Cum va transforma tehnologia calatoritul in 2022

Cum va transforma tehnologia calatoritul in 2022

Jeff Lennon este vicepresedinte pentru vanzari strategice si parteneriate globale la compania portugheza de tehnologie Vision-Box. In acest articol, Lenon explica ce sunt "tehnologiile biometrice fara cusur" si de ce acestea vor schimba viitorul calatoriilor.

Dupa ce COVID-19 a dus la anularea calatoriilor in 2020, 2021 trebuia sa fie anul marii redresari - si in multe privinte a fost. Industria a inceput incet, dar constant, sa dea semne de imbunatatire, imputernicita de vaccinarile in masa, de testele de calatorie COVID si de apetitul consumatorilor de a explora din nou aerul liber.

Amprenta pandemiei

Pandemia a modificat pentru totdeauna modul in care functioneaza sectorul calatoriilor si oamenii. Nu mai este vorba de spontaneitate, ci de o planificare atenta, de precautii, de hartogaraie dureroasa si de navigarea prin reguli si reglementari in continua schimbare.

In ciuda cresterii birocratiei, masurile au stabilit in cele din urma cadrul pentru redresarea sectorului. Daca 2021 a fost anul marii renasteri, 2022 va fi, in sfarsit, despre epoca calatoriilor inteligente.

Lumea s-a impacat, de asemenea, cu realitatea COVID-19 - in timp ce vaccinurile ofera protectie, amenintarea unor variante de izbucnire precum Omicron este inca prezenta.

Prin urmare, vom continua probabil sa ne confruntam cu problemele legate de documentatia suplimentara pentru teste, certificate de vaccin si carantina obligatorie in 2022. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca industria trebuie sa se resimta sub presiunea congestiei si a timpilor de procesare lenti.

Aeroporturile, companiile aeriene si hub-urile de transport pot demonstra o rezistenta suplimentara prin implementarea inovatiilor tehnologice pentru a depasi aceste provocari, sustinute de scenarii economice creative pentru o rentabilitate mai rapida a investitiilor.

Inovatia tehnologica va revigora sectorul calatoriilor

Unele aeroporturi si companii aeriene au realizat rapid necesitatea de a oferi o abordare centrata pe client, accelerand investitiile in solutii biometrice si fara contact, in ciuda recesiunii economice datorate COVID.

Companiile aeriene, cum ar fi Emirates si AirAsia, sau aeroporturile, cum ar fi Aeroportul International Felipe Angeles din Mexic, Aeroportul International Kuala Lumpur din Malaezia si Aeroportul ANA/Vinci din Lisabona, sunt inaintea pietei in ceea ce priveste investitiile in tehnologii biometrice fara intreruperi.

Aceste tehnologii de identificare biometrica detin cheia pentru a oferi experiente fara contact, in care calatorii pot pur si simplu sa treaca printr-o serie de puncte de contact fara a fi nevoie sa interactioneze fizic cu operatorii umani, adica fata lor devine pasaportul lor.

Cum sa-ti alegi camera foto Te-ar putea interesa si: Cum sa-ti alegi camera foto

Toate aceste aeroporturi au implementat instrumente precum platforma Orchestra™ - o platforma de gestionare a identitatii digitale dezvoltata de Vision-Box pentru conectarea mai multor parti interesate in cadrul calatoriei calatorilor, imbunatatind securitatea, experienta clientilor si eficienta operationala.

In timpul pandemiei, platforma Orchestra™ a permis pasagerilor sa fie procesati in siguranta si sa se distanteze din punct de vedere social de controlul de frontiera / oficialii companiilor aeriene. Prin oferirea acestor solutii la indemana, aceste aeroporturi au rezistat pandemiei COVID-19 mult mai bine decat restul.

O experienta aeroportuara lipsita de stres si sigura

In centrul acestor investitii se afla ideea fundamentala ca un pasager trebuie sa aiba o experienta usoara si lipsita de stres, fara a fi nevoit sa prezinte fizic in mod repetat mai multe documente de calatorie - de la check-in la domiciliu pana la destinatie.

Ar trebui sa existe o asociere directa intre formularele de localizare a pasagerilor din orice tara, informatiile privind vaccinarea pasagerului si orice teste care se pot aplica. Prin asocierea acreditarilor de sanatate cu identitatea calatorului, agilitatea sistemului va creste si va permite utilizarea portofelelor de calatorie digitale, in timp ce se trece prin verificari automate consistente. Acest lucru ar permite utilizarea in continuare a investitiilor existente facute in solutiile automatizate de control la frontiera din intreaga lume.

Pentru aeroporturi, agentiile de control al frontierelor si companiile aeriene, portofelele de identitate digitale reprezinta o oportunitate de a elimina birocratia si de a integra toate informatiile relevante despre pasageri intr-un profil digital unic, securizat si protejat, care sa respecte confidentialitatea - inclusiv documente de identitate, date biometrice, autorizatii de calatorie, rezultate ale testelor COVID-19 si certificate de vaccinare.

Oportunitatile in acest caz sunt imense - atat in ceea ce priveste reducerea contactului intre persoane, cat si in ceea ce priveste gestionarea eficienta a verificarilor in evolutie a acreditarilor de calatorie si prevenirea zonelor aglomerate pentru a maximiza fiecare metru patrat pentru un proces fluid.

Anul 2022 va fi un punct definitiv in industrie - o noua era a calatoriilor care redefineste modul in care interactionam cu oamenii, masinile si mediul inconjurator. Cele mai de succes guverne, aeroporturi si companii aeriene isi vor masura impactul in functie de cat de putin intruzive sunt pentru pasageri, crescand in acelasi timp calitatea standardelor de securitate si siguranta.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum va transforma tehnologia calatoritul in 2022

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket