot asigura cladirii un nivel de eco-eficienta ridicat

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket