Blogul „Inapoi la scoala” care promoveaza injectiile pentru mame este interzis

Blogul „Inapoi la scoala” care promoveaza injectiile pentru mame este interzis

Un blog cu Botox care promoveaza injectiile la mame in timpul scolii a fost interzis de Autoritatea pentru Standarde de Publicitate (ASA) din Marea Britanie pentru exploatarea insecuritatii femeilor si perpetuarea stereotipurilor de gen „daunatoare”.

Actiunea a fost luata in urma unei plangeri la ASA, autoritatea de reglementare a publicitatii din Marea Britanie, cu privire la o pagina promotionala de pe www.glowday.com, un site britanic de comparare a tratamentelor estetice.

Publicand hotararea sa online miercuri, ASA a descris investigatia in detaliu.

Se spunea ca una dintre cele doua pagini web pe care le cerceta prezenta o imagine a unei femei cu un copil purtand un rucsac, sub titlul „Botox inapoi la scoala”.

Mai jos, textul spunea: „Inceputul noului trimestru scolar are un plus de anticipare pentru noi, mamicile, anul acesta. Se simte ca la inceputul normalitatii... cu femeile suportand greul tuturor – asa ca este grozav ca in sfarsit s-ar putea sa ne intoarcem putin atentia asupra noastra.”

Vizitatorii site-ului au fost invitati sa aleaga dintr-o selectie larga de „practicieni calificati din punct de vedere medical”, despre care toti au fost „asigurati, verificati si verificati”. Site-ul includea link-uri catre furnizorii care ofera tratamente, adaugand ca Botox a fost „cea mai populara otrava de alegere”.

A continuat: „Glowday are mai multe rezervari pentru tratamente in septembrie, decat [sic] pana acum! Peste un sfert dintre femei spun ca blocarea le-a imbatranit si apeleaza la tratamente estetice nechirurgicale pentru a pune primavara inapoi in pasul lor si poate sa se simta mai mult ca ele insele in cursul scolii.”

O fotografie cu o femeie purtand o rochie si tocuri inalte era sub ea, urmata de o sectiune intitulata: „De ce mamele fac Botox?” Raspunsul, potrivit articolului, a fost: „Tot ceea ce isi doresc cu adevarat aceste femei este sa arate ca cea mai buna versiune a lor si sa se simta increzatoare si sigure de sine. Si exact asta pot face tratamentele estetice pentru noi.”

„Daunator” si „iresponsabil”

Botoxul, un medicament fabricat dintr-o toxina produsa de bacteria Clostridium botulinum, actioneaza prin slabirea sau paralizarea anumitor muschi sau prin blocarea anumitor nervi. Initial, un tratament pentru strabism sau ochi incrucisati, la sfarsitul anilor 1960 si 1970, injectiile au fost ulterior valorificate de industria cosmetica pentru proprietatile lor de netezire a pielii si au fost aprobate de Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente pentru a trata liniile incruntate in 2002.

In conformitate cu liniile directoare ale ASA, tratamentele medicale numai pe baza de reteta – inclusiv Botox – nu trebuie sa fie facute publice. Sa constatat ca Glowday a incalcat acest lucru.

Top 10 parfumuri pentru barbati in  2023 Te-ar putea interesa si: Top 10 parfumuri pentru barbati in 2023

ASA a spus: „Am considerat ca anuntul a exploatat nesiguranta femeilor in legatura cu imbatranirea si a perpetuat stereotipul de gen daunator conform caruia femeile ar trebui sa arate intr-un anumit fel. Am ajuns la concluzia ca a fost iresponsabil si am incalcat Codul (Regatul Publicitar)”.

Autoritatea de reglementare a adaugat ca site-ul web „a depasit furnizarea de informatii faptice si, in schimb, a promovat Botox-ul publicului larg”.

Raspunzand la interdictie, Glowday a declarat pentru ASA ca articolul a fost publicat initial in septembrie 2021 si de atunci a fost eliminat.

Acesta a sustinut ca articolul s-a bazat pe date de cercetare care au chestionat peste 1.000 de femei cu varste cuprinse intre 26 si 55 de ani, dintre care multe au fost implicate in ingrijirea copiilor si in educatia la domiciliu in timpul pandemiei si al vacantelor scolare.

Glowday a spus ca a raportat o crestere a tratamentului in urma pandemiei si a vacantelor scolare „pentru ca ingrijitorii au avut in sfarsit posibilitatea de a avea grija de ei insisi”.

Intr-o declaratie pentru CNN, Hannah Russell, fondatorul si CEO-ul Glowday, a insistat ca nu face publicitate pentru Botox, deoarece utilizatorii nu pot cumpara sau rezerva tratamente direct pe site.

In schimb, Russell a spus ca compania urmareste „sa ofere consumatorilor informatii impartiale despre o gama intreaga de tratamente estetice si pentru piele”.

Russell a spus: „Ironia hotararii ASA este ca, in timp ce mii de injectori nereglementati si neraspunzatori, care nu sunt medicali, continua sa administreze in mod periculos substante de umplere si toxina si sa-si promoveze serviciile pe retelele de socializare si pe internet, fara niciun recurs, companii responsabile precum Glowday si cei responsabili. practicieni care sunt provocati.”

O purtatoare de cuvant a Glowday a adaugat ca continutul adresat mamelor „nu a fost o reclama sau o promovare”, ci un „articol scris de editorul nostru despre o tendinta”.

Holli Rubin, psihoterapeut, specialist in imagine corporala si practician in sanatate mintala cu sediul in Londra, a declarat pentru CNN: „Femeile, in special mamele, nu au nevoie de nicio presiune suplimentara asupra lor – o simt din toate partile – social, emotional, financiar si estetic.

„Femeile nu reusesc sa-si puna nevoile mai presus de cei cu care lucreaza si de care au grija, iar aceasta reclama doar intareste faptul ca, pentru a se aprecia, trebuie sa ia parte la aceste proceduri. Este pacat ca acest mesaj continua sa fie atat de raspandit astazi.”


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Blogul „Inapoi la scoala” care promoveaza injectiile pentru mame este interzis

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket