Pentru ce este bun acidul folic si cine ar trebui sa-l ia?

Pentru ce este bun acidul folic si cine ar trebui sa-l ia?

Cu siguranta ati auzit de mai multe ori despre acidul folic si despre importanta ca femeile insarcinate sa-l ia pentru sanatatea bebelusului lor, dar este acesta exclusiv pentru aceasta etapa a vietii? Aflati pentru ce este acidul folic si cine ar trebui sa-l ia.

Daca te intreaba cineva despre acidul folic, probabil vei raspunde ca este o vitamina pe care femeile insarcinate ar trebui sa o ia pentru a preveni problemele in dezvoltarea bebelusului lor. Iata si alte sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi pentru o sarcina sanatoasa.

Totusi, am vazut si ca se adauga la unele alimente , inclusiv la cereale considerate pentru copii (da, acele dulciuri pe care cu totii ne face placere sa le consumam), asa ca ne intrebam daca avem nevoie si de acid folic .

Pentru ce este acidul folic?

Conform informatiilor, acidul folic este un tip de vitamina B (aici explicam mai multe despre vitaminele B si pentru ce este fiecare), care este folosit de organism pentru a produce noi celule si tesuturi .

Un fapt curios este ca acidul folic nu este altceva decat forma sintetica a folatului (de asemenea, vitamina B ), care se gaseste in mod natural in unele alimente ; totusi, deoarece este aproape imposibil sa consumi o cantitate adecvata prin dieta, se recomanda sa luati acid folic , pe langa faptul ca este folosit mai usor de organism .

Folatul este foarte necesar pentru dezvoltarea corpului uman , deoarece joaca un rol in producerea ADN-ului si a altor functii ale corpului , cum ar fi formarea globulelor rosii din sange si descompunerea, utilizarea si crearea de noi proteine , activitate pe care o face. mana in mana cu vitamina B12 si C (acestea sunt alimentele bogate in aceasta vitamina).

In cazul sarcinii , functia sa principala este de a reduce riscul ca un copil sa aiba defecte ale tubului neural , adica deformari congenitale care implica dezvoltarea incompleta a creierului si a maduvei spinarii , cum ar fi spina bifida, anencefalia sau encefalocelul .

Infarctul lacunar: ce este, cauze si tratament Te-ar putea interesa si: Infarctul lacunar: ce este, cauze si tratament

Cine ar trebui sa ia acid folic?

Cu totii avem nevoie de folat , deoarece deficienta acestuia poate duce la anumite tipuri de anemie , ulcere bucale si peptice , intarziere de crestere si chiar a fost legata de anumite tipuri de depresie ; Studiile au descoperit, de asemenea, ca nivelurile scazute de acid folic sunt legate de dementa , iar acidul folic imbunatateste functia mentala .

Prin urmare, acidul folic este incorporat in mai multe alimente procesate , deoarece cu acestea si cu o dieta variata (care include acid folic ) ar putea fi satisfacute nevoile zilnice ale populatiei generale (desi trebuie sa fie un medic care sa confirme sau sa excluda ca aveti nevoie de un supliment ).

Cu toate acestea, in anumite cazuri este foarte probabil ca suplimentele sa fie cea mai buna optiune, deoarece cerintele sunt mai mari , de exemplu, da, ati avut dreptate: in timpul sarcinii , dar si la femeile aflate la varsta fertila .

Femeile de varsta reproductiva ar trebui sa consume 400 mcg de acid folic zilnic , deoarece aceasta este cantitatea necesara pentru a preveni malformatiile congenitale in cazul unei sarcini neplanificate , deoarece in primele saptamani apar defecte.

Desi daca nu l-ai luat niciodata si planuiesti sa ai un copil , idealul este sa incepi cu o luna inainte de a-l incerca. De asemenea, aportul de acid folic de catre barbati a fost legat de o mai buna calitate a spermei , asa ca nu ar strica sa va consultati medicul daca va fi benefic pentru dumneavoastra si partenerul dumneavoastra.

Acum stii, acidul folic si/sau acidul folic este necesar pentru toata lumea in toate etapele , totusi, unii il pot obtine din alimente , iar altii din suplimente . Cu toate acestea, nu ezitati sa intrebati medicul dumneavoastra daca este necesar sa includeti si „suplimente”.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Pentru ce este bun acidul folic si cine ar trebui sa-l ia?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket