Cum se pune piatra decorativa acasă în 9 pași

Cum se pune piatra decorativa acasă în 9 pași

Când vine vorba de cum se pune piatra decorativa probabil că primul lucru la care te gândești este să apelezi la ajutor specializat.

La o simplă căutare pe Google după cuvintele cheie montaj piatra decorativa vei găsi mai multe informații și sfaturi în acest sens. Până să faci research-ul, ce ai zice dacă ți-am spune că o poți face și singur la tine acasă, simplu și eficient? Citește în continuare articolul și vezi cum se monteaza piatra decorativa în 9 pași.

  • Pregătirea suprafeței suport

Curăță suprafața de placat și placajele și folosește o amorsă pentru beton pentru a mări aderența adezivului. Suprafața de placat trebuie să fie stabilă și uscată. În cazul în care suprafața pe care faci montajul este o suprafață lucioasă și netedă, trebuie șlefuită pentru o aderare bună a adezivului. Este important să plasezi un prim nivel cu ajutorul laserului sau a sforii de nivel și a bolobocului pentru a asigura alinierea corectă a placării. Reține! Placarea trebuie să fie începută din partea inferioară a zidului, începând cu penultimul rând. Apoi, ținând cont de un unghi de 90 de grade, vei trasa o linie orizontală și una verticală. Ultimul rând de piatră decorativă va fi montat cu piesele care se pot ajusta în funcție de nivelul pardoselii.

  • Pregătirea suprafeței bucății de piatră decorativă

Curăță cu o mistrie sau o ustensilă similară posibilele bavuri ale pieselor pentru a realiza o liniaritate mai bună la montare și obținerea unui finisaj perfect.

  • Prepararea adezivului

Conținutul sacului trebuie turnat într-un recipient cu o cantitate măsurată de apă curată (7,5 litri de apă la un sac de 25 kg). Amestecarea o faci energic, de preferință mecanic, până obții un amestec cremos, omogen, ușor prelucrabil. Lasă în repaus 5 minute după care amestecă din nou energic. Timp de punere în operă: aproximativ 2,5 ore.

Cum sa organizezi o bucatarie functionala: cateva idei usoare Te-ar putea interesa si: Cum sa organizezi o bucatarie functionala: cateva idei usoare
  • Aplicarea adezivului pe stratul suport

Întinde adezivul pe perete cu o gletieră zimțată pentru a asigura contactul pe toată suprafața peretelui și nivelarea acestuia. Recomandăm folosirea unui adeziv pentru gresie, faianță care să fie elastic și rezistent la îngheț. Pentru produsele cu nuanțe deschise este de preferat să folosești un adeziv alb.

  • Aplicarea adezivului pe bucata de piatră decorativă

Întinde adezivul cu ajutorul unei gletiere pe spatele fiecărui produs. În acest mod asiguri un contact perfect între placă și adezivul întins pe perete. Plăcile pentru colțuri le poți tăia la dimensiunile dorite folosind flex cu disc diamantat continuu sau mașină de tăiat cu apă. La produsele de placat cu o grosime de peste 1,5 cm se recomadă tăierea la 45 de grade.

  • Corectarea poziției plăcii de piatră decorativă

Reajustarea poziției plăcilor trebuie să o realizezi în maxim 20 minute de la placare sau ținând cont de specificațiile de pe ambalajul adezivului. Dacă suprafața care urmează a fi placată are colțuri, începe cu ele pentru a evita posibilele tăieri la final. Folosește un ciocan din cauciuc pentru a lovi ușor plăcile asigurând o lipire cât mai bună a adezivului de pe placă cu cel de pe perete. Nu folosi ustensile care pot ciobi sau rupe plăcile. Pentru o montare corectă „rupe” rosturile orizontale sau cele verticale la 30 – 50 cm pentru obținerea unui finisaj perfect.

  • Verificarea stadiului lucrării

Verifică odată la 3-4 rânduri de produs, planeitatea acestuia cu ajutorul unui boloboc.

  • Impregnarea suprafețelor

Impregnarea o faci cu ajutorul unui trafalet, pensulă sau prin pulverizare.

  • Întreținere și protejarea suprafețelor

În unele zone e posibil să te confrunți cu eventuale depuneri de calciu pe care trebuie să le cureți. Pentru a evita depunerile de calciu și pentru a proteja culoarea plăcilor, este recomandată folosirea lichidului de impregnare recomandat de STAR STONE.

Ține cont de acești 9 pași și vei monta cu succes piatra decorativă acasă simplu și eficient.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum se pune piatra decorativa acasă în 9 pași

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket