Care sunt primele semne ale herniei de disc cervicale?

Care sunt primele semne ale herniei de disc cervicale?

Nu trebuie să te duci cu gândul la hernie de disc de la apariția primelor dureri intense de spate, dar nu este exclus ca această afecțiune să fie prezentă și în cazul tău. Este bine să știi, de asemenea, că fiecare hernie de disc este diferită, pentru că sunt implicați mai mulți parametri, unul dintre cei mai importanți fiind localizarea herniei. Există câteva simptome care te pot duce clar cu gândul către o hernie de disc cervicală și ar fi bine să le cunoști, pentru a le putea identifica la timp.

Simptomele herniei cervicale 

Durerea este primul simptom care ar trebui să îți dea de gândit în momentul în care este posibil să te confrunți cu o hernie de disc cervicala. Este vorba fie de durere de gât, fie de durere la nivelul membrelor superioare – umăr, braț, antebraț, mână, fie de durere la nivelul membrelor inferioare. 

Mai mult decât atât, durerea poate lua mai multe forme: de la durerea continuă la durerea ascuțită, durere localizată sau durere difuză. Există chiar și persoane în cazul cărora durerea poate fi localizată mai întâi în zona spatelui, apoi aceasta se răspândește către membrul inervat de nervul afectat. 

Diverse simptome în funcție de localizarea sa 

Există și simptome specifice pe care le are o hernie de disc cervicală. Printre acestea se numără slăbiciunea la nivelul membrelor superioare, aceasta fiind uneori însoțită de durere în deltoid, slăbiciunea mușchilor bicepși și extensori ai încheieturii mâinii, slăbiciunea mușchilor extensori ai degetelor sau a tricepsului, dar și furnicături sau amorțeală. 

Care sunt cele mai bune fructe cu continut scazut de carbohidrati pe care sa le mananci intr-o dieta Keto? Te-ar putea interesa si: Care sunt cele mai bune fructe cu continut scazut de carbohidrati pe care sa le mananci intr-o dieta Keto?

De ce apar aceste simptome?

Hernia de disc se caracterizează printr-o deplasare a discului intervertebral care va duce apoi la comprimarea unei rădăcini nervoase. Compresia cauzează apoi apariția unor simptome de diverse tipuri, așa cum a fost menționat mai sus. 

Această deplasare poate avea mai multe cauze, iar printre acestea se numără îmbătrânirea care duce la uzura normală a coloanei vertebrale în timp, mișcările repetate ale coloanei vertebrale, postura arcuită, ridicarea de sarcini grele pentru perioade îndelungate sau accidente de moment cum ar fi căderea bruscă. De asemenea, această deplasare poate avea drept cauze accidentele rutiere, instalarea osteoartritei sau o postură necorespunzătoare. 

Este important să afli totul despre modul în care te poți feri de apariția acestor afecțiuni, deoarece durerile pe care le poți resimți pot fi extrem de grave, în unele cazuri singura soluție fiind intervenția chirurgicală.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Care sunt primele semne ale herniei de disc cervicale?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket