Top 10 cei mai influenti oameni de stiinta in neurostiinta

Top 10 cei mai influenti oameni de stiinta in neurostiinta

Modernitatea a asezat stiinta pe pupitrul adevarului si al progresului. Acum, care sunt figurile cele mai influente in acest domeniu?

Un program i-a definit pe cei mai influenti oameni de stiinta din lume si i-a ales pe 10 cei mai influenti dupa ce a analizat aproximativ 2,5 milioane de articole stiintifice publicate si de cate ori au fost citati de alti experti. In acest fel, s-a putut stabili care au fost autorii cu cel mai mare impact in domeniul respectiv.

„Traim cu schimbarile tehnologice ale secolului al XXI-lea si cu institutiile sociale ale secolului al XIX-lea ”.

-Eduardo Punset-

1. Karl J. Friston

Lista celor mai influenti oameni de stiinta in neurostiinta este condusa de Karl J. Friston de la University College London .

Acest expert a dezvoltat o tehnica foarte avansata pentru a analiza rezultatele studiilor imagistice ale creierului. In special, permite dezvaluirea tiparelor activitatii corticale din creier. In prezent, 90% dintre articolele stiintifice care contin aceste imagini folosesc metoda lui.

2. Raymond J. Dolan

Acest neuropsihiatru este, de asemenea, de la University College London . Datorita muncii lor, avem o  intelegere mai precisa a zonelor creierului implicate in controlul emotiilor si luarea deciziilor .

Datele din studiile lor par, de asemenea, sa fie dovezi ca emotiile afecteaza memoria , precum si invatarea.

3. Marcus E. Raichle

Acest neurolog de la Universitatea Washington, St. Louis (SUA) a lucrat la ceea ce este cunoscut sub numele de „reteaua neuronala implicita” .

Anterior se credea ca neuronii erau opriti in timpul repausului; Datorita studiilor de neuroimagistica efectuate de Raichle, s-a dovedit ca nu este cazul, ci mai degraba ca, dimpotriva, se mentine un nivel ridicat de activitate cerebrala.

4. Trevor W. Robbins

Universitatea din Cambridge este locul de munca al acestui expert, considerat unul dintre cei mai influenti 10 oameni de stiinta din lume din lume.

El a lucrat in neurostiinta cognitiva si este autorul unor teste neuropsihologice numite CANTAB , care sunt acum utilizate in cel putin 700 de institute de cercetare din intreaga lume. El a explicat, de asemenea, bazele neuronale ale dependentei de droguri si ale comportamentului impulsiv-compulsiv.

5. Terrence J. Sejnowski

Este cercetator la Universitatea din California (SUA) si expert in studii computationale ale neurobiologiei comportamentale .

8 dintre cele mai bune planuri de masa pentru slabit pentru barbati Te-ar putea interesa si: 8 dintre cele mai bune planuri de masa pentru slabit pentru barbati

Cercetarile sale in jurul retelelor neuronale si al neurostiintei computationale sunt considerate a fi de pionierat in lume. In prezent, conduce Laboratorul de Neurobiologie Computationala de la Institutul Salk.

6. Alan C. Evans

Dr. Evans este cercetator la Universitatea McGill din Montreal , Canada. El este, de asemenea, cercetator la Centrul de imagistica cerebrala McConnell de la Institutul Neurologic din Montreal , co-director al Centrului Ludmer pentru Neuroinformatica si Sanatate Mintala .

Este recunoscut pentru studiile sale despre hartile creierului si pentru ca este o autoritate in domeniul neurostiintei si comportamentului.

7. Chris D. Frith

Este de profesie psiholog si in prezent este atasat la University College London . A devenit celebru pentru studiile sale bazate pe imagini ale creierului si au avut ca scop dezlegarea cognitiei sociale.

Are un studiu interesant asupra bazei cognitive a schizofreniei si peste 500 de articole stiintifice publicate.

8. Randy L. Buckner

Este profesor si cercetator la Universitatea Harvard (SUA) si specialist in neuroimagistica psihiatrica. Printre contributiile sale se numara descrierea retelei implicite a creierului si importanta acesteia pentru boala Alzheimer .

La fel, caracterizarea sistemelor de memorie si organizarea cerebelului uman. El a dezvoltat, de asemenea, un fMRI legat de evenimente.

9. Anders M. Dale

Anders M. Dale, este profesor de radiologie, neurostiinte, psihiatrie si stiinte cognitive si director fondator al Centrului de Genetica a Imaginii Multimodale (CMIG).

El a dezvoltat un software de analiza a imaginilor cerebrale numit FreeSurfer , care este utilizat pe scara larga in lume.

10. Jonathan D. Cohen, ultimul dintre cei mai influenti neurostiinte ai nostri

Inchidem lista celor mai influenti oameni de stiinta in neurostiinta cu Jonathan D. Cohen, profesor la Universitatea Princeton (SUA) si fondator al Institutului de Neurostiinta din aceeasi universitate. S-a remarcat prin studiile sale despre controlul cognitiv si alterarea acestuia in tulburarile psihice . La fel, el este un expert in neuroimagistica.

Dupa cum se poate observa, cei mai influenti oameni de stiinta din lume din ziua de azi sunt dedicati studiului unor aspecte foarte diferite ale creierului . Contributiile sale au fost definitive pentru intelegerea creierului, un domeniu care a avansat mai mult in ultimele doua decenii decat in ​​toate secolele istoriei anterioare.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Top 10 cei mai influenti oameni de stiinta in neurostiinta

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×
kMarket