Cum iti va schimba viata configurarea unui monitor vertical

Cum iti va schimba viata configurarea unui monitor vertical

Cu timpul, monitoarele au devenit din ce in ce mai largi pentru a ne oferi mai mult spatiu si mai multa rezolutie pentru videoclipuri si jocuri. Configurarea ecranului pe orizontala ti se poate dovedi natural – oricum asa se arata pe cutie – dar s-ar putea sa nu fie cea mai eficienta optiune atunci cand lucrezi.

Trecerea la o configuratie verticala a monitorului este usor de facut si poate folosi mai eficient fiecare centimetru al ecranului. Cand utilizati programe precum Microsoft Word sau Google Docs sau va uitati la pagini web traditionale derulante in jos, un ecran mai larg poate face pentru dvs. Va ajunge la un moment dat cand ai mai mult spatiu inseamna doar mai mult spatiu intre coloane sau o zona gri mai mare intre documentul la care lucrezi si bara de defilare din dreapta. 

Un monitor vertical va afisa versiuni mai condensate ale browserului dvs., dar va va permite sa instalati complet doua ferestre pe ecran in loc de una mai confortabil. Aceasta inseamna ca, daca utilizati un monitor ca al doilea afisaj al laptopului dvs., veti avea control imediat asupra a trei aplicatii sau file in acelasi timp. 

Cum sa configurati un monitor vertical

Exista doua seturi de pasi pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a configura un monitor vertical - unul implicand hardware, iar celalalt implicand software.

Sa incepem cu primul. Daca utilizati monitorul cu un suport, schimbarea fizica a orientarii ecranului intr-o pozitie verticala ar trebui sa fie usoara. Procesul exact va depinde de producator, dar unele monitoare Dell, de exemplu, pot fi rotite cu usurinta in modul portret sau au un fel de blocare pe spate pe care o puteti apasa pentru a roti ecranul. Suporturile de birou sunt de asemenea usoare si chiar si cele de baza va permit sa va schimbati orientarea afisajului dupa cum doriti. 

Odata ce este sortat, va trebui sa va ocupati de configurarea software-ului. In primul rand, asigurati-va ca monitorul este conectat corect si configurat pentru a functiona cu computerul. Daca nu stii cum sa faci asta, PopSci are toate instructiunile de care ai nevoie. Indiferent de marca computerului dvs., monitorul pe care il conectati va fi in mod implicit in pozitie peisaj sau orizontala - va trebui sa o schimbati.

Configurati un monitor vertical cu Windows

Pe computerele care ruleaza Windows 11, accesati meniul Start si faceti clic pe Setari (pictograma roata). Meniul va deschide automat optiunile de sistem , unde veti face clic pe primul element din lista: Display . Daca monitorul este deja conectat la aparat, veti vedea imediat meniul Afisaje multiple , unde puteti configura unde este ecranul in raport cu laptopul sau alte monitoare pe care le utilizati. Daca nu vedeti acest lucru, derulati in jos pentru a gasi meniul Afisari multiple si faceti clic pe Detect.

Cum sa vezi daca cineva a cautat pe dispozitivele tale Te-ar putea interesa si: Cum sa vezi daca cineva a cautat pe dispozitivele tale

Dupa ce computerul recunoaste ecranul secundar, derulati in jos la Orientare afisare si faceti clic pe meniul derulant din dreapta pentru a schimba optiunea implicita de la Peisaj la Portret sau Portret (intors) . Alegeti-l pe al doilea daca ati rotit afisajul in sens invers acelor de ceasornic . Nu va transpirati daca intelegeti gresit - Windows va va oferi 15 secunde pentru a anula modificarile printr-o notificare pop-up. Doar faceti clic pe Retur si lucrurile vor reveni imediat la normal.

Daca inca utilizati Windows 10, pasii sunt substantial similari: Start > Setari (pictograma roata) > Sistem > Afisare > Orientare .

Configurati un monitor vertical cu macOS

Pe Mac-uri, accesati meniul Apple, alegeti Setari sistem , apoi alegeti Afisaje in bara laterala . Spre deosebire de Windows, nu exista nicio modalitate manuala de a impinge un Mac pentru a detecta un al doilea ecran. Acest lucru se intampla automat, asa ca daca nu vedeti monitorul in meniul Afisaje, acesta nu este conectat. Dupa ce vedeti monitorul, selectati-l si in partea de jos a ferestrei veti gasi Rotatie . Faceti clic pe meniul derulant din dreapta si modificati standardul implicit la 90° sau 270° , in functie de daca ati rasturnat afisajul in sensul acelor de ceasornic sau in sens invers acelor de ceasornic. 

Cand sa nu alegeti o configuratie de monitor verticala

Daca lucrezi intr-un mod foarte compartimentat si folosesti ferestre separate pentru diferite joburi sau conturi, un monitor vertical va fi confortabil si te va ajuta sa tii totul la o privire la distanta. 

Dar daca preferati sa pastrati un sir lung de file nesfarsite in browser sau trebuie sa va concentrati pe un singur lucru la un moment dat, o configurare verticala a monitorului poate fi prea stimulatoare pentru dvs. Totusi, daca acesta este cazul dvs., este intotdeauna o idee buna sa pastrati ecranul principal (fie ca este un alt monitor sau afisajul incorporat al laptopului) blocat la o vedere peisaj. Astfel, ori de cate ori trebuie sa va concentrati, puteti opri monitorul vertical si va puteti concentra toata atentia in sarcina in cauza. Cand ai terminat, poti sa te intorci cu usurinta la acea vedere confortabila de ochi de pasare.  


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum iti va schimba viata configurarea unui monitor vertical

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket