Cum alegi masa de dining potrivită?

Cum alegi masa de dining potrivită?

Masă extensibilă Rois (sursă: https://www.mobila24.ro/masa-extensibila-rois/4644/p)

Care este elementul de atracție al oricărei zone de dining? Cu siguranță este vorba despre masa de dining. Așadar, merită să acorzi puțin timp și atenție pentru a te gândi ce astfel de piesă de mobilier reprezintă cea mai bună alegere, înainte de a o achiziționa. Fără îndoială, masa de dining trebuie să mulțumească pe deplin cerințele tuturor membrilor familiei.

Sfaturi utile înainte de achiziționare

Găsirea răspunsurilor la câteva întrebări cheie te va ajuta să alegi piesa de mobilier potrivită. Acestea reprezintă factorii care influențează utilizarea mesei. Așadar, înainte de a achiziționa, trebuie să iei în considerare:

  • Câte persoane vor utiliza zilnic masa de dining?
  • Cât de des și câți oaspeți vei primi?
  • Cât spațiu îi poți aloca mesei?
  • Camera îți oferă posibilitatea de a extinde masa? Dar oare este o masă extensibilă alegerea cea mai bună?
  • Care este forma ideală a mesei?
  • Cum se va potrivi masa de dining cu restul pieselor de mobilier din încăpere?
  • Din ce materiale ar trebui să fie realizată masa?
  • Ce design ar trebui să aibă masa și în ce design interior se va potrivi?

Numărul de persoane care vor utiliza masa de dining este esențial. Dacă sunt doi sau trei membri ai familiei, iar oaspeții vor veni rar în vizită, atunci ar fi indicat să achiziționezi o masă de dimensiuni reduse. În cazul în care sunt mai mulți membri ai familiei și locuința este vizitată mai des de apropiați, recomandat ar fi să optezi pentru o masă de dimeniuni mari, extensibilă de preferat. Astfel, vei avea siguranța că toată lumea va avea loc la masă.

De asemenea, dimensiunile și design-ul spațiului interior sunt importante. Atunci când zona de dining este utilizată cu precădere ca parte din living, mesele zilnice pot fi luate în bucătărie. În acest caz, poți pune mai mult accentul pe designul mesei, deși funcționalitatea acesteia nu trebuie minimizată. Se presupune că pentru fiecare persoană, masa trebuie să asigure cel puțin 60 cm lățime și 40 cm adâncime. Astfel, o masă de 120x80 cm ar trebui să fie suficient de mare pentru o familie de patru persoane.

Desigur, într-o încăpere spațioasă, masa ar trebui să aibă și ea o dimensiune considerabilă, potrivindu-se în același timp cu restul pieselor de mobilier. Dacă acestea sunt masive, totodată și masa trebuie să evoce robustețe. Dacă piesele de mobilier sunt suple, o masă cu margini subțiri va completa excelent interiorul.

Concomitent, masa de dining trebuie să se potrivească cu design-ul interior. Forma mesei poate depinde de acest lucru, precum și de dimensiunea zonei de dining. O masă rotundă oferă o suprafață utilă mai mare, dar necesită totodată mai mult spațiu. O masă ovală este mai ușor de poziționat în încăpere, dar nu se potrivește în orice stil de amenajare interioară. Mai mult, ambele variante preferă centrul camerei. Pe de altă parte, o masă pătrată sau dreptunghiulară este versatilă și poate fi așezată lângă un perete, dar totodată se va potrivi perfect și în centrul unei încăperi de dimensiuni mari.

Cum aranjati o masuta de cafea? Te-ar putea interesa si: Cum aranjati o masuta de cafea?


Masă extensibilă Nord (sursă: https://www.mobila24.ro/masa-extensibila-nord/4595/p)

Ce masă ar trebui să achiziționez?

Odată ce ai ajuns la o concluzie în privința modelului de masă de dining, poți începe prin a cerceta oferta magazinelor. Adesea, catalogul de produse prezentat este variat. În lipsa parametrilor inițiali care restrâng gama de produse, clientul s-ar confrunta cu o ofertă de sute, chiar mii de articole diferite.

Există numeroase modele de mese care se vor potrivi în orice spațiu. Însă, atunci când vine vorba de procesul de cumpărare, găsirea unui magazin cu o ofertă bogată din acest punct de vedere este cea mai mare problemă. Un bun exemplu ar fi  mesele de dining de la Mobila24.ro, unde poți descoperi zeci de modele interesante. În ofertă sunt disponibile mese potrivite atât pentru zonele de dining moderne, cât și pentru cele clasice, minimaliste, sau cele cu un design și decorațiuni bogate. De asemenea, vei fi surprins(ă) și de varietatea pieselor de mobilier, a finisajelor și a materialelor utilizate la realizarea lor.

Adesea, aceste piese de mobilier se vor potrivi în varii stiluri de amenajări interioare. Masa extensibilă Nord, cu un design elegant în culorile alb și negru, este o piesă de mobilier versatilă excelentă pentru o zonă de dining spațioasă, amenajată în stil modern sau clasic, dar se va potrivi perfect și în interioarele în stil glamour grație blatului lăcuit. Totodată, datorită formei minimaliste, masa este ideală și pentru interioarele amenajate în stil scandinav. De asemenea, masa extensibilă Rois cu un design atemporal este fabricată din lemn în culoarea mierii de stejar, astfel că e excelentă pentru interioarele amenajate în stil scandinav, rustic sau modern.

Prin urmare, fără o pregătire prealabilă, ar fi dificil să alegi o masă de dining potrivită. Întrucât masa este cea mai importantă piesă de mobilier din zona de dining, este esențial să îți acorzi timpul necesar pentru a alege modelul potrivit.


5,00 (2 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum alegi masa de dining potrivită?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket