Cum alegi corect sifonul de pardoseală pentru baie?

Cum alegi corect sifonul de pardoseală pentru baie?

Deși nu pare, alegerea sifonului de pardoseală potrivit este o problemă foarte importantă, ce odată rezolvată, te va scăpa de multe bătăi de cap și te va ajuta să ai o baie curată și funcțională, iar aspectul estetic nu este nici el deloc de neglijat.

Ce este un sifon pentru pardoseală?

Acest dispozitiv este un obiect sanitar ce colectează surplusul de apă și o menține la un nivel constant atunci când faci duș, direcționând-o către sistemul colector de instalație comun.

De asemenea, elimină mirosurile neplăcute cauzate de gazele ce rezultă din descompunerea diverselor reziduuri prin crearea unui “dop” de apă. Același principiu este folosit și la montarea țevii în formă de “u” a chiuvetei, unde apa colectată în acea zonă oprește orice fel de miros ce poate veni de la conducte.

Sifoanele pentru pardoseală sunt împărțite în două tipuri în funcție de localizarea lor: rotunde, montate de obicei unde este dușul ori liniare, așezate în centru sau de cele mai multe ori, spre marginea peretelui.

De ce ai nevoie de acest dispozitiv?


Fără un astfel de mecanism nu poți face un duș sau folosi sistemul sanitar în mod corespunzător pentru că nu ar exista un sistem de drenaj și de scurgere controlată a apei. Acesta este esențial și din motive de siguranță atunci când amenajezi o baie deoarece menține în mod constant podeaua uscată, rezultând un mediu lipsit de umezeală și sigur împotriva accidentărilor. Partea superioară sau grilajul din oțel inoxidabil are rolul de a opri acumularea mizeriei și a reziduurilor pentru a nu risca înfundarea sifonului. Ai grijă să cureți de fiecare dată murdăria depusă după ce îi îndepărtezi grătarul de inox ori garda hidraulică antimiros cum au modelele mai moderne. Îl vei menține astfel curat, fără mirosuri neplăcute și îi poți prelungi viața mai mult timp.

Chemarea unui specialist trebuie luată în calcul pentru această operațiune, mai ales atunci când ai de-a face cu reziduuri greu de îndepartat. Este recomandat ca instalarea să fie efectuată de personal sanitar autorizat pentru ca funcționalitatea și întreținerea sistemului să fie mereu la parametrii optimi.

10 sfaturi pentru a-ti decora casa in stil nordic Te-ar putea interesa si: 10 sfaturi pentru a-ti decora casa in stil nordic

Cum faci alegerea potrivită?

În functie de forma lor, în comerț sunt disponibile două feluri de sifoane de pardoseală: rotunde sau pătrate, cu margini drepte ori cu părțile laterale rotunjite sau curbate. Aceasta, alături de culoare, va fi aleasă astfel încât să fie compatibilă și să se îmbine armonios cu restul accesoriilor din baia ta.

Dopul sau sita realizate de obicei din oțel inoxidabil trebuie să se demonteze ușor pentru a facilita curățarea periodică a dispozitivului. Sifonul prevăzut cu două filtre sau cu bilă va împedica mai eficient acumularea murdăriei și a reziduurilor. Materialul cel mai recomandat pentru sifonul de pardoseală este metalul recunoscut pentru rezistența sa la coroziune și oxidare, dar poți găsi corpuri pentru sifoane și din plastic sau fontă.

Poți alege unul vertical sau orizontal ținând cont de modul de dispunere al instalației în casa ta. Măsurarea debitului apei este un pas foarte important pentru a te asigura că va face față volumului de apă utilizat frecvent și nu se va înfunda. Va fi montat întotdeauna înainte de turnarea și realizarea pardoselii și va fi conectat la hidroizolația acesteia.

În funcție de designul pe care vrei să îl folosești pentru podeaua băii tale, poți integra un anumit tip de sifon. Cel liniar îți oferă mai multă libertate deoarece prin modul de montare se va înclina într-o singură parte, spre deosebire de cealaltă variantă unde direcția este concentrată la mijloc. Astfel, nu mai ești limitat să te oprești la o anumită mărime a plăcilor de gresie și poți avea orice dimensiune și material dorești. Nu uita să alegi un model faianțabil, ce se pretează amenajării pe care o vrei pentru baia ta.

Prin multitudinea de variante existente pe piață și componentele durabile, de calitate, alegerea sifonului de pardoseală preferat va contribui fără îndoială la confortul mult visat al căminului tău!


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum alegi corect sifonul de pardoseală pentru baie?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket