Ce poti vizita in Norvegia?

Ce poti vizita in Norvegia?

Natura impresionanta a tarii este foarte importanta pentru turismul Norvegiei, intrucat ea atrage in fiecare an mii de turisti. Capul Nord si Fiordul Geiranger sunt printre cele mai vizitate atractii turistice ale tarii. Foarte apreciata este Norvegia si pentru posibilitatea practicarii sporturilor de iarna la inaltimi impresionante, precum si pentru coasta de vest, Hurtigruten, numeroase croaziere fiind organizate in aceasta zona. Tara este impresionanta insa si din punct de vedere cultural, datorita renumitelor biserici de lemn unice in lume si unor orase impresionante.

Norvegia mai este numita si Tara Fiordurilor

Unele dintre cele mai spectaculoase si mai frumoase fiorduri din lume se intalnesc aici, croazierele pe aceste fiorduri fiind foarte apreciate de turisti.

Printre cele mai renumite fiorduri norvegiene se inscriu:

• Sognefjord – cel mai lung (204m) fiord din Europa si al doilea din lume dupa Scoresby Sund din Groendlanda si cel mai adanc (1309m adancime maxima) fiord din lume. Din acest fiord pornesc mai multe brate laterale, cum ar fi Aurlandsfjord, Nærøyfjord (cel mai ingust din lume, inclus in patrimoniul UNESCO), Lustrafjord.

• Geirangerfjord – inclus si el in patrimoniul UNESCO, este in acelasi timp si unul dintre cele mai renumite fiorduriale Norvegiei, cu privelisti incantatoare oferite de doua dintre cele mai pitoresti cascade : Brudesloret (Voalul Miresei) si Desyvsostrene (Cele 7 surori); Lysefjord, faimos pentru peisajele muntoase inedite.

• Hardangerfjord – al doilea ca marime din Europa, al treilea din lume. Este renumit pentru frumusesea peisajelor primavara si zona ghetarului Folgefonna unde se poate schia pe toata durata verii.

Ce poti vizita ?

Cascada Vøringsfossen este a 83-a cea mai inalta cascada din Norvegia, pe baza caderii totale. Se afla in varful vaii Mabødalen , in municipiul Eidfjord , in judetul Vestland . Este situat langa Drumul National Norvegian 7 , care leaga Oslo de Bergen . Are o cadere totala de 182 de metri si o cadere majora de 163 de metri. Este poate cel mai faimos din tara si o atractie turistica majora pe drumul de coborare de la Hardangervidda la Hardangerfjord.

Exista mai multe semne de avertizare cu privire la pericolele de a cadea la moarte. Alte masuri pentru prevenirea deceselor au fost planificate pentru implementare in primavara anului 2015, si un pod pe scari a fost deschis in 2020.

Cascada a fost aproape cunoscuta de nimeni altul decat de localnici pana in 1821. In acel an, profesorul Christopher Hansteen, care se afla in drum spre platoul Hardangervidda pentru a face observatii astronomice, a estimat inaltimea cascadei la aproximativ 280 de metri cu aruncand pietre in jos de pe margine si masurand timpul lor sa cada cu ceasul de buzunar. In 1893 a fost masurat cu o sfoara, iar inaltimea reala a fost dezvaluita a fi de 163 de metri.

11 jocuri online pe care le poti descarca acum si te poti juca cu prietenii tai Te-ar putea interesa si: 11 jocuri online pe care le poti descarca acum si te poti juca cu prietenii tai

In 1880, Ola Garen a decis sa construiasca un hotel in varful cascadei. Singura cale pana acolo era o poteca cu 1.500 de scari in sus pe Mabøbjerget , impreuna cu o poteca de capastru care fusese construita in 1872 pentru a duce turistii englezi la cascada. In 1891 a fost construit un nou drum cu tuneluri de-a lungul Eidfjordvandet, iar in acelasi an a fost terminat Hotelul Fossli , proiectat in stil Art Nouveau de arhitectul Frederik Konow Lund. Toate materialele pentru constructie trebuiau transportate calare de la Eidfjord pana in varful dealului. In jurul anului 1900, marile nave de croaziera au inceput sa viziteze Eidfjord, iar de acolo pasagerii erau transportati cu cai si carute in sus pe vale.

Un pod pietonal a fost amplasat peste rapa pe sectiuni cu elicopterul. O parte este cu saisprezece metri mai inalta decat cealalta, iar lungimea sa este de 47 de metri. Designul este de Carl-Viggo Holmebakk. Un articol din Dagsavisen l-a descris ca pe un pod care aminteste de „un esafod prabusit pentru constructie, peste” rapa.

Cascada Kjosfossen este o cascada situata in municipiul Aurland din judetul Vestland , Norvegia . Cascada este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Norvegia. Caderea sa totala este de aproximativ 225 de metri. Exista o mica centrala electrica pe cascada, care este folosita pentru alimentarea caii ferate Flam Line . Linia Flam trece direct in fata si deasupra partii superioare a cascadei (caderile continua mult mai mult in jos in dreapta (est) a liniei Flam in timp ce coborati in defileu), care este una dintre principalele atractii pentru turistii care iau linia Flam. (Unele dintre hartile turistice Flam sunt orientate cu sudul in partea de sus.)

Cascada este situata la aproximativ 1,5 kilometri nord-est de Gara Myrdal . In timpul sezonului turistic principal, vara, o actrita imbracata ca o legendara Huldra (o creatura seducatoare a padurii din folclorul scandinav) danseaza si canta in fata cascadei in timp ce trenurile intra in gara pentru distractia turistilor. Actritele Huldra sunt toate eleve de la scoala de balet norvegiana.

Cascada Latefossen sau Latefoss este o cascada situata in municipiul Ullensvang din comitatul Vestland , Norvegia . Cascada de 165 de metri inaltime este unica si, prin urmare, este o atractie turistica binecunoscuta in zona. Este special prin faptul ca consta din doua paraie separate care curg din lacul Lotevatnet si, pe masura ce cad, se unesc in mijlocul cascadei, chiar inainte de a trece pe sub Drumul National Norvegian 13 construit in 1867–1869, ceea ce face un priveliste spectaculoasa (si umeda) in timp ce se conduce peste podul vechi, de piatra, cu sase arcade.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Ce poti vizita in Norvegia?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket