Cum sa utilizati AirDrop fara a va deschide telefonul pentru straini

Cum sa utilizati AirDrop fara a va deschide telefonul pentru straini

Multe dispozitive compatibile WiFi se incordeaza sub greutatea trimiterii mai multor fotografii, contacte si videoclipuri simultan, determinand transferul sa se miste cu o viteza glaciala. Totusi, daca aveti un iPhone, Macbook sau iPad, ii puteti usura incarcatura si puteti evita toate aceste batai de cap invatand cum sa utilizati AirDrop, pastrandu-va rabdarea pe parcurs. 

Fara cabluri incurcate si cu o viteza fulgeratoare, puteti folosi AirDrop pentru a partaja fotografii, documente, fisiere si informatii de contact intre orice dispozitiv Apple aflat la o distanta de 30 de metri unul de celalalt. Aceasta inseamna ca puteti trimite rapid fotografii si videoclipuri, puteti partaja pagini web si link-uri, puteti schimba note si puteti transfera nenumarate alte parti de informatii din orice aplicatie compatibila cu AirDrop.

Cum sa pornesti AirDrop

Activarea AirDrop este usoara, indiferent de dispozitivul Apple pe care il utilizati:

 • Pe iOS si iPadOS: deschideti Setari > General > AirDrop . Odata ajuns acolo, alegeti sa faceti dispozitivul Vizibil pentru toata lumea , descoperit numai de persoane de contact sau sa aveti dezactivat receptia .
 • Pe macOS: faceti clic pe pictograma AirDrop din bara laterala Finder , apoi selectati optiunile de vizibilitate din meniu. Daca vi se solicita, asigurati-va ca aveti cel putin Bluetooth-ul activat, daca nu si WiFi.

Fiti atenti: AirDrop este o modalitate convenabila de a partaja aproape totul, dar va poate expune si la dispozitive detinute de persoane pe care nu le cunoasteti. Ei va pot trimite fotografii, videoclipuri, link-uri sau imagini nesolicitate cu mesaje. 

Cand nu utilizati AirDrop, va recomandam sa va asigurati ca este dezactivat sau ca setarile dvs. AirDrop sunt setate la Numai Contacte sau Receptie dezactivata . In acest fel, nu veti primi la intamplare solicitari AirDrop de la straini. Poate fi necesar sa activati AirDrop mai des, dar confidentialitatea adaugata merita acele cateva atingeri suplimentare. 

Cum sa AirDrop

AirDrop nu va functiona daca Bluetooth-ul este dezactivat. Verificati acest lucru accesand setarile dispozitivului dvs., facand clic pe Bluetooth si asigurandu-va ca dispozitivul poate fi descoperit. Odata ce Bluetooth este activat, puteti partaja pagini web, contacte, imagini, adrese de locatie, fisiere sau videoclipuri. Procesul va fi acelasi, indiferent ce incercati sa faceti AirDrop:

 1. Deschideti optiunile de partajare ale articolului. In functie de ceea ce incercati sa distribuiti, puteti gasi aceste optiuni atingand sau facand clic pe Partajare sau pe pictograma de partajare (o sageata indreptata in sus dintr-un patrat).
 2. Apasati pictograma AirDrop. In optiunile de partajare, ar trebui sa vedeti ceea ce arata ca un Pac-Man orientat in jos, format din mai multe cercuri concentrice. Aceasta este pictograma AirDrop si poate spune si „AirDrop” sub ea.
 3. Alegeti-va destinatarul. Dupa ce atingeti sau faceti clic pe pictograma AirDrop, veti vedea o lista cu toate dispozitivele din apropiere carora le puteti partaja, etichetate Persoane sau Alte persoane . Daca nu exista dispozitive suficient de aproape de AirDrop, nu veti vedea nimic. Apropiati-va sau verificati setarile Bluetooth si AirDrop ale ambelor dispozitive. 

Ai nevoie de WiFi pentru AirDrop?

Nu aveti nevoie de WiFi pentru a utiliza AirDrop, dar este recomandat. AirDrop functioneaza cel mai bine atunci cand ambele dispozitive sunt conectate la aceeasi retea WiFi. Daca WiFi nu este disponibil, AirDrop poate folosi Bluetooth pentru a stabili o conexiune peer-to-peer intre dispozitive, dar acestea vor fi considerabil mai lente decat partajarea prin WiFi.

Cum scolile pot supravietui cu AI Te-ar putea interesa si: Cum scolile pot supravietui cu AI

Cum sa primiti continut AirDropped

Atata timp cat dispozitivele expeditorului si destinatarului au Bluetooth activat, AirDrop va functiona fara probleme. La capatul de receptie, veti primi o previzualizare pop-up a continutului pe care expeditorul doreste sa vi-l partajeze. Puteti fie sa refuzati , fie sa acceptati . Cand transferul este complet, dispozitivul va va aduce acolo unde a plasat continutul. De exemplu, o fotografie AirDropped va fi printre fotografiile tale, iar dispozitivul tau va folosi aplicatia Fotografii pentru a deschide imaginea de pe ecran. 

Cate fotografii poti arunca AirDrop?

Potrivit Apple, nu exista o limita pentru dimensiunea fisierelor AirDropped individuale, dar transferul fisierelor mai mari va dura mai mult. Deci, indiferent daca partajati o fotografie de 1 MB sau un videoclip de 1 GB, AirDrop va gestiona pana la 100 de articole media si non-media intr-un singur lot.

Daca trebuie sa-ti migrezi intreaga rola, este mai bine sa folosesti o conexiune prin cablu si o aplicatie dedicata de transfer de fotografii si videoclipuri. Dar pentru a partaja rapid fotografiile sau videoclipurile selectate din mers, AirDrop este probabil cel mai bun pariu.

De ce nu poti AirDrop pe un iPhone

Toata tehnologia poate fi dificila din cand in cand, iar AirDrop nu este diferit. Daca AirDrop nu functioneaza intre iPhone-uri sau alte dispozitive Apple, incercati aceste sfaturi de depanare:  

 • Asigurati-va ca ambele dispozitive au AirDrop activat in Setari
 • Verificati daca aveti un serviciu mobil sau WiFi si ca Bluetooth este pornit si functioneaza corect pe ambele dispozitive.
 • Apropiati dispozitivele unul de celalalt, la 30 de picioare.
 • Resetare soft ambele dispozitive prin oprirea si repornirea lor.
 • Actualizati ambele dispozitive la cea mai recenta versiune de software iOS, macOS sau iPadOS.
 • Dezactivati temporar orice firewall macOS care ar putea bloca AirDrop. Faceti acest lucru deschizand Setari sistem , apoi Retea si facand clic pe Firewall . Apoi apasati butonul Optiuni si dezactivati Blocarea tuturor conexiunilor de intrare .

Ca ultima solutie, faceti copii de rezerva pentru ambele dispozitive si restaurati-le la setarile din fabrica. Daca aveti nevoie de ajutor, avem un ghid care va va ajuta sa resetati iPhone-urile si Mac-urile.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum sa utilizati AirDrop fara a va deschide telefonul pentru straini

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket