Fandarile: beneficii si tipuri despre care ar trebui sa stiti

Fandarile: beneficii si tipuri despre care ar trebui sa stiti

Este adevarat ca le putem numi atat pasi, cat si fandari. Sunt cunoscute in ambele moduri si bineinteles ca sunt unul dintre acele exercitii care trebuie sa fie mereu in orice antrenament. Din acest motiv, fandarile ne vor ajuta sa tonifiam mult mai mult corpul si mai presus de toate, picioarele.

Daca ne gandim bine, vom combina cu ele atat puterea, cat si echilibrul sau rezistenta . Deci sunt parti vitale pentru ca corpul nostru sa poata continua sa se activeze asa cum ne place. Deci, ar trebui sa cunoasteti toate optiunile pe care le aveti si sa le puneti in practica de acum inainte.

Care sunt beneficiile fandarilor?

Dupa cum am mentionat, au o serie de avantaje despre care trebuie sa fim clari. Una dintre cele mai importante este ca ofera echilibru si stabilitate . Ceva de care avem mereu nevoie pentru a alinia corpul si pentru a ne simti mult mai bine. Desigur, pe de alta parte, daca le combini cu o rutina buna de antrenament, poti sa-ti iei ramas bun de la cateva kilograme in plus. Deoarece exercitiile fizice au intotdeauna ca un avantaj si este unul dintre cele mai vitale pe care nu ar trebui sa le uitam niciodata.

Cu un astfel de exercitiu de stabilizare, poti preveni numeroase accidentari, ceea ce este si un alt dintre acele avantaje de luat in considerare. Rezistenta si forta vor fi, de asemenea, doua contributii pe care le vei putea imbunatati . Cresterea musculara este garantata, chiar daca nu le faci cu prea multa greutate, intrucat cu corpul insusi putem obtine si mari avantaje. Este de la sine inteles ca le poti adapta oricarui loc in care te afli, ceea ce nu necesita apelarea la o sala de sport, de exemplu

Ce tipuri de fandari avem?

Din moment ce stim care sunt avantajele pe care le va avea pentru organismul nostru, acum este randul tipurilor de fandare. Pe masura ce variati in fiecare dintre ele, ceea ce veti realiza este sa pariati pe munca diferitelor grupe musculare. Intrucat, desi vizeaza gluteusul superior, este adevarat ca pot miza si pe flexorii soldului si quads.

De la protagonist la victimizator: cele cinci tipuri de prieteni toxici care ne consuma energia Te-ar putea interesa si: De la protagonist la victimizator: cele cinci tipuri de prieteni toxici care ne consuma energia

Fandari din fata

Dupa cum sugereaza si numele, este un pas inainte . Pentru a face acest lucru, trebuie sa incepem dintr-o pozitie in picioare, cu spatele drept. Acum vei face un pas inainte cu unul dintre picioare si vei indoi genunchii. Amintiti-va sa mentineti un unghi de aproximativ 90 de grade, in timp ce celalalt aproape ajunge la pamant, dar nu se atinge. Este una dintre cele mai clasice si functioneaza, de asemenea, atat hamstring-ul, cat si bineinteles, cvadricepsul. Pentru a mentine un echilibru mai bun, ar trebui sa va sprijiniti pe degetele piciorului din spate. Puteti face 10 repetari pentru fiecare picior.

Fandari laterale

Exercitiul in sine este intr-adevar ca cel anterior, dar cu o usoara variatie. Pentru ca mai intai trebuie sa facem un pas sau un pas in lateral . Acesta va fi acolo cand cobori sau flexezi pentru a putea efectua fanda. Oblicii vor lucra mai mult decat oricand si, desigur, este si un exercitiu usor de efectuat.

Twist lunge

Daca este ca varietatea este gustul si avem totul totul. Pentru ca in acest caz trebuie sa coboram ca un pas obisnuit. Dar acum va fi un mic pas diferit care se refera la extinderea bratelor inainte . In timp ce tineti pozitia de fandare, cu picioarele indoite, puteti roti usor trunchiul. Insoteste cat mai mult intregul trunchi si este ca cu acest gest si abdominalii te vor insoti in munca ta.

Fandari din miscare 

Dupa cum ne spune si numele, putem face fante in timp ce ne miscam. Vom controla mereu miscarile pentru a nu forta prea mult partea inferioara a spatelui sau chiar picioarele. Dar va trebui sa facem pasi inainte, cu pasi in fiecare dintre ei. Le vei introduce in rutina ta?


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Fandarile: beneficii si tipuri despre care ar trebui sa stiti

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket