Creativitate constienta: 4 motive pentru a picta tablouri pe numere

Creativitate constienta: 4 motive pentru a picta tablouri pe numere

Pentru unii, desenul este o pasiune, pentru altii - un hobby, in timp ce altii prefera sa admire pur si simplu opera creata de altcineva.

Daca apartii acestei din urma categorii si nu ai fost implicat in arta inca de la scoala, acum este timpul sa o faci cu un set de pictura pe numere.

Chiar si cateva ore pe saptamana te poate face sa profiti de avantajele unei picturi pe numere, si anume:

  • Imbunatateste activitatea creierului

Activitatile creative activeaza ambele emisfere ale creierului. Stanga este de obicei responsabila pentru gandirea logica, analiza, dezvoltarea abilitatilor de vorbire si limbaj, iar dreapta - pentru creativitate si emotii, asimilarea informatiilor vizuale si orientarea in zona. Cand ambele sunt implicate in acelasi timp, creierul incepe sa functioneze mai eficient - memoria si imaginatia se imbunatatesc, apare capacitatea de a gasi solutii non-standard si capacitatea de a comuta rapid intre sarcini.

In viata de zi cu zi, avem tendinta de a ne angaja in activitati care implica doar o emisfera a creierului. Deci, oamenii cu profesii tehnice dezvolta mai mult emisfera stanga, iar oamenii cu profesii umanitare - cea dreapta. Desenul influenteaza ambele emisfere. Prin urmare, daca doresti sa iti mentii creierul in forma buna - deseneaza!


  • Dezvolta gustul estetic

Activitatile creative pot trezi imaginatia si emotiile, pot ajuta sa vedem lumea dintr-un unghi diferit si sa dezvolte simtul frumusetii. Invata sa intelegi directiile picturii, invata noi tehnici de desen, citeste reviste tematice si bloguri ale artistilor, viziteaza expozitii de arta. Chiar daca nu ai pictat in viata ta, diverse tablouri pe numere te pot ajuta sa incepi de la zero.

Asa vei incepe sa observi mai detaliat frumusetea lumii din jur, sa iti cresti IQ-ul, sa inveti sa determini cu ochi proportiile si forma obiectelor si sa le transferi cu usurinta pe o coala de hartie. Vizitarea expozitiilor si capacitatea de a tine un creion in maini te vor ajuta, de asemenea, sa iti extinzi cercul de cunostinte cu noi oameni creativi interesanti, comunicarea cu care iti va aduce multa placere si idei proaspete.

Cum sa oferi in dar carti pentru copii – 2 reguli esentiale Te-ar putea interesa si: Cum sa oferi in dar carti pentru copii – 2 reguli esentiale
  • Promoveaza relaxarea

Desenul are un potential terapeutic care ajuta la ameliorarea stresului emotional, a scapa de gandurile obsesive si a distrage atentia de la agitatia vietii de zi cu zi. Acest lucru se intampla din cauza productiei crescute de serotonina, endorfina si dopamina - neurotransmitatori responsabili pentru sentimentul de bucurie si placere, motivatie si decizii mai usoare. Prin urmare, de indata ce simti ca starea de spirit se strica, ridica pensula, deschide culorile si incepe a picta!


  • Ajuta la ameliorarea durerii

Cine ar fi crezut ca arta poate avea proprietati de calmare a durerii? S-a dovedit stiintific ca terapia prin arta ajuta la reducerea perceptiei durerii prin indepartarea concentrarii noastre mentale de durere. Aceasta este, de asemenea, o oportunitate grozava de a invata cum sa te relaxezi si sa iti schimbi starea de spirit, astfel incat durerea sa nu iti controleze starea emotionala. Desenul nu amelioreaza cu adevarat durerea fizica, ci este un instrument eficient pentru a o gestiona.

De asemenea, desenul ajuta la atenuarea durerii psihice, la observarea aspectelor pozitive ale oricarei situatii, deoarece invata o persoana, in principiu, sa vada frumusetea si aspectele pozitive in orice.

Astfel, niciodata nu este prea tarziu pentru a invata arta, trebuie doar sa ai resurse pe inteles si convenabile. Beneficiaza de avantajele picturii pe numere chiar acum!


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Creativitate constienta: 4 motive pentru a picta tablouri pe numere

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket