De ce este avantajoasa amenajarea unui teren de sport cu gazon sintetic

De ce este avantajoasa amenajarea unui teren de sport cu gazon sintetic

Primul gazon artificial a fost inventat pentru a decora stadioanele sportive. La urma urmei, dupa cum se stie, iarba vie, fiind supusa unui stres fizic constant, nu este capabila sa-si mentina aspectul original, prospetimea si integritatea. Si adesea este pur si simplu calcata in si este necesar sa se umple „petele chelie” formate pe gazon.

Un gazon sintetic este o alternativa minunata la vegetatia naturala. Poate fi amplasat oriunde, si folosit pentru terenuri multisport, terenuri de fornal, tenis si pentru alte tipuri de decor.

Avantajul acestui gazon artificial este ca ramane atractiv pentru o lunga perioada de timp si, cel mai important, este sigur.

Un pic de istorie

Acum 50 de ani, au gasit o solutie la aceasta problema sub forma de nailon, gazonul caruia semana foarte mult cu un covor. Acum instalarea rulourilor nu a fost dificila si putea fi efectuata atat in ​​arene inchise, cat si deschise. Si cel mai important - in zonele in care iarba adevarata pur si simplu nu poate supravietui. Nu este surprinzator ca designerii de peisaj au acordat atentie acestui strat de acoperire, deoarece nu a fost posibil sa se realizeze gradinarit natural peste tot. De exemplu, acolo unde au loc jocuri sportiv constante sau locuri umbrite.

Iarba artificiala moderna este realizata din polietilena. Acesta este un material destul de stabil, care pot rezista la sarcini grele.

Avantajele solutiei de amenajare gazon artificial

De ce un gazon artificial pentru un teren tenis este cel mai potrivit Te-ar putea interesa si: De ce un gazon artificial pentru un teren tenis este cel mai potrivit

Deoarece iarba artificiala a fost initial destinata special terenurilor de sport, are o serie de avantaje tehnice incontestabile. Nu necesita ingrijire speciala si este rezistenta la murdarie, pamant si razele UV directe. In functie de scopul pentru care a fost asezat gazonul, acesta are urmatoarele calitati pozitive:

- poate fi supus expoatarii fara restrictii

- odata cu instalarea corecta a stratului, umezeala nu ramane in el

- modificarile temperaturii aerului nu afecteaza starea ierbii (covorul nu depinde de vreme sau de anotimp)

- stratul elastic joaca o functie de absorbtie a socurilor si reduce sarcina asupra sistemului musculo-scheletic. Este mai putin traumatizant cand se cade pe el si nu lasa abraziuni la alunecare

- suprafata este intotdeauna uniforma si neteda

- procesul de montare dureaza foarte putin. Cresterea unui gazon bun necesita insamantare, fertilizare, udare si alte proceduri de intretinere. Acest lucru necesita atat timp, cat si costuri financiare. Sinteticele nu au nevoie de toate acestea

- nu este nevoie de tundere si udare regulata a gazonului

- gazonul artificial este durabil. Nu se mototoleste, isi pastreaza forma si culoarea

Astfel, avantajele acestui gazon artificial sunt incontestabile, iar faptul ca isi pastreaza culoare si forma in orice climat si are o rezistenta ridicata la uzura este un motiv in plus sa optezi pentru el.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la De ce este avantajoasa amenajarea unui teren de sport cu gazon sintetic

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket