4 moduri de a rula aplicatii si jocuri Android pe computer

4 moduri de a rula aplicatii si jocuri Android pe computer

Daca exista aplicatii si jocuri Android pe care le iubiti si pe care va bazati, stiti ca nu va limitati sa le folositi pe ecrane mici. Aceste programe nu numai ca vor functiona pe un computer ChromeOS, dar vor rula si pe Windows si, intr-o masura mai mica, pe macOS.

S-ar putea sa gasiti ca spatiul imobiliar suplimentar al ecranului si comenzile complete de la tastatura si mouse sunt un mare avantaj, indiferent daca jucati sau lucrati.

Este posibil ca unele aplicatii sa nu functioneze perfect - o consecinta a incercarii de a rula software pe un dispozitiv pentru care nu a fost destinat - dar instrumentele oficiale de la Google si Amazon au facut ca aceasta sa fie mai putin o problema. Cu doar doi ani in urma, cele mai bune modalitati de a rula aplicatii Android pe un computer erau sa cumparati una cu ChromeOS sau sa instalati un emulator pe PC sau Mac. Astazi, puteti folosi si Jocuri Google Play si Amazon App Store pentru a face treaba pe laptop sau desktop.

Rulati aplicatii Android pe un computer ChromeOS

ChromeOS afiseaza suport pentru aplicatiile Android.

Utilizarea unui Chromebook (sau a unui Chromebox) este una dintre cele mai bune modalitati de a rula aplicatii si jocuri Android pe un computer. ChromeOS are incorporat suport pentru Android, astfel incat sa functioneze programele dvs. mobile preferate nu va necesita niciun efort din partea dvs. Faceti clic pe butonul de lansare (stanga jos), gasiti pictograma Magazin Play si cautati aplicatiile si jocurile dvs. la fel ca pe un telefon Android.

Daca nu vedeti pictograma Magazin Play pe Chromebook, mergeti la setarile acesteia (faceti clic pe bara de stare din coltul din dreapta jos, apoi pe pictograma roata ) si selectati Magazin Google Play sub Aplicatii . Din aceeasi sectiune a panoului de setari, puteti alege Gestionati aplicatiile pentru a le vizualiza si dezinstala sau le puteti fixa pe cele preferate pe raftul de jos pe ChromeOS.

Aplicatiile nou instalate vor aparea in lansator si le puteti deschide cu un clic. Majoritatea aplicatiilor vor rula perfect pe ChromeOS, dar s-ar putea sa nu fie intotdeauna cazul. Daca observati un comportament si o pozitionare ciudat, inseamna ca acea aplicatie nu a fost optimizata pentru Chromebookuri sau alte ecrane mai mari.

Rulati aplicatii Android pe Windows prin magazinul de aplicatii Amazon

Magazinul de aplicatii Amazon va va permite sa rulati aplicatii si jocuri Android pe computere Windows.

Cum se instalezi aplicatii pe iPhone X Te-ar putea interesa si: Cum se instalezi aplicatii pe iPhone X

Windows accepta acum oficial aplicatiile Android in cateva moduri. Primul este prin magazinul de aplicatii Amazon, acelasi pe care il veti gasi pe tabletele Amazon Fire. Magazinul ofera atat aplicatii, cat si jocuri, dar selectia nu este atat de larga ca in Magazinul Google Play (mai multe despre asta in sectiunea urmatoare).

Deschideti Microsoft Store din meniul Start, apoi cautati „Amazon Appstore”. Cand il gasiti, faceti clic pe Instalare pentru a-l configura pe sistemul dvs. Va trebui sa va conectati cu un cont Amazon - daca nu aveti deja unul, va puteti inregistra chiar in magazinul de aplicatii.

Cand sunteti activ, puteti cauta jocuri si aplicatii folosind caseta din partea de sus sau puteti rasfoi categoriile (cum ar fi Copii si Alegerea editorului ) din panoul principal. Cand ati gasit ceva care va place, faceti clic pe Obtineti si descarcati . Puteti lansa orice aplicatie instalata din meniul Start ca de obicei.

Pentru a personaliza diverse aspecte ale modului in care functioneaza magazinul de aplicatii Amazon pe Windows, faceti clic pe linkul Setari din stanga. Puteti, de exemplu, sa alegeti sa configurati controale parentale pentru achizitiile din joc si sa va actualizati automat aplicatiile ori de cate ori computerul este conectat la WiFi.

Rulati jocuri Android pe Windows folosind Jocuri Google Play

Versiunea beta Google Play Games afiseaza o previzualizare a CookieRun: Kingdom.

Microsoft si Google ofera o modalitate oficiala de a juca jocuri Android pe PC, dar sunt doar jocuri, fara aplicatii. De asemenea, este inca in testare beta, asa ca asteptati-va sa apara ocazional unul sau doua erori. Pentru a incepe, accesati pagina Google Play Games beta din browserul dvs. web si faceti clic pe Descarcati beta .

Rulati fisierul descarcat si, dupa cateva minute de configurare, vi se va cere sa va conectati la contul Google. Cand s-a terminat, puteti incepe sa rasfoiti — orice jocuri pe care le-ati instalat anterior pe un telefon sau o tableta Android vor aparea in partea dreapta, astfel incat sa le puteti instala cu usurinta pe Windows daca doriti.

3 moduri inteligente de a rula o cautare inversa a imaginii pentru orice fotografie Te-ar putea interesa si: 3 moduri inteligente de a rula o cautare inversa a imaginii pentru orice fotografie

In stanga, veti vedea linkuri rapide catre ecranul de pornire (cu o selectie de recomandari), biblioteca dvs. si functia de cautare (puteti rasfoi dupa categorie sau cautati ceva anume). Cand gasiti un joc care va place, faceti clic pe Instalare . Retineti ca toate jocurile trebuie sa fie lansate din biblioteca din Jocuri Google Play si nu vor aparea in meniul Start.

Pentru a configura Jocuri Google Play pe Windows, dati clic pe fotografia de profil (stanga jos), apoi pe Setari . Puteti alege daca jocurile de pe sistemul dvs. sunt sau nu actualizate automat, puteti gestiona diferitele permisiuni pe care le au jocurile pe Windows si puteti vedea detaliile contului dvs. Google Play.

Utilizati un emulator pentru a obtine aplicatii Android pe Mac si PC

Emulatorul BlueStacks, pe care il puteti folosi pentru a obtine aplicatii Android pe computere Mac si Windows.

O alta optiune pentru Windows si singura optiune pentru macOS este sa rulezi un emulator. Acesti emulatori preiau codul scris pentru Android, il interpreteaza si apoi produc aceleasi rezultate pe un sistem de operare desktop. Acest strat de interpretare inseamna ca aplicatiile ar putea fi mai lente decat sunt pe telefonul tau, dar nu va fi o problema vizibila pe majoritatea computerelor.

Un astfel de emulator este BlueStacks, care este rapid, gratuit si usor de configurat. Incepeti din fila Acasa , care va va afisa atat propria selectie de jocuri BlueStacks, cat si un link catre Magazinul Google Play, unde exista mai multe aplicatii si jocuri. De asemenea, puteti utiliza caseta de cautare din partea de sus pentru a cauta ceva anume.

Tot ceea ce instalati trebuie sa fie rulat prin interfata proprie BlueStacks si prin playerul de aplicatii, mai degraba decat prin meniul Start Windows. Exista, de asemenea, un instrument de gestionare a mai multor instante disponibil din panoul de navigare din stanga, care va permite sa rulati jocuri si aplicatii folosind diferite conturi de utilizator in acelasi timp.

O alta optiune care merita luata in considerare este NoxPlayer si bifeaza multe dintre aceleasi casete ca BlueStacks: este gratuit, usor de configurat si disponibil atat pentru Windows, cat si pentru macOS. Cand porniti NoxPlayer pentru prima data, veti vedea un panou care arata zonele cheie din emulator: Faceti clic pe Game Launcher si apoi Game Service pentru a incepe explorarea.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 4 moduri de a rula aplicatii si jocuri Android pe computer

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket