3 moduri inteligente de a rula o cautare inversa a imaginii pentru orice fotografie

3 moduri inteligente de a rula o cautare inversa a imaginii pentru orice fotografie

A sti cum sa inversezi cautarea imaginilor este o abilitate utila. Uneori numita cautare inversa de imagini, aceasta tehnica va permite sa utilizati o imagine din galeria dispozitivului dvs., o captura de ecran sau o adresa URL a imaginii ca punct de plecare pentru a afla unde a fost folosita online. 

Poate ca ati auzit despre el folosit in legatura cu cautarea de imagini Google, dar Big G este doar una dintre platformele care ofera aceasta functie - exista cateva altele pe care le puteti utiliza gratuit pe telefon, tableta sau computer. Cel mai precis instrument de cautare inversa a imaginilor va depinde in mare masura de ceea ce cautati, asa ca merita sa incercati toate aceste optiuni pentru a vedea cum se compara rezultatele.

Cautarea inversa a imaginilor este o modalitate buna de a gasi fotografii similare cu cele pe care le aveti deja sau versiuni de calitate mai buna ale acestora. De asemenea, poate doriti sa gasiti iteratia originala a unei imagini sau a unei piese de arta digitala sau sa va asigurati ca nimeni nu va foloseste continutul fara permisiune.

Cautati dupa imagine pe Google

Pagina cu rezultatele cautarii de imagini Google
Cautarea de imagini Google va va permite sa vedeti fotografii similare cu cea pe care o utilizati pentru interogarea dvs. Captura de ecran: Google

Google va permite sa va trimiteti imaginea in mai multe moduri. Indiferent de optiunea pe care o alegeti, veti ajunge de obicei cu o galerie care include potriviri exacte cu imaginea dvs., precum si rezultate care arata similare cu aceasta. In general, Google poate identifica ce este in fotografia dvs., asa ca este posibil sa vedeti si rezultate text aferente. Daca este un logo, de exemplu, s-ar putea sa vedeti site-ul web al companiei sau, daca este o planta, s-ar putea sa vedeti numele si informatiile despre specie.

1. Dintr-un browser desktop sau mobil, mergeti la Google Images

2. Faceti clic sau atingeti butonul de cautare dupa imagine — arata ca o camera colorata. 

3. Trimiteti fotografia dvs.

  • Pe desktop, puteti trage o imagine dintr-o alta fereastra, puteti incarca un fisier de pe computer sau puteti lipi adresa URL a imaginii pe care doriti sa o gasiti.
  • Pe mobil, puteti face o imagine cu camera foto sau puteti atinge pictograma imagine din stanga butonului de cautare pentru a alege o imagine de pe telefon. De indata ce incarcati imaginea, Google va va afisa rezultate pentru aceasta. 

4. (Optional) Pentru a gasi potriviri exacte dintr-un browser desktop, faceti clic pe Gasiti sursa imaginii . Pentru a accesa acelasi instrument de pe un dispozitiv mobil, atingeti butonul sursa de imagine din dreapta jos - pictograma arata ca o lupa mica si un glob. Veti vedea imediat o lista de potriviri impreuna cu rezolutia lor si site-ul pe care se afla. Acest lucru este extrem de util daca doriti sa stiti unde a fost postata prima fotografie sau sa o luati la o dimensiune sau o calitate diferita.

„Sid Meier’s Civilization VI”: jocul de vis pentru iubitorii de strategie Te-ar putea interesa si: „Sid Meier’s Civilization VI”: jocul de vis pentru iubitorii de strategie

Cum sa inversati cautarea de imagini pe Bing

Pagina cu rezultatele cautarii de imagini inapoi pe Bing
Motorul de cautare Microsoft va va ajuta sa filtrati rezultatele, astfel incat sa puteti gasi ceea ce cautati. Captura de ecran: Bing

Daca doriti sa efectuati o cautare inversa a imaginilor pe o alta platforma decat Google, motorul de cautare Microsoft poate, de asemenea, sa faca treaba si clasifica rezultatele pentru o navigare usoara. 

1. Deschideti Bing intr-un browser desktop sau mobil si faceti clic sau atingeti pictograma camera patrata din dreapta casetei de cautare.

2. Trimiteti fotografia dvs.

  • Pe desktop, puteti trage o imagine in fereastra, puteti alege una din sistemul dvs. sau puteti introduce o adresa URL a imaginii.
  • Pe mobil, puteti face o clipa cu camera telefonului sau puteti alege o fotografie din spatiul de stocare al dispozitivului atingand pictograma imagine din coltul din stanga jos al ecranului.

3. Bing iti va prezenta imediat o lista de potriviri impartita in trei categorii, dar, in functie de fotografia pe care ai folosit-o, s-ar putea sa nu le vezi pe toate.

  • Pagini cu aceasta imagine: acestea sunt potriviri exacte pentru fotografia pe care o cautati. 
  • Continut similar: acestea sunt tipuri similare de imagini cu cea pe care o cautati.
  • Cumparati produse similare: acestea sunt articole de pe site-urile de vanzare cu amanuntul care se potrivesc indeaproape cu imaginea dvs. Aceasta categorie este utila daca faci cumparaturi pentru un anumit top sau o pereche de pantofi, de exemplu.

4. (Optional) Pentru a sorta rezultatele cautarii de imagini inverse, accesati sectiunea Pagini cu aceasta imagine . Exista doua butoane pe acest panou — unul care specifica cate pagini de potriviri a gasit Bing, iar celalalt care specifica cate dimensiuni de imagine sunt disponibile. Faceti clic sau atingeti butonul Pagini pentru a vedea adresele URL individuale listate in ordine. De asemenea, puteti face clic sau atinge butonul de dimensiune a imaginii pentru a vedea potrivirile grupate in functie de rezolutie, in pixeli.

Cum sa inversati cautarea de imagini cu TinEye

Pagina cu rezultatele cautarii inverse Tineye

Care sunt cele mai bune telefoane pentru fanii de cryptovaluta? Te-ar putea interesa si: Care sunt cele mai bune telefoane pentru fanii de cryptovaluta?

Un alt instrument util de cautare inversa a imaginilor este TinEye. Ca si in cazul Google si Bing, puteti accesa caseta de cautare printr-un browser pentru desktop sau mobil. De asemenea, va puteti salva de tastare obtinand extensia platformei, disponibila pentru Chrome, Firefox, Edge si Opera. 

1. Atingeti butonul Incarcare pentru a alege o imagine de pe telefon sau computer sau introduceti o adresa URL a imaginii in caseta. Veti vedea imediat o colectie de potriviri de pe web. Alaturi de fiecare dintre ele, veti vedea data la care a fost postata prima fotografie si rezolutia acesteia. 

2. (Optional) Sortati rezultatele utilizand meniul drop-down din partea de sus a listei. Veti putea grupa imaginile dupa data, dimensiune sau potrivire cea mai apropiata. 

3. (Optional) Rafinati rezultatele utilizand casetele de selectare din partea de sus. Veti putea filtra dupa imagini care au fost sterse recent de pe web si nu mai sunt disponibile, rezultate de la companii de fotografii de stoc (util daca doriti sa licentiati o imagine) si articole care fac parte din colectii (grupuri de alte imagini). Daca incercati sa va dati seama cand a fost postata initial o imagine, acea ultima optiune poate fi deosebit de utila - imaginea pe care o cautati poate sa fi fost incarcata ca parte a unui set impreuna cu altele similare.

Cautarea inversa a imaginilor este in mare parte sigura

Cand trimiteti o fotografie pentru cautarea inversa a imaginii, platforme precum Google si Bing isi folosesc algoritmii pentru a analiza fisierul si pentru a gasi altele ca acesta online. Pentru a face acest lucru, trebuie sa stocheze imaginea pentru o perioada limitata de timp in timp ce o proceseaza. 

Termenii si conditiile Google, de exemplu, sunt suficient de vagi incat nu spun exact cat timp stocheaza imaginile pe care le utilizati pentru cautarea inversa a imaginilor. Cu toate acestea, conform forumului oficial al comunitatii al companiei, acestia pastreaza o copie timp de aproximativ o saptamana, dar nu este indexata de Google si este accesibila doar daca aveti adresa URL a fisierului. Dupa aceea, imaginea este stearsa pentru totdeauna. 

Avand in vedere aceste informatii, cautarea inversa a imaginilor este destul de sigura, cel putin pe Google, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa fii prudent. Ganditi-va de doua ori la cautarea fotografiilor sensibile – chiar daca aveti incredere in platforma, exista intotdeauna sansa ca conexiunea dvs. sa fi fost compromisa fara ca dvs. sa stiti, ceea ce inseamna ca hackerii ar putea sa intercepteze fisierele pe care le incarcati pe web.  

Pentru alte platforme, asigurati-va ca le cititi termenii si conditiile inainte de a trimite imagini pe care nu ati dori sa fie postate online. 


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 3 moduri inteligente de a rula o cautare inversa a imaginii pentru orice fotografie

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket