Care sunt cele mai frecvente motive pentru a consulta un specialist în dermatologie?

Care sunt cele mai frecvente motive pentru a consulta un specialist în dermatologie?

Având în vedere programul tău încărcat din fiecare zi, o consultație la dermatologie poate fi ultimul punct pe lista ta de priorități și programări medicale anuale. Însă, un medic dermatolog poate diagnostica din timp cancerul de piele și te poate ajuta, de asemenea, cu identificarea diferitelor probleme ale pielii pe care tu poate că le consideri inofensive. Iată, mai jos, câteva dintre cele mai comune motive pentru care o vizită la dermatologie este oportună.

Un specialist în dermatologie te poate ajuta să elimini acneea persistentă

Suferi de acnee care nu vrea pur și simplu să dispară? Deși există multe tratamente fără prescripție medicală sau remedii preparate acasă care pot avea succes, în anumite situații acestea nu funcționează. Un  specialist în dermatologie îți poate oferi un tratament mai adaptat condiției tale și mai eficient. 

Există, de asemenea, anumite afecțiuni ale pielii care seamănă cu acneea, dar nu sunt, de fapt, acnee. Așadar, este posibil să tratezi problema de pe pielea ta în mod incorect. Un dermatolog te va ajuta cu cicatricile cauzate de această afecțiune și cu orice tip acnee persistentă, care pare greu de eliminat.

Ai descoperit o aluniță care își schimbă forma și dimensiunea? Se impune o vizită la dermatologie 

Indiferent dacă alunița se află pe pielea ta încă de la naștere sau a apărut de curând, este important să îți examinezi pielea în fiecare an, mai ales dacă observi că aceasta și-a schimbat forma, dimensiunea sau culoarea. Iar dacă se transformă într-o rană care pare nu se vindecă, este cu atât mai important să consulți un specialist în dermatologie. 

Cum sa treci mai usor prin simptomele menopauzei Te-ar putea interesa si: Cum sa treci mai usor prin simptomele menopauzei

Cancerul de piele poate apărea în viața oricui, indiferent de culoarea pielii. Așa cum o  ecografie mamara Cluj este esențială în depistarea timpurie a cancerului de sân, tot așa o vizită la dermatolog te poate ajuta să identifici la timp o posibilă afecțiune severă.

Ai pete pe piele mai deschise sau mai închise la culoare decât oriunde altundeva pe corp? Mergi la dermatolog!

Adesea, petele pigmentare sunt preocupări cosmetice, dar există și alte afecțiuni grave care pot duce la apariția petelor închise sau deschise la culoare pe pielea ta. Acestea ar trebui examinate de un medic dermatolog pentru a determina dacă există motive de îngrijorare.

Chiar dacă nu ai niciuna dintre aceste probleme sau afecțiuni, însă ai stat la soare cel puțin o dată în viață, ar trebui să te programezi la un screening anual pentru depistarea cancerului de piele. Depistarea timpurie este extrem de importantă și poate salva vieți.0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Care sunt cele mai frecvente motive pentru a consulta un specialist în dermatologie?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket