Cum să amenajezi camerele cu tavan înalt

Cum să amenajezi camerele cu tavan înalt

Ce înseamnă o cameră cu tavan înalt?

La bloc înălțimea apartamentelor variază între 2,55 și  3 metri, iar o casă cu tavan înalt presupune peste 2,9 - 3 metri. 

Este des cunoscut faptul că, locuințele cu tavan înalt se încălzesc mai greu, iar dacă locuiești în zone cu climă mai caldă, o înălțime mai mare a casei îți va aduce că beneficii: o aerisire mai bună și lumină naturală din abundență. 

Cum să amenajezi camerele cu tavan înalt?

Luăm exemplu camera de zi, dacă aceasta are un tavan înalt pentru a profita la maxim de spațiul suplimentar alege decorul care va atrage atenția in sus. Apelează la draperii șiplinta decorativa tavanpentru a impregna un aer de eleganță. 

Un alt detaliu la care să acorzi importantă o reprezintă culorile pentru mobilă și pereți. Poți opta pentru culori deschise, însă pe tavan vei aplică o nuanță mai închisă decât cea de pe pereți sau poți să-l îmbraci într-un stil minimalist. La fel ca pe fațadă, unde aplicibrau decorativ polistiren, iată că în interior poți opta pentru lambriuri sau grinzi false. 

Încă o idee excelentă este să umpli spațiu vertical cu obiecte de artă: tablouri în poziția de portret, cât mai sus spre tavan - de dimensiuni mari, lumânări, plinte înalte sau vase cu diverse ramuri. Se mai pot aplica și pentru rafturile la înălțime. Atenție, însă, să nu supraaglomerezi încăperea pentru a nu crea efectul invers - de a nu scoate în valoare încăperea. 

Cum alegi corect sifonul de pardoseală pentru baie? Te-ar putea interesa si: Cum alegi corect sifonul de pardoseală pentru baie?

Nici oglinzile nu sunt de neglijat, la fel că și sticla creează impresia de spațiu și lumină, de aceea e bine să ai geamuri cât mai înalte (de sus până jos) pentru a beneficia de multă lumină naturală. 

Pe aceeași idee funcționează liniile și dungile verticale, care vor da impresia de înălțime dacă le folosești în noul design al încăperii. 

Și, nu în ultimul rând regulă treimilor. Ce presupune? Împarte (vizual) un perete în trei părți egale atunci când vine vorba de decorare și echilibru și va garanta un design de succes. Dacă privești de sus în jos, practic pereții livingului sau bucătăriei tale, vor avea trei nivele. 

Pe primul nivel poți amplasa lambriuri, pe al doilea tablouri sau obiecte de artă, iar pe al treilea poți improviza sau îl lași gol. Ideea acestei reguli este de a crea centre de interes și de a folosi cu succes spațiul generos. 

Decorarea camerelor cu tavan înalt poate fi o provocare, însă cu multă creativitate și sfaturi specializate, vei obține rezultatul dorit. Camerele mari îți aduc bucuria unui spațiu abundent, iar cu strategia corectă vei avea încăperi echilibrate și confortabile.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum să amenajezi camerele cu tavan înalt

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket