Ce este o gradina verticala si cum sa va creati una acasa?

Cu ani in urma nu ne-am fi gandit la ideea de a face o gradina verticala. Gradinile sunt mereu la pamant, motiv pentru care ideea parea sortita esecului chiar de la bun inceput. Dar lipsa spatiului ne-a facut sa reflectam si sa inventam noi moduri de a avea obisnuitul, dar intr-un alt mod. De acolo apar ideile de gradini verticale care ne ajuta sa economisim spatiu.

O gradina verticala este, fara indoiala, o idee creativa de pus in practica. Chiar daca avem un living mic sau o terasa, putem avea oricand plante daca apelam la acest tip de gradina actuala. Modul de realizare a acestora poate fi la fel de simplu daca ne dorim cele mai simple sau mai elaborate in gradini colorate.

Ce este o gradina verticala?

Cand vorbim de o gradina verticala, ne putem referi la gradini autentice care ies din pereti, sau la o zona de plante si flori pe care o instalam vertical pentru a evita ocuparea solului. Aceste gradini verticale sunt ideale pentru decorarea peretilor intr-un mod natural, dar si pentru a economisi spatiu in cazul in care dorim sa avem plante acasa dar metri patrati sunt putini. 

Gradini verticale

Atunci apare ideea de a crea gradini autentice pe pereti, spatiu care de multe ori nu este folosit. Plantele au multe efecte benefice asupra sanatatii noastre si revenirea la natura ne-a adus aceasta idee foarte interesanta de a include gradini in tot felul de medii, chiar si in afara cladirilor sau in interiorul peretilor caselor.

Avantajele gradinilor verticale

Gradina verticala

Unul dintre marile avantaje ale gradinilor verticale este economia de spatiu pe care o facem prin posibilitatea de a include plante si flori pe pereti pentru a avea un spatiu natural in apropiere. Este, de asemenea, o modalitate foarte originala si cu adevarat frumoasa de a decora peretii, asa ca astazi este chiar o optiune pentru interiorul casei.

Avem si avantajul ca aceste gradini sunt de obicei create pe masura , astfel incat putem alege plantele, tonurile si fiecare parte care va umple acea gradina originala. Plantele cu care putem controla cresterea sunt de obicei bine alese.

Dezavantajele gradinilor verticale

La crearea acestor gradini, de obicei este nevoie de ajutorul profesionistilor , cu exceptia cazului in care includem doar ghivece si plante intr-un spatiu vertical in cel mai simplu mod. Aceste gradini verticale au de obicei un cost ridicat, si necesita si sisteme speciale pentru intretinerea lor, deoarece trebuie sa controlezi cresterea plantelor si sistemul de irigare, care poate fi complex cand vine vorba de a ajunge la toate plantele.

Iata cum poti sa-ti decorezi bucataria cu bani putini Te-ar putea interesa si: Iata cum poti sa-ti decorezi bucataria cu bani putini

Creati o gradina verticala

gradini in ghivece

Cand cream o gradina verticala, o putem face in multe feluri. Cel mai obisnuit este crearea unei gradini folosind peretii pentru a adauga ghivece sau gauri , ceea ce va face instalarea foarte usoara, udand zilnic sau facand-o prin sistemul de picurare.

Pe de alta parte, daca ne dorim o gradina verticala mai complexa, va trebui sa ne punem pe mana unor specialisti care ne vor recomanda cea mai buna modalitate de a o instala si cele mai potrivite plante in acest scop. Sistemul de irigatii va fi si el complex in acest sens, asa ca nu este ceva ce putem face noi insine.

Gradini verticale acasa

Gradini verticale

Desi gradinile sunt de obicei pentru exterior, stim ca aceste gradini au devenit un element perfect pentru interiorul locuintei. Astazi am pierdut mult contactul cu natura, asa ca in locurile cele mai urbane au nevoie de acel punct natural pentru a se intoarce la origini. De aceea se creeaza gradini urbane si putem vedea mici gradini si oaze in interiorul caselor. In acest caz, gradinile verticale pot fi amplasate oriunde in casa. Marimea poate fi foarte diferita, deoarece putem acoperi un perete intreg sau putem dedica doar un mic tablou in acest scop. O alta modalitate de a le include acasa este sa cream siruri de ghivece pe pereti, intr-un mod mult mai simplu low cost, la care putem adauga plantele si florile de interior care ne plac.

Gradini verticale cu paleti

Gradini cu paleti

In lumea low cost exista multe idei cu paleti , care au ajuns sa ne aduca idei grozave. In acest caz avem un palet pe care il folosim pentru a crea o gradina verticala foarte simpla. Lemnul este un element natural care se adapteaza perfect plantelor si este un tip de gradina care arata frumos oriunde. De la o terasa unde vrem sa avem mai multe plante fara a sacrifica spatiu, pana la gradini exterioare, unde vrem sa adaugam peisajului o gradina total diferita. In acest caz costul va fi minim, asa ca este o idee buna pentru toate buzunarele.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Ce este o gradina verticala si cum sa va creati una acasa?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket